17 december 2007

Världen väntar spänt: ska hon klara sig undan piskan?

En saudisk flicka blev upprepade gånger under två timmar våldtagen av sju män. Därför dömdes hon av den religiösa domstolen till 200 piskslag! Tyvärr är inte hennes fall unikt, regelbundet piskas och avrättas kvinnor i Saudiarabien.

Kung Abdullah kan benåda henne, men saudiska justitiedepartementet har ilsknat till och anser att kungen bryter mot den religiösa lagen. Man får inte visa svaghet och ge efter för kritik, i synnerhet inte från den vantrogna västvärlden.

Så trots internationella protester är Saudiarabiens regering oförstående om hur fel det är att straffa den psykiskt och fysiskt förstörda flickan:

"Det enda som är förvånande i denna sak är att den används mot landets folk och regering," sade prins Saud al-Faisal som är utrikesminister i landet. Tydligen är hans begrepp om vad som är rätt och fel ställda på huvudet. Eller också är han rädd för islamisterna. Inte lätt hålla sig väl med både dem och Väst.

Läs mer om islamisk moral:
Halshuggningar

SvD , EKP , Sydsvenskan

3 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Det intressanta är våra politikers olika måttstockar för olika länder och folkslag.

Om t ex Frankrike eller Österrike skulle prygla kvinnliga våldtäktsoffer, så skulle vi bryta diplomatiska förbindelser med dessa länder.

Men vi anser att vi inte kan ställa samma krav på araber som på vita, precis som man inte kan ställa samma krav på barn som på vuxna.

Är inte det rasism?

Anonym sa...

...för att inte ta feministernas dubbla måttstockar - ni vet de där harangerna om "vita medelålders heterosexuella män" å ena sidan och desperata, förödmjukade muslimer utan andra alternativ än självmordsbomber å den andra.

Jean Moulin sa...

Exakt. Hur många kristna självmordsbombare protesterade mot den nazistiska ockupationen av Frankrike, Holland, Polen, Danmark och Norge? Inte många.

Samtidigt är självmord haram enligt islam. Så vem löser den ekvationen?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.