21 januari 2008

Hatpropaganda skjuter fredsprocessen i sank


Bild: Islamistisk terror i Gaza

Sverige som den störste enskilde biståndsgivaren borde kräva att den Palestinska myndigheten upphör med antisemitisk och antiisraelisk hatpropaganda i radio och tv. Detsamma gäller skolböcker. SvD

Går det att göra något åt hatpropagandan? Vi kunde ju föregå med gott exempel och sluta med sådant här i Sverige. I synnerhet de som kallar sig socialister och vänster borde rannsaka sig själva. Antisemitiska konspirationsteorier smyger sig in överallt.

"Bildt verkar inte ha riktigt klart för sig Hamas roll i försöken att skjuta fredsprocessen i sank," skriver Claes Arvidsson i SvD.

Vår egen flygande halländare är naturligtvis på väg till Tel Aviv för att hjälpa Bush att se till att en palestinsk ministat upprättas. Nya raketramper åt Hamas.

Hatpropaganda och raketer skjuter fredsprocessen i sank. De militanta krafterna i Gaza är svåra att bromsa. Många av dem försöker provocera fram en konfrontation och vill se israeliska soldater i stor skala i sina gränder.

Vi måste akta oss för att instämma i hatkören mot israelerna. Ska det vara så svårt att begripa att man inte kan begära att de ska sitta med armarna i kors. I själva verket har de haft ett stort tålamod med de unga gazanernas fyrverkerier, medelåldern i Gaza är strax under 16 år. Hur skulle du själv reagera om det i tio månader skutits tusentals raketer mot dig från grannkommunen?

Angående antisemitismen inom vänstern är Aftonbladets kultursida en av de värsta. Göran Skytte skriver: "I gammal obehaglig tradition heter det att ”Israelvänliga finansiärer” ligger bakom både Clinton och Barack."

Finansiärer, sionister, lobbygrupper, mäktiga krafter - en vokabulär som ingenting förklarar men hetsar till våld.

Raketerna från Gaza , Dagen , SvD , Dagen , Aftonbladet

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.