25 januari 2008

Kenyanska bloggare avslöjar blodbadet


Det blir alltmer klart att det är oppositionsledaren Raila Odingas parti ODM som hetsat fram våldet i Rift Valley i västra Kenya. Det hävdar både kenyanska bloggare och den USA-baserade människorättsorganisationen Human Rights Watch.

"I flera byar organiserade lokala ledare och ODM återkommande möten direkt efter valet som syftade till att få lokala gäng av ungdomar att bruka våld. I ett fall ska en ODM-funktionär ha försett en grupp ungdomar med en lastbil som kunde forsla dem till en grannby och där bränna kikuyus hem." SvD

Minst trettio människor som sökt skydd i denna kyrka i västra Kenya brändes till döds när den stacks i eld. "De måste betala för sitt beslut att rösta på president Kibaki." Sydsvenskan

Något som tidningar och TV inte med ett ord nämner är att det som händer i Kenya delvis är en religiös konflikt. Förloraren Odinga, som inte erkänner valresultatet, vill nämligen införa strikt sharia-lag.

Överenskommelsen som Odinga gjorde med de muslimska ledarna kan förstöra Kenya som sekulär stat och bli upptakten till en konflikt liknande dem i Nigeria och Sudan.

Kenyan Presidential Candidate Promises Sharia in Exchange for Muslim Votes , Memorandum Of Understanding , Kenya: Revealed - Raila's Real MoU With Muslims , The Full Version Of The Mou , Sydsvenskan , SvD , Barack Obama och Kenya

16 Kommentarer:

Anonym sa...

hhahaaha... du är rolig du.
för din information.. Odinga höll i en bibel när han svor eden som palramentsledamot.

Knute sa...

Än sen då om han söker stöd hos muslimska ledare för att få muslimska röster? Det gör sossarnas broderskapsrörelse i Sverige också, fast de kallar sig kristna.

Anonym sa...

jaha,.,. o du menar att sossarnas broderskapsrorelse vill infora sharialagar i sverige?

Knute sa...

Broderskapsrörelsen, som alltså är representanter för de svenska socialdemokraterna har lanserat ett formaliserat samarbete med representanter för Det muslimska broderskapet. Många islamiska terroristgrupper är avläggare av denna organisation. Osama bin Laden är en av många som är inspirert av ideologen Sayyid Qutb, en mångårig medlem av Broderskapet.

Anonym sa...

sa du menar pa fullt allvar att manniskor med olika religion inte ska fa prata med varandra?

Anonym sa...

Det skulle väl vara konstigt om Islam inte var inblandat på något sätt? Det är inte många ställen krig pågår som inte Islam är med på ett hörn.

Knute sa...

Hans, det har jag inte påstått.

Anonym sa...

Till Tony:
Att islam är inblandat beror väl på att alla (nästan) länder som det pågår krig i idagens läge som det finns majoriteten muslimer i har under 30-40 och femtio talet varit kolonier till västvärldens härskare ( englad frankrike etc). Hela mellanösten och nordafrika.
Till följd har dessa stater grundats på labila grunder efter kolonialherrarnas tid.
"Islam är med i ett hörn" som du påstår men västvärldens stormakter med dess vapenindustri samt deras oljehunger är grunden. Att det pågår ständigt och jämt krig i dessa länder är väl inte så konstigt. Det gynnar oss västlänningar ALLTID i slutändan. Låt dem kriga, Vi (västvärlden) ser alltid till att de håller igång sina krig för att vi ska leva livet! Ena tiden står vi med den ene mot den andre nästa tid står vi med den andre mot den ene. (ex saddam och bin laden) Vi byter sida såsom ödlan byter skinnet. Beror på omständigheterna helt enkelt. Vår princip - vi har inga grund principer förutom att det alltid ska vara klirr i kassan!!
Kain och Abel - vet inte vem som dödade vem, men de var ju bröder, och den ene dödade sin bror , orsak? eftersom hans bror skulle ärva halva jorden . Men det kunde han ju inte tillåta. Han kunde inte nöja sig med bara halva .Han måste kontrollera ALLT! Han måste ha allt. Lite vidskeplig och naiv kanske, men sån är människan sen dess skapelse. Räcker inte med det den har. Alltid vill ha allt.

Knute sa...

Anonym, du lever kvar i en kolonialistisk mentalitet och tror att allt beror på oss i Väst. För det första har Nordafrika och Mellanöstern en befolkningsexplosion utan like, bara det kan förklara krigiskheten. Sen har de en religion som uppmanar till krig. I stället för att studera och förkovra sig i vetenskap och teknik sitter de och lär sig Koranen utantill. Allehanda konspirationsteorier frodas om att deras misär beror på Israel och USA. Eländet är självförvållat.

Knute sa...

Fortsättning på föregående kommentar.

Jämför Indien och Pakistan, samma folkslag men helt olika ekonomisk framgång. Förklaringen är islam som håller nere pakistanerna och hindrar dem från att få ett sådant fritt demokratiskt marknadsekonomiskt samhälle som Indien är, åtminstone i jämförelse med Pakistan.

Anonym sa...

knute!
När du uttrycker det som att jag lever kvar i kolonialistisk mentalitet så får du det att låta som om den tiden var för flera hundra år sen o inte för bara 50 år sen. En stor del utav den generationen som levde då lever kvar idag.
Det tar mer än 50 år att återhämta sig och kunna fungera som ett riktigt land. Israel är ett undantag eftersom dess existens med sionismen som grund och med världens stormakter bakom som stöd så har de lyckats bilda en fungerande stat inom en kort tid. Mycket pengar och all världens makt så lyckades de sen Theodor Hertzel, sionimrörelsens grundare sen i slutet av 1800 talet (1890 om jag inte misstar mig) hade redan då som mål att bilda en stat åt världens judar (Namibia eller Gambia var med på förslagslistan och även palestina, men palestina bestämdes det sen) Man planerade under 1900 talets första hälft hur detta skulle genomföras och man lyckades, men man hade aldrig lyckats utan omvärlden support och stöd.
Detsamma för länderna omkring. Fast omvänt. Dessa som efter västvärldens grepp om dem etfer femtiotalet inte har kunnat vara ifred. Jag kan klistra in flera hundratals händelser som haft betydande roller inom deras "utveckling bakåt" som vi i västvärlden varit grunden för.
Efter Koloni tiden har vi fortfarande greppet om dem. Främst "Olje shejkerna" dessa beduiner som bodde i tält o hyddor på arabiska halvön plötligt under en enda generations skifte badade i oljans rikedomar. I flera generationer har det varit maktskifte genom arv. Naturligtvis så gynnar detta oss i väst. Behöver BUSH tvinga på dem den "demokratiska" omvändningen där som "han så desperat vill göra i Irak" - Nej! varför? Det behövs helt enkelt inte. Det fungerar smidigt sen länge mellan USA och Saudi&co handelsmässigt enligt USAs villkor sen flera generationer tillbaka, så inga "demokratiska" ändringar där.

Kolonial herrar - Vad var dera syfte? Att gynna deras egen handel. Det var deras största mål. NordAfrika och Melanöstörn och Indien var strategiska viktiga punkter för dem. Efter femtiotalet kom man på nya metoder att fortsätta vara kolonial herrar - Fast lite mer osynligt! Och det är det som händer idag.
I demokratins namn, och utnyttjandet av terrorist rädslan som väst har så invaderar man Irak exempelvis. Man hittar på påstående och gör ett befogat ingrepp medan det i själva verket i verkligheten finns andra orsaker och tankar bakom.
Så kolinal tiden är inte förbi. I min synpunkt så finns den kvar till idag och med såna maktkamper som finns i världen idag så kommer dessa tider alltid att existera fast varje epok bär sin egen mask med sitt säregna utseende!

Anonym sa...

""Islam är med i ett hörn" som du påstår men västvärldens stormakter med dess vapenindustri samt deras oljehunger är grunden."

Är det grunden? Nja.., jag tror mer på att koranen har gjort detta med tanke på att islam spreds med svärdet av självaste Muhammad, guden allahs enda profet. Om koloniseringen fortfarande ligger och puttrar hos muslimer så är det något problem i hämndbegär eller kanske enbart koranen.

Tänker på hong kong och andra kolonier som inte har varit islamska, dom har inte varit så arga över att dom varit koloniserade. Dessa länder är väldigt utvecklade idag.

Anonym sa...

tony verkar aldrig ha hört talas om korsriddarna....

Anonym sa...

"...självaste Muhammad, guden allahs enda profet"

För din och andras info följande:

1. "Allah" - De kristna araber kallar gud för Allah. Alla etniska grupper i mellanösten som har Arabiska som språk kallar den de tillber för allah (alt. "Rabb" förekommer också hos både muslimer och kristna)
Allah är det arabiska namnet för Gud och är inte endast förknippat med Islam.
Så det finns inget som heter guden "ALLAH" som du påstod utan det är antingen Gud eller Allah, Två olika språk helt enkelt. zwei schprachen. deux langues! two languages! Ok?

2.Sen att Mohammed är Allahs ende profet. Var sjutton ( No bad (!) language here Sir) har du fått detta ifrån? Muhammed är enligt islam den siste profeten.
Också en annan sak som du och andra kan tillägga i era kunskapsförråd och det är att Jesus Kristus Jungfru Marias Son är en Profet enligt Islam och detta står även skrivet i Koranen. Det som man är oövrens om är att enligt Islam kan man inte kalla Jesus för Guds Son för han (Gud) är ingen människa för att föda barn på det viset som vi vanliga döda gör utan han blåste liv i Maria.
Mycket kan sägas om den respekt Islam hyser för kristendomen faktist och mycket har man gemensamt

Som bevis så ser du (om du nån gång har varit där) hur det övereallt i mellanösten Jerusalem -Beirut - Damsakus - Bagdad mm mm finns både kyrkor och Moskéer byggda sida vid sida sen flera hundratals år tillbaka i tiden. Detta bevisar hur fredligt dessa grupper har kunnat leva sida vid sida och acceptera varandra. Ända fram tills VI :) kom in i bilden!
Så i den världen vi lever i idag framhäver man inte denna respekt och fredlighet som funnits fram till nyligen i historien eftersom detta endast skulle "hindra" oss i västvärlden från alla våra erövringar politiskt och ekonomiskt i alla former. Vi målar upp dem som de enda bovarna i spelet. svärdet nämnde du islam spreds med men som Hans skrev så har du tydligen aldrig hört talas om korstågen.

Vet du vad jag tror?
Att denna tyid som vi lever i idag kommer att gå till historien som västvärldens såkallade "demokratitåg" dock misslyckad. Bush & co vill sprida demokratin i Irak bl.a. med bomber och granater. Vet ej exakt när korstågen skedde men det är väl ett x antal hundra år sen. Det ironiska i det här sorgliga eländet i irak och i alla länder där USA är med är att vi i väst efter så många år efter korstågstiden fortfarande är lika ocivilicerade att vi sprider budskap med våld.

Islam är alltid med i ett hörn skrev du först, men USA är alltid med ÖVERALLT i rummet, inte endast i ett hörn.

Vietnam - Somalien - Afghanistan - Libanon (ej så länge dock ) - Irak etc etc

Ett land som USA som har såååååååå mycket problem och misärer inrikes tycker jag borde torka upp sitt eget **** först innan man ska tala om för andra vad som är rätt och fel hos dem.
En Ganska så jämn och rättvis ekvation tycker jag dock existerar inte orden jämlikhet och rättvisa i den amerikanska politikens specialtillverkade lexikon!!

Mycket mer finns att tillägga men.....

punkt.

Knute sa...

Ojojoj vilken idyllisk samlevnad mellan kristna och muslimer i Mellanöstern som anonym målar upp. Men det stämmer inte. Hundratals miljoner kristna har mördats på 1400 år, kyrkor har bränts, rivits, förvandlats till moskéer.

Anonym tillhör alla dessa som i skolor, folkhögskolor, TV-program och så vidare, indoktrinerats i marx-muhammedanismen, enligt tesen att alla USA:s fiender är mina vänner.

The Study Of Political Islam

Anonym sa...

Intressant läsning, men kanske något äverraskande. Verkligheten är nog mer komplex än så. Varför polarisera...?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.