18 januari 2008

Fuat Deniz mördare erkänner. Inget politiskt/religiöst motiv?

En 42-årig man erkänner att han knivskurit den kristna universitetsläraren Fuat Deniz i december.

Polisen i Örebro uppger nu att motivet till mordet är en gammal osämja mellan offret och den misstänkte gärningsmannen. Dagen

Det politiska motivet gäller således inte längre. Enligt polisen. Men han fick ju halsen avskuren, ni vet ju vad det tyder på?

"I den Politiska Korrekthetens namn kan den svenska polisen förmodas vara infiltrerad av muslimer, så man ska nog inte lägga allt för mycket i det uttalandet - det finns fortfarande många goda frågor och teman i det mordet som aldrig blir besvarade." The Citizen

Många hade ju befarat att förföljelsen av kristna i Mellanöstern hade spritt sig till Sverige. Den knivmördade lektorn forskade bland annat om förföljelsen av assyrier-syrianer.

* * *
Historisk fotnot:

Förföljelsen av de kristna assyrierna daterar sig ända tillbaka till år 630 e.Kr. När araberna och islam det året svepte in över Mellanöstern stötte de ihop med 600 år av ASSYRISK KRISTEN CIVILISATION, en högt utvecklad kultur med avancerade lärdomsskolor.

En assyrisk bedrift var grundandet av det första universitetet i världen, skolan i Nisibis, som hade tre fakulteter, teologi, filosofi och medicin, och som blev en magnet och ett centrum för intellektuell utveckling i Mellanöstern. Stadgarna för skolan i Nisibis från år 496 är bevarade och fick stå modell för det första italienska universitetet.

Det kristna assyriska samhället blev åderlåtet på sin befolkning genom tvungen konvertering till islam, och när samhället hade krympt under en kritisk tröskel, vilket inträffade omkring år 850, upphörde det att frambringa de vetenskapsmän som hade varit den intellektuella drivkraften i den islamiska civilisationen.

Ett liknande öde gick KOPTERNA = EGYPTERNA till mötes när de blev invaderade av araberna år 641.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Vad var det för europeisk projekt som Fuat Deniz skulle arbeta med? Det handlade visst om "trosbaserad rörelse". Såg att Adrian Groglopo arbetade på samma arbetsplats som Fuat Deniz. Groglopo samarbetar med Masoud Kamali och skriver SOU utredningar om diskriminering. Kan det finnas ett samband här? Fuat var ju kristen assyrier och Groglopo verkar vara islam-vän. Kanske fanns det en rädsla av svartmålning av islam?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.