12 januari 2008

"Krig är Fred"

Om ni bara läser en blog till idag förutom denna måste det bli Gates of Viennas, "War is Peace."
Här följer några utdrag som jag översatt efter bästa förmåga.

"Genom att konstruera en massiv apparat av byråkratiska bestämmelser i ett samhälle, lyckas den Politiska Korrektheten göra alla lagar oväsentliga. När lagar mångfaldigas så som det skett under de senaste årtiondena blir i stort sett alla lagbrytare. Upprätthållandet av lagar blir godtyckligt och tillåter Staten att utöva tryck på de element som mest hotar dess politiska ledarskap.

Efter en tid lär sig alla de oskrivna och inofficiella lagarna och går på tå runt farozonerna.
Var och en som bryter mot PK-koden för dagen knuffas under jord eller blir "samizdat" (en hemlig tidning under sovjettiden, min anm.) eller försvinner för gott.
Godtyckligt upprätthållande av regler betyder att det inte finns några regler.
Politisk korrekthet handlar om förnekelse, vanligtvis på ett slingrande, omskrivande sätt som förvränger och undviker och sällan klarar en analys.

Det uppträder i många förklädnader, en del av dem så effektiva att den politiska korrektheten kan vara svår att upptäcka. De förskönande omskrivningarna, till synes harmlösa, men evigt tärande för att slita ner sunt förnuft - blåögdheten i uttrycket, "omsorg om framtiden".

4 Kommentarer:

leif sa...

Jag håller fullständigt med Berit.
Jag läste den i morse och går fortfarande och ”tuggar” på formuleringar och slutsatser.

Som någon skrev i kommentarerna ( mycket, mycket fritt ur huvudet ):
Allt vi slåss emot. Islam, vänstern, miljöhysterikerna är egentligen fragmenterat. Den onda kärnan är PK.

Om politisk korrekthet kunde få det ansikte det förtjänar och som är så nära sovjetiskt statsskick man kan komma så kanske man kunde få slippa ha Fredrik och Mååna berättandes vilka barbarer vi är.

PK har ingen logik och kan inte levas upp till, så alla är skyldiga till att inte vara pk.
Precis som i sovjet var alla skyldiga men ännu inte gripna.

PK stödjer allt som inte är ”vi”.
PK är att motarbeta allt västerländsk.

Om vi kunde få en ”hamrande” debatt med öppenhet och humor mot alla som yttrar något pk skulle vi ha en helt annan situation med Islam, med alarmister, med tokiga politiker, med små förnärmade grupper o.s.v.


Jättebra att du tar upp "War is Peace.".
Jag rekommenderar verkligen att resten av gänget på everykindapeople och alla andra läser den..
Kan inte någon vänlig själ översätta hela ( den är jättelång ) så att fler kan läsa den.

Anonym sa...

Skilj på dumhet och PK. PK är att vara smart och snäll.

Jean Moulin sa...

PK är ett annat ord för "beröringsskräck".

Jag har inte kunnat släppa den här bloggningen sedan jag läste den.

Den har inspirerat mig att (försöka) släppa på självcensuren.
Att trotsa pk. Det är ofta inte så farligt som man tror, och vad som är pk ändras över tiden. En dag är vi de politiskt korrekta. Hoppas bara att vi inte beter oss som dagens pk-ister utan lyssnar till fakta och förnuft.

Tyvärr är jag pessimist på den punkten. Det ligger i de mänskliga kollektivens natur att försvara status quo och den invanda världsbilden.

Men det finns alltid de som vågar gå mot strömmen och som i längden vinner, när tiden är mogen för förändring.

Spontant kommer jag att tänka på Martin Luther King och Rosa Parks.

Säga vad man vill om deras politiska åsikter och ideologier (jag har för mig att Parks var kommunist, men är osäker), men
det var inte fegt att stiga på den där bussen och sätta sig på de vita platserna.

Det var en obekväm handling. Den medförde polisingripande, men tjänar just därför som ett föredöme för de offer alla måste vara beredda att göra för att åstadkomma förändringar.

Och sedan det största exemplet av alla, Jesus. Snacka om att åstadkomma en förändring!

Anonym sa...

PK är grupptryck. PK är att inte våga ha något annat än Cheap Monday-jeans på sig (eller vad det nu kan vara för märke som gäller bland tonåringar idag). Grupptrycket föds ur rädsla och korruption. Korruptionen är belöningarna som följer med att sluta upp i gruppen: Tjänster, föreläsararvoden, social status, tillhörighet m.m., m.m. som tillkommer dem som inträder i Det Moralindustriella Komplexet (politikens olika nivåer, högre tjänstemän i offentlig sektor (alltifrån socialvård och skola till försvar), medier, kyrkan, biståndsorganisationer o. dyl.) Rädslan består förstås i att förlora allt detta när man väl har blivit antagen. '

Det Moralindustriella Komplexet föder sig numera helt självt uppe i det blå. Det lever vidare på sina teorier (och skattemedel) och behöver inte/tål inte att utsättas för den sjaskiga verkligheten.

Kommunismens Sovjet hölls hjälpligt uppe av skräcken för Stalins terror som hindrade människor att ifrågasätta förnuftet i de kommunistiska idéerna och varför det utlovade välståndet dröjde. I det demokratiska Västerlandet behövs inget våld. Grupptrycket uppnår samma sak: Få vågar ifrågasätta den snabbt växande klyftan mellan regimens propagandabild och de egna sinnesintrycken.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.