13 januari 2008

"Jag uppfostrades till jihad"

Terrorismen som kommer från den muslimska världen beror inte på en tillfällighet. Den är ett direkt resultat av en kultur som har främjat hat, jihad och anti-semitism i generationer.

Nonie Darwish växte upp i Gaza under 50-talet, när Nasser bestämde sig för att förena arabvärlden och förinta Israel.
Under den tiden betydde jihad Heligt Krig och hade ännu inte utvecklats till en epidemi av självmordsbombare.
Anledningen till att det har förändrats är en försämring av det arabiska undervisningssystemet som nu baserar sin läroplan på hat och vedergällning gentemot icke-muslimer, framför allt judar.

"De lärde oss att lösa problem genom att använda våld. Fred var aldrig en möjlighet eller dygd så länge det fanns judar. Flickor grät varje dag när de läste jihad-poesi och lovade att offra sitt liv som martyrer.
Flera generationer har växt upp under allvarlig indoktrinering där arabiska barn likt robotar, hyllar självmordsbombare. Indoktrineringen kommer inte bara från skolan utan förekommer i alla skeden av livet i sånger, poesi, filmer och serietidningar.

Indoktrineringen av barnen att hata en gemensam fiende är också ett verktyg för lydnadsträning, Jihad behöver en fiende och hat kommer
från rädsla.
Arabisk kulter förlitar sig på rädsla, för att framkalla samhörighet och bilda en gemensam front.
Hat och våld lärs ut i moskéerna.

Muslimska heliga män har misslyckats fullständigt med att stabilisera samhället.
I stället för att vara en källa av trygghet och välbefinnande har de blivit en upprinnelse till hat, raseri och omstörtning.
Resultatet av detta undervisningssystem är ett icke-fungerande samhälle som exporterar terrorism till resten av världen.
Detta system skadar arabiska barn och hela samhället inifrån och är ett system som inte löser problem utan tvärtom skapar värre problem med oavsiktliga konsekvenser.
Det är i stället en god muslims plikt att ta fram medkänsla, förlåtelse och tolerans från Islam inte bara genom ord utan också handling.
De är den enda vägen till tillit, respekt och fred mellan nationer."
Nonie Darwish är en arabisk-amerikansk författare som ser som sin uppgift att befrämja försoning, accepterande och förståelse mellan israeler och araber.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Jag skulle misstänka att mycket av hatet beror på de ganska enkla fakta att israel förtrycker och massakrerar ett helt folk som dessutom är av annan religion. Kostigare än så här är det inte.

Jean Moulin sa...

Självmordsbombare är dock en muslimsk specialitet.

Judarna körde inte med självmordsbombare efter Nürnbergslagarnas införande.

Inte heller andra ockuperade folk: danskar, norrmän, fransmän, etc.

Man får gå till japanerna för att finna en motsvarighet.
Kamikazepiloterna .

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.