31 januari 2008

Basläger för brottslingar


En lägenhet på Bryggargatan i Landskrona var basen för skimming av bankomater i Köpenhamn.

Fyra rumänska män reste vid flera tillfällen från Landskrona till Köpenhamn för att recognosera. Vid en resa plockade de bort ett skydd på en bankomat vid Falkoner Allé i Köpenhamn, och dagen efter, den 29 september, skimmade man kort och filmade pinkoder till nio bankkort i Nordeas bankomat vid Forums tunnelbanestation.

Den 30 september reste kvartetten till Köpenhamn igen med nio plastkort laddade med skimmad information. Nu skulle man ta ut pengar med de falska korten. I tre Nordea-bankomater och en bankomat tillhörig Danske Bank gjordes försök. Samtliga försök misslyckades bortsett från att man fick ut 200 kronor hos Danske Banks automat vid Godthåbsvej i Köpenhamn.
Helsingborgs Dagblad

"Landskrona är tydligen ett basläger för brottslingar.
Vår stad är till och med så populär att de föredrar att bo här även om de brott de planerat att begå skall utföras i Köpenhamn.

Varför Landskrona är så populärt som basläger?
Tja, det kan man ju fundera på.
Kan det vara så att man har nära till sina kompisar här, kanske?"
Landskroniten

Ett urval av vad som hänt i Landskrona de senaste 7 dagarna:
tände eld på skolflickas hår, knivrån i godisbutik, väpnat rån mot videobutik, två gripna för bankrån.

Kriminaliteten per 1000 invånare är faktiskt högre i både Stockholm och Malmö. Om det är någon tröst. Synd på en så fin liten grön stad med bad och hav att den skulle bli så otrygg att vistas i.

I själva Landskrona stad med 29 000 invånare (hela kommunen 40 000) är antalet utrikes födda ca 8000. Räknar man med andra generationen blir det en stor andel av befolkningen.

I Landskrona syns invandrarna. Den stora skillnaden jämfört med andra svenska städer är att de inte är undanskuffade i någon avlägsen förort. Alla tomma lägenheter i Landskronas centrum fylldes på 1990-talet med flyktingar från Bosnien, Kosovo och Mellanöstern. Aftonbladet

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Kan du få fram mer information om detta ? Vore intressant att veta om det gäller interna bråk eller om en riktig människa har utsatts för det här bestialiska mordförsöket.

Anonym sa...

Sorry länk här:

http://sydsvenskan.se/skane/article297679.ece

Knute sa...

En kommentar av "Hela Svenska Folket" angående skolbrändrna i Malmö:

Att ingen har parafraserat uttrycket "Där man bränner böcker bränner man snart människor" med "Där man bränner skolor bränner man snart människor". Islamisternas attacker mot just förskolor och skolor skulle ha haft ett otroligt högt symbolvärde och alltid varit förstasidesnyheter om det hade varit svenska högerextremister som låg bakom dem, men nu när det handlar om islamister kallas de för "pojkstreck som går snett" och hamnar på sista sidan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.