04 december 2007

Världen vill bedragas

Ett tiotusental personer har flugit till Bali för att delta i en tvåveckor lång konferens om Global Warming.

Man valde en av de mera svåråtkomliga platserna i världen och lilla Bali har svårt att hantera trafiken från alla privata jetplan men det ignoreras fullständigt av media.

Man har bara plats för 15 parkerade plan, de andra måste släppa av sin passagerare och fortsätta till Surbaya, Lombok, Jakarta och Makassar. Det är verkligen en obekväm sanning!

Om dessa snobbar ärligt tror att CO2 bidrar till uppvärmningen skulle de hålla en video-telekonferens i stället. Tänk så mycket kol det skulle spara, men då kan man ju inte njuta av palmer och sandstränder.

I vanlig ordning ska man diskutera olika nationers ansvar och roll när det gäller hanterandet av GW. Kina och Indien har återigen deklarerat att det är de rika nationernas (Läs USA) ansvar att reducera "växthusgaserna".
Dessutom har United Nations annonserat att de rika länderna (läs USA) måste punga ut med $$$ för att hjälpa de fattiga med deras problem.
I denna hjälp ingår kravet att USA ska betala Indonesien och Brasilien miljoner
för att INTE såga ner träd.

Ja. ni läser alldeles rätt , Brasilien begär pengar för att bevara sin egen skog!

Temperaturökningen på jorden avstannade för tio år sedan! Under de senaste tre åren har det faktiskt blivit svalare.

GlobalWarming är lurendrejeri från början till slut.
Tyvärr finns det alltför många okunniga människor som inte fattar det och alltför många som inser vilket utmärkt redskap det är till politiskt och ekonomiskt maktövertagande.


Sydsvenskan
..........

4 Kommentarer:

Anonym sa...

HÅLLER MED. ETT GIGANTISKT BEDRÄGERI. DET UNDERLIGA ÄR ATT SÅ MÅNGA FAKTISKT DRAS MED I AVLOPPET: Men det har ju hänt förut i historien många gånger. Människan tycks ha ett mycket stort flockbeteende kvar sedan tiderna på stäppen

Anonym sa...

I stället för masshysteri vore det bättre att systematiskt och ekonomiskt arbeta för miljön. Det behövs lösningar som inte är värre än vad man försöker fixa. Man lyssnar hellre till berömdheter utan insikter än till forskare och ekonomer med fakta.

Anonym sa...

2005 var det näst varmaste året sedan man började mäta på 1800-talet, och 2006 var det sjätte varmaste någonsin. 6 av de sju varmaste åren har varit efter 2000. Forskare som påstår motsatsen kan vara köpta av oljeindustrin, där finns i alla fall mycket pengar och motivation.

Annars var det många bra artiklar på denna blogg.

Berit sa...

Erik, roligt att du hittar läsvärda saker på vår blog.
Det skull vara intressant att veta var du får dina uppgifter ifrån om värmen efter år 2000. IPCCs påståenden har starkt ifrågasatts av otaliga vetenskapsmän och deras förutsägelser inför framtiden är helt teoretiska.

Det jag har lärt mig är nämligen att under de senaste hundra åren har det blivit en (1) grad varmare i genomsnitt och att den största temperaturökningen skedde före 1940. Under de senaste tre åren har det blivit svalare.

Även om temperaturen stigit en eller två grader finns det absolut ingenting som bevisar att mänsklig aktivitet kan påverka detta.

Det finns en intressant artikel
här.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.