29 januari 2008

Lättare klädsel


En expedit i en dansk butik blev avskedad för att hon för en kollega omtalade en tredje gemensam kollega som hättemåge. Alltså en mås med en svart hätta på huvudet, den fågel som i Sverige kallas skrattmås.

För detta fick hon sparken, vilket kom att kosta arbetsgivaren 175 000 kr. Att kalla någon med svart huvudduk för hättemås var ingen grund till avsked ansåg den förnuftiga Sø- og Handelsretten.

Spydpigen , Veritas Universalis

I Göteborg blev två muslimska kvinnor uppmanade att byta till lättare klädsel i en simhall. Det var diskriminering ansåg Hovrätten, dit kvinnorna överklagat efter att ha fått avslag i Tingsrätten.

Ingen orkar längre bli förvånad, numera vet vi ju vad islam går för. Och vad svenska myndigheter går för. Alltså, med Diskrimineringsmannens hjälp får man numera lov att bada med kläderna på i badhus. Om man är muslima alltså.

Men badhusets regler då? Mammorna måste ju vara beredda att hoppa i vattnet för att kunna hjälpa sina barn som håller på att lära sig simma. Det sätter sig hovrätten lydigt över, Diskrimineringsombudsmannens ord är lag, och dömer Göteborgs stad att betala tjugotusen kronor var till kvinnorna. En lönsam affär att vara kränkt, det är bara att åberopa islam, så sätts normala regler och beteenden ur spel.

Sverige ska få en ny diskrimineringslag som kommer att uppmuntra folk att göra anmälningar i hopp om att få skadestånd. Vi kommer att få se fler sådana här fall.

AB
Dagen Sydsvenskan SvD

Läs även om kvinnan som inte fick jobbet som hårfrisörska för att hon bar huvudduk: Och droppen urholkar stenen

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Diskriminering eller inte.

Du påstår i det du skrev att de måste vara beredda att hoppa i vattnet för att de ska kunna lära sig simma.
men ursäkta mig. "Måste vara beredda" Jag måste erkänna att jag inte är simkunnig själv faktist och har alltid varit rädd för vatten men jag ville inte att mina barn skulle skulle bli som mig utan insisterade på att de skulle lära sig simma, men inte var jag beredd att hoppa i om nåt skulle hända även om jag skulle stått där helnaken!- eftersom jag inte kunde simma!! Utan jag förlitade mig folk omkring helt enkelt. Annars hade de växt upp o bli lika okunniga i simning som jag blev.

Sen är jag helt säker på att i nödsituationer om man ÄR simkunning så kan man nog hoppa i även om man är fullt påklädd. Men visst, det blir svårt att simma ett x antal hundra meter med kläderna på. Men det är en annan sak.


Så ditt argument faller i just detta.I En simhall finns ansvarig personal som tar hand om situationer som denna ifall de skulle inträffa.

Jag klistrar in en del av artikeln jag läste
"... De var klädda i heltäckande kläder och huvudduk och personalen sade då att de var tvungna att gå därifrån om det inte bytte till lättare kläder eftersom deras klädsel inte var hygienisk nog..."

Eftersom deras klädsel inte var "hygienisk" nog.

Låt mig låtsas hålla med om att det inte är diskrimeniring. Visst , men i såna fall, hur vet vi vad som egentligen är hygiensik och inte hygienisk?
Isåfall : krav på kontrollanter som kollar ifall badbyxorna / bikinitrosan / baddräkten inte är skitiga - Det vill säga INifrån!

Om nåt är ohygieniskt så är det DET!

punkt.

Anonym sa...

Det är vanligt att unga killar från dessa kulturer inte vill visa sig nakna utan drar på sig badbyxorna utanpå kalsongerna.

Anonym sa...

...och som en följd av att de inte vågar/får visa sina små pillesnorkar för sina bad-, dusch- och bastukompisar så har bajsbakterierna ökat dramatiskt i vattnet i de badhus där dessa "berikare" (i bokstavlig men småäcklig mening) huserar...

Anonym sa...

Det är svenska killar som började med att visa sina coola kalsonger även på badhuset som började trenden. Det handlar om kultur. Ungdomskultur.

Varjager sa...

Konstigt nog är det islam som står över allt sunt förnuft. Värst är att våra PK styrande lallar med.
En lag för alla utan alla som är invandrare. Då har du fri kort pga religion, ras, hudfärg, läggning etc etc etc...

Anonym sa...

Såg just att Göteborg ska betala kvinnorna 20,000 var eftersom de diskriminerats på ett sätt som har att göra med deras religion.
Headscarfs, sweatpants och långärmad T-shirt.... kan man inte anordna en våt-burka-tävling om sexigaste kvinnan med åtsittande blöta kläder?

Anonym sa...

DO kollaborerar med fienden.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.