11 januari 2008

Kamp mot censur

Det finns ett gammalt ordstäv som jag vet har nått även Skandinavien eftersom jag hörde det för länge sedan av en gammal svensk skolkamrat.
" Dit Kalifornien går, dit går också USA, eftersom det är de progressivas förtrupp"

Det finns många bevis för detta påstående eftersom mängder av inskränkningar i frihet har tagit sin början i the "Golden State", såsom otympliga vapenlagar och hiskliga skattepåhitt skapade för att överföra rikedomar från de som förtjänat dem till den mer dagsländelika sektorn av befolkningen. Det har sagts om Maryland: "Om du kan drömma om det kan vi beskatta det" och det överträffas vida av Kalifornien som har som motto: "Om du kan göra det kan vi beskatta det"

Ett område som än så länge har undgått beskattnings-och-regleringsmentaliteten hos de moderna kollektivisterna i US. är yttrandefriheten men även den är nu hotat av hatbrotts-lagstiftning som börjar dyka upp här och där.
Mestadels på grund av det statliga skolsystemet är det få här i US. som förstår att vi ärvt våra frihetstraditioner genom kloka beslut av nationens grundare av en skriven konstitution vilken grundas på the "Rights of Englishmen".

Storbritannien däremot har aldrig anammat en skriven konstitution och därför kan Parlamenten införa i stort sett vilken lag som helst som de anser passande.
Exempel på detta är: SECTION 18(1) och 27(3) av the Public Order Act från 1986 vilken förbjuder " väckandet av rashat genom att visa skrivet material som kan resultera i attityder av hat mot någon ras-folk-eller-religiös grupp."

Intressant nog har lagen aldrig tillämpats mot muslimska demonstranter som visat skyltar : "utrota dem som förolämpar Islam", "må Gud förbanna drottningen", "slakta dem som förlöjligar Islam" och "Gud bevare Hitler".
Lagen har emellertid används mot en UK. bloggare som visat på farorna från islamister som har åsikter som de ovan nämnda. Han kommer att arresteras för att han påpekat fakta, sanningar och för personliga åsikter som publicerats på hans blog.

Om någon av er som läser Lionhearts blog kan finna någon uppmaning till våldsaktioner mot någon, var snäll och kommentera om det.

Man kan undra om uppståndelsen över Salmond Rushdie's "The Satanic verses" också skulle ha resulterat i arrest om den nuvarande Labour Government varit vid makten då?

Också, om du tror att detta aldrig skulle kunna hända i Sverige eller USA, tänk två gånger.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.