27 januari 2008

Euronews om den irakiska invandringen till Södertälje

TV-kanalen Euronews uppmärksammar det absurda i att en stad med 80 000 invånare tar emot fler irakier per år än USA och Kanada gör tillsammans. Södertälje, berättar man, “has been nick-named ‘little Iraq’”.

Se videon HÄR

Se även intervjun med Merit Wager med anledning av att verksamheten Medborgarnas flyktingombudsman lades ned:Falkblick, Snaphanen

8 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Häpnadsväckande förklaring till varför MFO lägger ned:

"Det går inte längre att hjälpa asylsökande på ett vettigt sätt när man inte har en aning om vad som gäller, främst praktiskt men delvis också politiskt. Att ge råd och stöd åt asylsökande som behöver det har under det senaste året blivit nästintill omöjligt, till stor del för att Migrationsverkets ledning inte är tydlig, klar och konsekvent.

Därmed har MFO, lika lite som handläggarna, inte en aning om vad som gäller från dag till dag."

Anonym sa...

Till Bloggägarna:

Avaktivera gärna det där med Kommentargranskningen. Det behövs väl ingen censursax i en demokrati med yttrandefrihet som ni förespråkar starkt och flaggar med med jämna melanrum? Hur nedlåtande kommentarerna än må vara ibland så bör de publiceras! Håller ni inte med?
Att inte leva som ni "lär" talar mycket om karaktären hos er som människor.

Har en känsla av att mycket av det som kommenteras inte publiceras. ogillas kanske, eller som vi andra gärna vill tro att ni inte hittar bra motargument och låter därmed dessa kommentatorers ord vara osagda.

punkt.

Berit sa...

Kommentargranskningen tillkom därför att ett par läsare personligen angrep andra med svordomar, könsord samt länkar till porrsidor.

Att vi inte släpper fram den typen av kommentarer säger det mesta om vår karaktär.

Vi uppskattar balanserande kommentarer från människor med andra åsikter, speciellt om de framförs sakligt och logiskt .

Anonym sa...

Sverige kan dra åt helvete! Är så in i helvete trött på detta råtthål till land där vi fan inte har en ärlig politiker i riksdagen! Hade någon varit det så hade de ställt sig upp och protesterat. Irakierna och alla andra muslimer kan få det och alla dumma svenskar som accepterar situationen kan få leva som dhimmis. Nu fan drar jag från Sverige!

Jean Moulin sa...

Anonym:

Problemet med ogranskade kommentarer är att vi som bloggansvariga kan åtalas, om en åtalbar kommentar slinker med. (Jinge polisanmälde som bekant Carl Bildt i ett sådant ärende.)

Det tycker jag är galet, men det är inte vårt fel utan lagens fel.

Och lagen stiftas av lagstiftarna, som väljs av de intellektuellt briljanta väljarna.

Men delta gärna i kampen mot lagen om Hets mot folkgrupp, om du nu är en sådan förkämpe för yttrandefrihet.

Annhåller om din ärliga åsikt om nämnda lag. För eller emot?

Vi kommer garanterat att publicera ditt svar.

Jean Moulin sa...

Okej,okej, det stavas *anhåller* inte "annhåller";). Nöjd?

Anonym sa...

Yttrandefrihet är ett slags "lufthål" i vårt samhälle idag. med det menar jag att låt folk (inte alla, utan alla av den "rätta sorten") säga och tycka vad dom vill, inom vissa ramade gränser, låt de känna att det är DE-m-OK-RAT-i de lever i. Men i slutändan vet de "höga" politikerna att det är ord som sägs och ord kommer de att förbli. och det som de säger sker no matter what.
Sen har man också bankat in i oss att vi har rätt att säga och tycka vad vi vill medan när de "andra" den "motsatta sidan" säger och uttrycker det de vill så betraktar vi dem med avsmak och tycker att e är ju terrorister och vill bara förstöra allt gott i denna värld. och i vår värld är "godheten" alltid relativ - tyvärr.
Man ser den bara utifrån vad som passar ens egna intressen bäst.

Sen vad gäller det där med polisanmälan mot det som hände Carl Bildt och huruvida det var rättvist så nyttjar jag mitt yttrandefrihet genom att inte yttra mig alls om just den punkten men det jag kan säga är att Carl Bildt blev nog innerst inne glad åt detta, Hans blogg fick iom detta gratis reklam och publicitet och hamnade som huvudrubriker.

"...att ett par läsare personligen angrep andra med svordomar..."

Alla har inte den förmågan att uttrycka den vrede de känner inombords med maskerade ord och på ett sofistikerat sätt som du/ni är så duktiga på. Andra tar till "gatuspråket" medan andra klär dessa ord med klass.

så är det helt enkelt.

punkt.

Pappan sa...

"Alla har inte den förmågan att uttrycka den vrede de känner inombords med maskerade ord och på ett sofistikerat sätt som du/ni är så duktiga på. Andra tar till "gatuspråket" medan andra klär dessa ord med klass."

Precis. Civiliserat umgänge är inte något medfött - det är något man måste lära sig. Även om det "känns jobbigt". Så det är bara att sätta igång, ju förr dess bättre. Dina synpunkter är (eller KAN VARA, iaf) viktiga, men de kan bara få avsedd verkan om de levereras på ett värdigt sätt. Det är väl inte så svårt att förstå?

Pappan

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.