27 januari 2008

Liberal Fascism

Ordet Fascism representerar någonting verkligen ondskefullt och vi tror att det är tämligen unikt men det är bara ett annat namn för en gren av socialism.
Mussolini var socialist, Nationalsozialistische Deutche Arbeiterparti var socialistiskt.
Ett bättre ord som täcker alla varianter är kollektivism.

Fler människor har tillfångatagits, placerats i fångläger och mördats i socialismens namn än under nazismen och fascismen. Mao mördade 65 miljoner, Stalin ett minimum av 20 miljoner.

Om jag kallar någon socialist menar jag att den personen är missledd, utopisk, idealistisk eller knäpp men man tänker inte direkt på massmördare. Det gör vi emellertid med ordet Fascism som har blivit ett annat ord för ondska.

Jonah Goldberg i sin utmärkta bok Liberal Fascism visar att fascism inte är så exotiskt som vi tror, den lever i stället och frodas i all den kollektivism vi dagligen ser omkring oss.

En bok som absolut måste läsas och som borde vara obligatorisk i alla gymnasieskolor.

2 Kommentarer:

Anonym sa...

http://www.protestwarrior.com/nimages/signs/large/pw_sign_04.gif

Ben Hedenberg sa...

Smily fascismen breder ut sig inte bara i USA utan även i hela Europa. Sverige behöver fler individer som utan rädsla vågar debattera socialismens starka band med fascismen och de gemensamma idé-ursprunget.

Utan att svensken märkt det har smily-fascisterna lyckats ta över agendan och driva de klassiska fascistiska frågorna vidare under nya fanor.

Goldbergs bok skulle behöva översättas till svenska, för att bli tillgängligare för det stora flertalet.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.