29 januari 2008

Rasism att kalla folk "engelsman"


En irländsk man fick tio veckors fängelse för att ha kallat en walesisk kvinna för "English bitch".

En Bombe i en Turban

Min första reaktion är att hans brott var att han föga gentlemannamässigt kallat henne för "bitch". Men inte. Om detta är nolltolerans börjar den i fel ände. Fritt fram att kalla varandra rasist men man får inte nämna nationaliteten.

Finns det inte sunt förnuft? Tankepolisen slår till på puben, vänsterbrigaden går amok, politisk korrekthet som sinnessjukdom, har inte domstolarna vettigare saker att ta sig för, idiotisk hetslagstiftning, vad blir nästa steg? att man åker i fängelse om man ifrågasätter sånt här? ett förfluget ord kostar nästan lika mycket som att mörda någon.

Vad tjänar lagar om hets mot folkgrupp till, när islamisterna struntar i dem? Idag kan man läsa att en brittisk muslim ville halshugga en muslimsk soldat för att sprida panik och fruktan. Han var rasande över att det finns muslimska soldater i den brittiska armén.

Berlingske Tidende, Anna Lyttiger

2 Kommentarer:

Berit sa...

Turkiet kommer att passa bra in i EU. De har en lag, Artikel 301, som ger staten rätt att bestraffa folk som "förolämpar turkisk-het".
Professor Atilla Yayla väntar på rättegång för detta brott för brott eftersom det anses att han förolämpat Turkiet genom att säga att den turkiska republiken inte är så progressiv som man vill
framhäva i officiella böcker.

Jean Moulin sa...

Påminns om fallet Bernard Connoly, vilket visar hur EU-anpassad turkiskt lagstiftning är.

"Ett annat exempel är när en av EU-domstolens generaladvokater använde en brittisk dom mot blasfemi (hädelse) i en process mot Bernard Connolly och hans bok om EU-kommissionen och EMU-projektet, The rotten heart of Europe. Den brittiska domen handlade om att förbjuda en film där en nunna idkade nekrofili med en död Jesus på korset, något som betraktades som så extremt motbjudande att filmen förbjöds som blasfemisk. Det gjordes även klart att denna dom inte skulle kunna användas som underlag för andra inskränkningar i yttrandefriheten. Ändå kom domen att användas mot Bernard Connolly eftersom denne i sin bok ironiskt beskrivit en portugisisk kommissionärs getskägg och buskiga ögonbryn som ’sataniska drag’. Plötsligt var det alltså hädiskt att kritisera EU-kommissionen! (Denna punkt drogs dock tillbaka efter att ha väckt viss uppmärksamhet.)"

Smedjan.com

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.