28 januari 2008

Alla struntar i allt

Jakten på asyl i Sverige har banat väg för en kriminalitet som omsätter miljarder kronor, berättades i radioprogrammet Kaliber.

Varje dag tar runt 70 irakier sig förbi de svenska gränserna och de allra flesta kommer hit med hjälp av smugglare.

Det är allt fler som sysslar med människosmuggling, mellan 30 och 35 ligor är verksamma just nu i Sverige.

Fyra miljoner irakier är på flykt undan kriget och många av dem vill bort från Mellanöstern, gärna till Sverige där alla vet, att man får stanna.

Befria Media skriver:

Den miljardindustri som massinvandringen är idag betyder att många blir rika på de hundratusentals insmugglade falska flyktingarna. De flesta har aldrig identifierats, men de som kallar sej Irakier är ofta Palestinier, Syrier, Libaneser och andra nationaliteter.

Om 100.000 lycksökare smugglas till Sverige och betalar 100.000 kr/st så blir det 10 miljarder kronor. Om alla de 600.000 som fått personnummer sedan år 2000 har smugglats in och ytterligare 600.000 ankommer de närmaste 7 åren så blir människohandeln en industri som omsätter 120 miljarder kronor.

Hur mycket av pengarna som hamnar i Migrationsverkets handläggares fickor är det ingen som vet. Man kan bara anta det är många myndighetspersoner som är inblandade.

Hur kan man annars förklara att så gott som alla som kommer till Sverige beviljas uppehållstillstånd?

Och det trots klagomål från de flesta kommunpolitiker och en stor folkrörelse som försöker skapa uppmärksamhet kring alla problem.

Fröken Sverige , SvD , SvD , SvD

Uppdatering. Alla struntar i allt, nu lägger tullen av.

SvD , Sydsvenskan

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Citat från tidskriften Mana.

"Michael Williams, ordförande i Flyktinggruppernas och Asylkommittéernas Riksråd, har länge verkat för en annan asylpolitik. Även om han inte vill glorifiera människosmugglarna, tvärtom tror han att de flesta bara har ekonomiska intressen i det de gör, så tycker han att de gör något angeläget.

Människosmugglarna är i praktiken de enda som upprätthåller asylrätten idag. Det är den enda möjligheten för många att ta sig in i landet.

Anledningen är enligt honom eu:s restriktiva asylpolitik, som går ut på att förhindra folk från att ta sig till Europa, bland annat genom att från allt fler länder kräva inresevisum till eu.

I en statlig utredning från 2002 fastslogs att »ju svårare det blir att passera eu:s gränser, desto större blir behovet för migranterna att använda sig av människosmugglare för att ta sig in i eu och desto större blir kostnaden«."

Observera:
- Människosmugglarna gör något angeläget.
- Människosmugglarna är i praktiken de enda som upprätthåller asylrätten idag.

Jag baxnar. Denna skitblaska som hyllar ren brottslighet, skall jag således tvinga bekosta med mina skattemedel!

Anonym sa...

Alla vi människor är lycksökare, det är också orsaken till att vi finns runtom hela planeten och lever i alla möjliga och omöjliga miljöer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.