14 januari 2008

Integrationsministern: All mångfald är inte bra

Integrationsminister Nyamko Sabuni (fp) till attack mot Bibeln och Koranen vid Folk och försvars rikskonferens i Sälen:

När människor hänvisar till religionsfriheten som om det skulle ge dem rätten att bete sig hur som helst mot andra människor, bara för att man kan hänvisa till några rader i Bibeln eller Koranen, så kan inte det kallas religionsfrihet.

– Vi kan inte leva bokstavstroget efter Bibeln eller Koranen.

– Religionerna måste anpassa sig efter vad vi uppnått. Religionsfriheten handlar inte om att man får kränka de mänskliga rättigheterna.

– Mångfald är bra, men all mångfald är inte bra och det måste sägas.

* * *
Heja Nyamko! Helt sant och riktigt. Bortsett från att det var onödigt att attackera Bibeln. Få människor tolkar den bokstavligt nu för tiden. Framför allt använder de den inte som handbok för terrorism.

Hon kunde väl inte annat än köra med kålsuparteorin om att islam och kristendom skulle vara lika farliga. Förståeligt eftersom hon är muslim och kunde råka illa ut om hon enbart angrep Koranen. Så det vore synd att kalla henne feg.

Däremot finns det gott om fegisar som inte törs kritisera islam, eller islams politiska komplikationer, utan angriper kristendomen i stället. Jag undrar vad det är för psykologisk mekanism som gör att folk överför sin rädsla och avsky för islam på kristendomen.

Antagligen är det något så enkelt som feghet. Oförmåga att ta ansvar. Behov av att skylla ifrån sig. Socialister och islamister resonerar likadant i det avseendet, antingen syndabocken heter kapitalismen eller västerlandets dekadens. Eller som man numera får höra, "religionens" fel.

Religion är viktigt, den finns inbyggd i våra hjärnor. Men den kan missbrukas i politiska syften, som islamisterna gör. Därför var Jesus så framsynt när han sa "Ge kejsaren vad kejsaren tillhör och Gud vad Gud tillhör".

Vi skulle behöva en ny upplysningstid. Vi borde inte släta över och prata om en religionernas gemensamma värdegrund som inte finns.

Bra sagt av Sabuni, att religionsfriheten inte får ge människor "rätten att bete sig hur som helst mot andra människor". Om islams våldsförhärligande innehåll skulle vara beskyddat av religionsfriheten kunde vilken maffiaorganisation som helst registrera sig som ett religiöst samfund och slippa bli granskad.

Dagen, GP, Grue granskar PK-propagandan
Allah är INTE den samma som Bibelns gud,
Kommunistjournalisterna på TV försöker islamisera oss,
What Is the Koran?,
Koranen polisanmäld

11 Kommentarer:

Anonym sa...

Bibeln kan användas till exakt samma saker som koranen. Båda böckerna är grundade på samma rappakalja. Det finns en massa sekter som läser bibeln och hittar på sina helt egna tolkningar som de använder till terroristiska dåd.

Berit sa...

menar du att det är en ursäkt för alla de terroristdåd och dödshot som händer i dag? att två fel blir ett rätt, eller något åt det hållet?

Anonym sa...

Berit, det är inte lätt att vara vänstermupp i dagens Sverige.
Det känns ju egentligen inte bra med religiös fanatism men å andra sidan är islamisterna mot USA och det är ju en Gudi (förlåt) behaglig gärning. Fast religion är ju inte bra, det har ju vänstern alltid sagt. Knepigt det här...
Men om vi klumpar ihop islam med kristendom och förkastar "religionsprincipen", inte specifikt islam, då har vi lite torrt på fötterna och behöver inte egentligen kritisera islam. Det kan nämligen straffa sig.
Dessutom är det tryggare att kritisera kristna eftersom de är så mjäkiga att de vänder andra kinden till. Kristna självmordsbombare är tack och lov ganska sällsynta.

Jean Moulin sa...

Här tror jag Lasse har en åsiktsfrände:

Conservative Swede.

Jean Moulin sa...

I den gamla postning du länkar till, talar du om Jesus som en profet inom islam av "mindre karat".

Med anledning av avbildningstabut inom Islam, alla demonstrationer mot bilder som påståtts föreställa Muhammed, fast ingen vet hur han såg ut, så undrar jag varför muslimer struntar i att Jesus avbildas i parti och minut. Borde de inte bli upprörda när han ändå ses som en profet, om än av "mindre karat"?

Är inte det en inkonsekvens?

Samma sak det här med att inte få fysiskt vidröra någon av motsatt kön. Hur funkar det om man är läkare och tandläkare? Tar man bara emot patienter av sitt eget kön?

Kan ingen muslim eller islamolog förklara detta?

Anonym sa...

Det beror nog på hur man framställer Profeten. När han har bomber i turbanen eller en hundkropp så blir de arga för de uppfattar det enbart en skymf. Sen förstår de inte att korkade danskar eller dito svenskar är inget att bry sig om.

Jag kommenterade tidigare om Knutes dumhet om att koranen var något man skulle ha åsikt om och inte bibeln.

Det är uppenbarligen vänstermupperi så fort man pratar om; höga skatter, välfärd, acceptans, naturen, nazism, islam, tolerans... ni fattar nog poängen. Jag kritiserar fundamentalister ur alla läger, kristna, muslimer och muppiga bloggare.

Anonym sa...

"Anonym" är en sällsynt fågel i debatten. En som kritiserar alla typer av fundamentalism. Det är glädjande.
Annars brukar vissa kritiker tassa på tå så fort islamism kommer på tal. Det k a n bero på att bokstavstroende muslimer ökar i antal i Sverige och att man inte vill eller vågar reta dem.
Från vänster hörs annars mycket sällan ett knyst om de bokstavstroende muslimernas syn på kvinnors frigörelse, homosexuellas rättigheter och åsiktsfrihet.
Utvecklingen går faktiskt dithän att högern snart är kvinnornas och bögarnas beskyddare och vänstern anhängare av patriarkatet och sträng religiositet.

Knute sa...

Lasse skrev:

"Utvecklingen går faktiskt dithän att högern snart är kvinnornas och bögarnas beskyddare och vänstern anhängare av patriarkatet och sträng religiositet."

Bevingade ord!

Knute sa...

"Regeringens nyliberala projekt att till 2010 genomföra sista etappen av att göra Sverige till en absolut sekulär stat är sjösatt. Värdegrunden humanismen med ateismen och demokratin - i praktiken som religion - är överordnat allt annat. Kan vi inte förvänta oss någon form av demokratiministerium som likt Kinas åsiktsministerier ska genomsyra alla organisationer, kyrkor, samfund och religioner? Lagstiftaren skärper efterlevnaden, och vi får ytterligare en ny ombudsman. Värdegrunden blir den övergripande tanke- och åsiktskontroll, vilken alla kommuner och organisationer lagstadgat måste efterleva med nya upprättade Värdegrundsplaner. Och religionerna måste anpassa sig."

MXp

Jean Moulin sa...

Hon borde krävt ett stopp för massinvandringen. Den är vårt största säkerhetsproblem. En trojansk häst för islamo-fascistisk infiltration.

Jean Moulin sa...

Överbefolkning, svält och torka kommer att leda till att länder som England och Sverige översvämmas av massinvandring.

Internet, billiga utlandsresor och fria internationella telefonsamtal skulle påskynda nedgången, därför att nya invandrare kommer att ha kvar banden till hemlandet hellre än att assimilera sig i det nya landet (ett problem som Samuel Huntington berör i sin excellenta
"Who are we?"). Det kommer att leda till en omvänd kolonisering.

CIA har förutspått att EU upplöses 2020.

Mellan 2012 och 2018 kommer den nuvarande världsordningen att rasa, och USA utmanas Kina, Indien, Brasilien och Iran om världsherraväldet.

Medelhavet kan till följd av massflykten undan fattigdom och krig bli ett tillhåll för pirater från Nordafrika, som kapar lyxbåtar och attackerar semesterorter.
Detta är ett scenario som presenterades på en framtidskonferens arrangerad av Royal United Services Institute i London.

Diskuterades denna undergångsvision på Folk och Försvar i Sälen?
Framtiden kräver inte bara ett moratorium på invandring utan också en plan för att hjälpa människor i tredje världen, så att incitamentet att utvandra försvinner.

Daily Mail

Oskorei

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.