14 januari 2008

Män är djur, men det är kvinnor också!


På DN:s etikettsida på nätet, har utbrutit en animerad debatt om dekolletage; ett ämne som vid ett par tillfällen även diskuterats på denna blogg.

Etikett-experten Ribbing slår fast: "Att kvinnor skulle ha urringningar för att visa sina bröst i något slags sexuellt lockande syfte tror jag inte på."

Hade Ribbing rådfrågat en psykolog, så skulle hon få veta att hon har fel.

Vetenskapliga undersökningar ger vid hand, att kvinnor visar mer hud i ägglossningsfasen än under resten av menstruationscykeln, för att locka till sig en hanne.

DN
Growing Your Baby

Andra undersökningar visar att kvinnor som får se olika mansansikten och poängsätta deras sexighet, under nämnda fas väljer män med markerat manliga drag. T ex en stor, fast haka, som är ett tecken på höga testosteronmängder. Detta är en undermedveten instinkt vars syfte är att försäkra kvinnan om så livskraftig avkomma som möjligt.

Under den övriga fasen av cykeln väljer kvinnor män med mer feminina drag, eftersom dessa uppfattas som snällare, mer monogama och därför lämpligare som manliga vårdnadshavare.

"Tidigare har man kunnat visa att det manliga könshormonet testosteron trycker ner immunförsvaret. Därför kan testosteronhalter som är så höga att de tydligt avspeglas i utseendet tyda på styrka och bra hälsa - mannen har 'råd' med ett nedtryckt immunförsvar. Det borde vara attraktivt för en kvinna som söker en bra hane att få barn med.

- Men en högre testosteronhalt kopplas också till ett mer aggressivt och dominant beteende. En man med ett mer feminint utseende signalerar att han troligen kommer att vara snällare och delta mer i omhändertagandet av avkomman, säger Anthony Little."

Forskning och framsteg
New York Times
Newfoundland News

5 Kommentarer:

Anonym sa...

Många undersökningar visar på att folk som maniskt skriver bloggar om dumheter är i regel dumma i huvudet

Berit sa...

Kunde inte låta bli att publicera ovanstående kommentar från anonym eftersom den är så rolig och säger så mycket om skribenten.
Om man är av den uppfattningen att denna blog består av dumheter, varför i fridens namn läser man den och ger sig tid att skriva idiotiska kommentarer?
Det säger allt om dumhet.

Jean Moulin sa...

Berit, jag skrev spontant "och vad skall man säga om de som läser dem", men ändrade till: "Invandringskritiska bloggare är dock undantaget som bekräftar regeln."

Anonym sa...

Till anonym.
Totalt ovetenskapligt påstående. Ett normalt intelligenstest skulle nog visa dumheten hos den anonyme. Men till saken. Människan är genetiskt betingad sedan miljoner år (MILJONER!) på samma sätt som andra djurarter. Att normala män blir tända (får erektion) av bland annat kvinnors attribut är ju en förutsättning för fortplantning. Vilken normal man som helst förmodar jag har svårt att få stånd genom att titta på en gran.

Jean Moulin sa...

Sivan,

din förmodan stämmer.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.