29 januari 2008

EXPO nya IB?


"EXPO SOM SÄKERHETSPOLIS: Jag tror att Expressen i sin enfald gjorde sig skyldig till en verklig fadäs som kan komma att stå Expo dyrt när tidningen avslöjade att Expo har tillgång till mobiltelefonlistor och listor över alla som sänder pengar via bank- eller postgiro.

Så här skriver Das Dumkopf i Expressen:

... till exempel visar telefonlistor... postinbetalningar visar...

Jag tror inte det var meningen att detta skulle komma ut därför att om posthemlighet och telefonhemlighet kan brytas av en privat spaningsorganisation/internetpolis har denna i så fall mycket större underrättelsemöjligheter än polisen, som måste gå till domstol för att i allvarliga brottsfall bryta dessa grundläggande och skyddade hemligheter - vem som ringer till vem, vem som sänder pengar till vem
."

Östra Ölands fria horisont

Har EXPO informatörer inom olika samhällsorgan. Fungerar man som ett slags STASI eller varför inte gamla IB, sossarna alternativa säkerhetspolis, eftersom Palme inte litade på SÄPO?

Blågula frågor

"När jag betraktar Expos omfattande aktivitet tror jag inte att omsättningen på 40 miljoner kr om året, som det ryktas om, räcker, det kan lika väl handla om 60 miljoner kr, men det får vi aldrig veta eftersom sekretss är lagd över Expos ekonomi.

I dag hörde jag att Expo också satt in en granskning mot samtliga riksdagsmän, alla 349, med hjälp av de hemliga telefon och postlistorna, vilka Expo har tillgång till

Vad Expo nu undersöker är vem och vilka riksdagsmännen talar med och sänder pengar till.

Inte ens landets parlament undgår sålunda Expos name and shame-kampanjer; jag tycker detta är ganska otäckt
."

Östra Ölands fria horisont

Glöm inte moderaternas och folkpartiets insyltning i EXPO. Eller Aschbergs och därmed TV3:s. Glöm inte heller Expressens. Ryt ifrån Ulf Nilson! Borde inte även justitieminister Beatrice Ask reagera?

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.