18 januari 2008

Påven möts av ”pride-parad”Påven har ställt in ett planerat besök på universitetet La Sapienza i Rom, därför att professorerna protesterade.

De framförde kritik mot påvens syn på vetenskap och åberopade ett uttalande från 1990 där den framtida påven, då kardinal Ratzinger, kallade rättegången mot Galileo Galilei för berättigad utifrån den tidens kontext och förutsättningar.

Vänsterorienterade studerande tänkte möta påven med en ”pride-parad” som protest mot hans syn på skapelse och sexualitet.

Jag tror de fått alltihop om bakfoten. Sällan har det funnits en påve som varit så positiv till förnuft och vetenskap som Benedikt XVI. Han är så långt från fundamentalist som en kristen rimligen kan vara utan att tappa bort Bibeln helt. Påven är en stor tänkare och hans skrifter läsvärda. För att vara religiös betonar han förnuftet ovanligt starkt och avvisar all blind tro.

Protesterna mot påven vid det italienska universitetet visar på farliga tendenser i tiden. Kristendomsföraktet sprider sig och den främsta orsaken till det är islam, som givit all religion ett dåligt rykte. Därför är det oroväckande att islamisterna vill inleda ett samarbete med katolska kyrkan för att finna en
"gemensam värdegrund".

Påvens islamkritiska Regensburgtal oktober 2006 kränkte islamisterna, vilket inte är att undra på eftersom det är deras specialitet, att ta kränkningar som förevändning för våld. Sedan dess har påven inte varit så imponerande i sitt samröre med islam. Han blev väl skrämd kanske, de mördade ju en nunna för att understryka att de menade allvar.

Sister Leonella Sgorbita killed in Somalia

LÄS VIDARE: Åsiktsministern följer EU:s påbud >>

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Påven är en idiot som motarbetar användandet av kondomer i tredje världen. Han har många liv på sitt samvete pga det.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.