21 januari 2008

Nytt fenomen: smitarmentalitet

En taxichaufför körde på och dödade två unga män i Köpenhamn. Sedan smet han. Enligt vittnen är han av annan etnisk bakgrund än dansk, uppger danska TV2.

Vilken hemsk människosyn det avslöjar, att köra på någon utan att stanna och se om den påkörde behöver hjälp.

Det blir allt vanligare att bilister smiter från olyckor. Redan under årets första två veckor har det varit minst fem allvarliga fall i Sverige, berättar Snaphanen.

I Malmö smet en 29-årig bilförare från en trafikolycka. En väktare försökte stoppa bilen som dock fortsatte köra så väktaren slog sönder en sidoruta. Föraren ilsknade då till och hotade väktaren till livet innan han körde hem.

Polisen som hade fått registreringsnumret hittade bilen på hemadressen där ägaren greps, misstänkt för smitning och hot mot tjänsteman.
Sydsvenskan

Veritas Universalis (bild) , Flugtbilismen: psykologiske profiler

7 Kommentarer:

Anonym sa...

Han måste varit svensk. Svenskar är notoriska smitare.

Knute sa...

Anonym du kanske har mer rätt än du tror.
Det finns många "svenskar" som valde att bo på den här sidan Sundet för att de inte fick uppehållstillstånd i Danmark.

Anonym sa...

Jag menar de där inavlade mjödpimplarna som förpestade Ryssland för tusen år sedan.

Knute sa...

Anonym, du har förläst dig på Jan Gijo. Mjöd drack de nog, men de var ingalunda inavlade. För att använda en socialantropologisk term var de exogama, alltså de gifte sig inte med släktingar, till skillnad mot Västasiens endogama system.

gertrud sa...

Något liknande hände för några år sedan. Man var i gång med att hänga upp juldekoren över Stora Kungensgatan i Köpenhamn mycket tidigt på morronen - en söndag om inte jag minns fel. Där var klart uppställd varningsskyltar och det fanns dessutom plats att köra förbi korghissan. I det ögonblick korgen med mannen sänktes till marken kom en bil i full fart och körde direkt på korgen. Mannen (en ung familjefar) dog ögonblickligt med 6 brott på ryggen.

En araber - kanske var han förbannat på de otrognas jul.

Anonym sa...

Frågan vi måste ställa oss - och få svar på - är om det egentligen handlar om islamistiska mord på "otrogna" nordbor. Det händer allt oftare att bilar "råkar" hamna på trottoarer, cykelbanor och i busskurer. I hur många fall är det islamister bakom ratten resp. "otrogna" under bilen ? De som vill ägna sig åt terror i den något mindre skalan kan komma väldigt billigt undan genom att simulera olyckor och "anfall av tillfällig förvirring". De kan också vara säkra på att bli välvilligt bedömda av medier och rättsväsendet som till varje pris vill dölja varje antydan till indicium. Statistiken skulle lätt kunna visa om det finns ett sådant mönster, men det är naturligtvis något som hemlighålls av PK-kollaboratörerna.

Den s.k. "vansinneskörningen" på Västerlånggatan i Gamla Stan 2002, om någon kommer ihåg den, var ju oerhört nära att sluta i ett blodbad och ett betydligt större terrordåd än det blev. I det fallet "råkade" det slumpa sig så att ett amerikanskt kryssningsfartyg just hade lagt till vi Stadsgårdskajen och en massa turister befann sig i Gamla Stan. Hm, märkligt sammanträffande, eller hur ? De första rapporterna i Dagens Eko antydde möjligheten av ett terrordåd men Pravdas kvarnar malde igång snabbt den gången och bilden retuscherades.

Anonym sa...

Haha, ni är för roliga! Paranoida konspirationsteoretiker! Kom ut i verkligheten och lugna ner er lite... folk bits inte för att de har slöja, unga, men ofta även äldre män av alla sorters härkomst kör bil som idioter i stan, och dessutom är iranier inte araber.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.