20 januari 2008

En riktig ledareI dessa valkampanjtider lyssnar jag, fylld av hopplöshet, på vad de ryggradslösa kandidaterna tror att väljarkåren vill höra.
Ingenstans ser och hör jag någon, som ens till hälften, kan mäta sig med John Howard; Australiens förre premiärminister.

Det är dags att bli påmind om ett av hans tal från 2007.

Regeringen har trappat upp ansträngningarna att spåra radikala element och avstyra planerade terroristattacker.

Howard retade en del australienska muslimer genom att säga att han stöder att man spionerar på vad som sägs i moskéerna.

"IMMIGRANTER, INTE AUSTRALIENSARE MÅSTE ANPASSA SIG. Take it or leave it.
Jag är trött på att nationen ska behöva oroa sig för om vi förolämpar någon person eller deras kultur. Efter attacken på Bali har vi upplevt en våg av patriotism bland majoriteten av Australiens befolkning.

Den här kulturen har vuxit fram under två hundra års kamp, hemsökelser och segrar bland miljoner av människor som sökt frihet.

Vi talar mestadels engelska; inte spanska, libanesiska, arabiska, kinesiska, japanska, ryska eller något annat språk.
Därför, om du vill ingå som en del av detta samhälle: Lär dig språket!
De flesta australiensare tror på Gud.
Det här är inte någon högervriden, politisk propaganda utan fakta, därför att kristna män och kvinnor grundade denna nation på kristna värderingar och det är klart dokumenterat. Det är synnerligen passande att förevisa det på våra skolväggar.
Om Gud väcker anstöt hos dig föreslår jag att du väljer en annan del av världen som ditt hem, därför att Gud är en del av vår kultur.

Vi kommer att acceptera din tro och inte ifrågasätta den. Allt vi ber om är att du accepterar vår och lever i harmoni och fred med oss.

Dett är VÅR NATION, VÅRT LAND och VÅR LIVSSTIL och vi vill ge dig varje möjlighet att njuta av det. Men när du slutat klaga, gnälla och kinka över Vår Flagga, Vår Försäkran, Vår kristna tro, Vårt sätt att leva uppmanar jag dig att dra fördel av en annan australiensk frihet och det är:
RÄTTEN ATT LÄMNA LANDET.
Om du inte är lycklig här, LÄMNA landet. Vi tvingade dig inte att komma hit. Du bad om det. Acceptera det land DU accepterade.

Inte bara USA utan hela Europa behöver en ledare som John Howard, Australien.

9 Kommentarer:

Anonym sa...

Var är slutet på Howard-citatet?

Anonym sa...

Googlade. Här hittade jag några rader innan dessa stycken. Hittade dock inget officiellt transkript.

Berit sa...

Sorry, glömde i hastigheten att lägga in en länk.
Den finns där nu.

Jean Moulin sa...

Tim Blair

Anti Jihad Pundit

Wikipedia

Jean Moulin sa...

Jewish World Review

Anonym sa...

Utan tvekan kloka och välbehövliga ord!

Frågan är bara hur den stora mängden ateister och agnostiker skulle ta det om ett liknande uttalande gjordes av en svensk politiker?
Jag förstår att han nämner kristendomen för att mota tillbaka de islamska kraven på lebensraum i Australien, men om man inte inkluderar de som helt säkert inte har någon religion, gör man nog en jävla blunder. Vet iofs inte hur det står till med kristenheten i Au, den är kanske mycket högre än i Sverige, och då är problemet inte lika påträngande.

Berit sa...

Jag tolkar det så att han menar att Australien liksom de flesta västerländerna är grundade på kristna värderingar och att även om man är ateist så tycker man att dessa moralregler fungerar.
Jag är själv agnostiker men har inga problem med de tio buden. Tror du att det skrämmer folk att leva efter regler att man inte ska mörda eller stjäla ?
Den gyllene regeln fungerar också ypperligt när den följs.
De kristna värderingarna kräver emellertid att man tar ansvar för sina handlingar och inte bara följer "det som känns bra för stunden".

Knute sa...

Hej Berit, precis vad jag står för.
De tio buden och den gyllene regeln. Det är kristna värderingar.

Det är väl inget fel i att idéerna kommer från kristendomen, har den fått så dåligt rykte? Varför det? För att påven inte gillar preventivmedel? Näste påve kanske tycker annorlunda. Kristendomen är utvecklingsbar.

En dålig jämförelse skulle vara med marxismen, som har fått dåligt rykte på grund av kommunismens illdåd.

Gräver i Marx skrifter finner man emellertid kommunismens spöke fixt och färdigt att träda in på historiens arena.

Jesus var världens största pacifist. Han ville till och med att man ska älska sin fiende. Jag ser det som ideal man ska sträva efter. Om man tar dem bokstavligt kan de göra mer skada än nytta. Pacifism är farligt, man måste försvara sig.

Om man tar Muhammed bokstavligt gör det också mer skada än nytta, minst sagt. Du får stjäla, ljuga, mörda i Allahs namn, det står i Koranen.

Det får du inte enligt kristendomen även om det förekommit i historien.

Anonym sa...

berit, jag har inga problem med de "kristna" värderingarna.

Att man kallar goda värderingar kristna, när många av dem egentligen synes ha ett mera komplicerat ursprung, är en diskussion som jag också är beredd att lämna därhän för tillfälligt.

Det jag kan störa mig lite på är om någon vill inrätta mig i ett slags kristendomsfack. Jag anar en tendens i det tänkandet som inte är önskvärd.

Visst, Sverige har en histora som under lång tid präglats starkt av kristendomen, det är ett faktum man inte skall förneka, utan snarare påpeka och bejaka på ett öppet sätt.

Om man däremot vill göra detta till en konflikt där de kristna säger till mig "Du är antingen med oss eller emot oss och erkänner att kristenheten är normen och att du är ett konstigt undantag, i kampen mot islamismen" (mycket tillspetsat!) då blir jag förbannad. Inte så förblindat förbannad att jag tar den andra sidans parti, så som en del vänsteridioter tycks göra, men samarbetet komer inte att flyta lika bra om dessa attityder ens antyds.

Tror det var Bush(?) som gjorde ett uttalande om icke-troende i USA, det var milt uttryckt, inte inkluderande. Sådan idiottaktik vill jag slippa, och jag anser inte att den ligger i linje med den kristendom jag känner.

Att ta ansvar för mina värderingar har jag verkligen inget problem med, trots att jag är ateist. Skulle snarare kunna påstå det omvända, det är bara jag som kan ta ansvar för mina värderingar, så jag tänker väldigt noga igenom hur min moral ser ut.
Det finns ingen på övervåningen (inte heller i källaren) att hänvisa till för min del.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.