31 januari 2008

Mera varmluft

Nu vill miljöfanatikerna att vi ska äta ute i kylan.
De där snofsiga
utomhuskaminerna som används på uteserveringar har förklarats av Europeiska Parliamentet för att vara riktiga bovar.
Man påstår att de pumpar ut värme och "miljöförstörande CO2" direkt ut i atmosfären. Enligt brittiska regeringen producerar de 22,000 ton per år jämfört med 21 miljoner från uppvärmning av hem.
Usch och fy! Direkt ut i atmosfären, är det inte hemskt!

Kommissionen ska sätta en tidsfrist på hur länge kaminerna får användas innan de måste förbjudas helt.

Regeringen använder "Global uppvärmning" som en ursäkt för att ta död på en hel privat industri, helt enligt reglerna för fascismen som visar mer och mer av sitt rätta ansikte.

I Kalifornien kom man nyligen med ett förslag om att en
termostat med en förinställd temperatur, som inte får överskridas, skall installeras i alla nybyggda hus.

Husägaren ska alltså inte själv få avgöra hur varmt han vill ha i sitt eget hem. Förslaget ligger på is så länge, men var inte orolig det blir snart ny fyr under brasan.

Hur länge dröjer det innan det blir förbjudet att grilla korv över öppen eld?
Tända brasa i öppna spisen därhemma?

Valborgsmässoelden kan man nog snart glömma , den har alla odds emot sig. Dels spyr den ju CO2 direkt ut i atmosfären, dels är det en svensk tradition och dessutom är det kungens födelsedag.

* * *
Sydsvenskan , SvD , Sydsvenskan , SvD

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Miljöpartiet snackar om en lag för insamlande av mänskliga avgaser. Speciella containers skall ställas på stadens torg dit man får ta sig och släppa på. Naturgasen skall sedan användas för uppvärmning. Den som vädrar sig olagligt bötfälls. Luktpoliser är redan under utbildning.

Anonym sa...

Myndigheterna bryr sig nog inte om man eldar med ved. "Det är ju natuuuurligt!" Att de inte har någon koll på vare sig vetenskap elelr CO2-emissioner kan man tyvärr förutsätta.

Dessa förbud som gör irriterande inskränkningar i vardagen är även sånt som står i miljöporren, dvs i alla klimatalarmistiska böcker.

Tyvärr är nästa steg personliga utsläppsrätter, och då är vi inne på myndigheters totala kontroll av den enskilde människan samt planekonomi. Det värsta är att jag befarar att dagens liberaler kommer att köpa detta. Även Centerpartiets liberaler, Nya Moderaterna m fl. Ingen kan ju vara emot miljön!

Kungen gillar jag inte längre (men monarki är bäst).

Berit sa...

Lita inte på att något är natuuuurligt!
Sveriges lantbruksinstitut har fått närmare 4 miljoner (skattepengar) för att mäta kossornas rapar och fisar. Man planerar därefter att ändra kossornas diet samt medicinera dem för att minska djurens natuuuurliga gasutsläpp.

magnus sa...

Kossorna anser man sig inte komma komam undan att kolla, eftersom att de faktiskt står för mer CO2-emissioner än människan i tabeller på CO2-emissioner! Det är alltså ingen myt att det är så!

De är alltså för uppenbara CO2-"bovar" för politiker, men grejen, som jag ville åt, är att det totalt saknas en grundläggande förståelse för naturvetenskap och ekologi inom hela debatten kring denna fråga, och att åsikter alltså bygger på mytbildning.

Därmed inte sagt att CO2 är ett allvarligt hot eller kan förväntas orsaka stark uppvärmning eller en katastrof. Vare sig uppvärmning eller katastrof (om nu uppvärmning *skulle* ske) är troligt om man fördjupar sig i detta vetenskapliga område rörande skilda fält inom bl a fysik, biologi och astronomi.

Även åsikten att CO2 ger en stor betydande klimatförändring kan man visa faller inom ramen för denna mytbildning.

Nej, det finns ingen risk för att utsläppskällor i denna fråga kommer att upphöra att påverkas av mytbildning. Även kritiker bör inte bara ha åsikter utan inte ha någon position utan att den är gediget grundad i fakta. Annars finns det inga skäl att kritiker ska ses som trovärdiga, vilket ökar risken för att problemet (*) inte undanröjs.

-

(*) Problemet = mytbildning och de felaktiga och/eller socialistiska/planekonomiska beslut som följer.

magnus sa...

Jag anser alltså inte att kossorna behöver kollas, men jag påpekade bara varför just de är ett undantag.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.