26 januari 2008

Socialdemokraterna och islamismen

Har sossarna och Muslimska Brödraskapet funnit varandra på grund av gemensamma fascistiska rötter? Och förstås, att sossarna satsar på muslimsk invandring för att få nya väljare.

Broderskapsrörelsen, som alltså är representanter för de svenska socialdemokraterna, har lanserat ett formaliserat samarbete med representanter för Det Muslimska Brödraskapet. Många islamiska terroristgrupper är avläggare till denna organisation. Osama bin Laden är en av många som är inspirerad av ideologen Sayyid Qutb, en mångårig medlem av Brödraskapet.

Brödraskapet grundlades av Hassan al-Banna år 1928, växte fram parallellt med de fascistiska och nazistiska rörelserna i Europa och inspirerades av dem.

Deras nuvarande ledare Mahdi Akef har försäkrat sina anhängare att "Jihad ska krossa den västliga civilisationen och ersätta den med islam, som ska dominera världen”.

Palestinska Hamas är för övrigt den palestinska grenen av Brödraskapet. Sverige är med och finansierar Hamas med hundratals miljoner kronor. Detta betyder i klartext att vi sponsrar en organisation som har som förklarat mål att krossa hela vår civilisation.


Per Albin Hansson, Sveriges socialdemokratiske statsminister mellan 1932 och 1946, var brevvän med Italiens ledare Mussolini.

Han lovprisade det fascistiska systemet där statsmakten lägger sig i alla sidor av individens liv, och såg det som besläktat med sin välfärdsstat.Mussolini var socialist innan han bytte namn på sin rörelse, och den skandinaviska socialdemokratin använde i likhet med Mussolini organisatoriska och ekonomiska rekommendationer från ekonomen Keynes. Det gjorde för övrigt också USA:s president Roosevelt under New Deal, för att få fart på ekonomin efter kraschen i slutet av 1920-talet.

Det är svåra frågor det här. Tendensen hos socialdemokratin att vilja få total kontroll över medborgarna är faktiskt en smula fascistisk. Även om de inte använder våld utan mer sofistikerade metoder.

En ledtråd är att deras kritiker angrips såväl verbalt och fysiskt och hängs ut som rasister, fascister och extremister. Som Churchill sa, framtidens fascister kommer att kalla sig anti-fascister.

* * *
Om Per Albins brevväxling med Mussolini och annan skrämmande bråte i sossarnas bagage finns att läsa här.

Exempel på statsunderstödd antisemitism i socialdemokratismens Sverige: Mana får stöd trots nya anklagelser , Motståndarnas rättigheter , Antisemitism vardagsmat i arabvärlden

* *
Har ni tänkt på att politikerna aldrig blir upprörda över att skolor brinner? Förklaringen heter Keynes, den nationalekonom som förklarade att det spelar ingen roll vilka arbeten som utförs, huvudsaken att pengarna rullar.

Läs vidare: Pengarna rullar

7 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Det finns en strömning inom sionismen (sionistisk revisionism) som också - fram till 1933 - inspirerades av Mussolini och den italienska fascismen. Enligt Abba Ahimeir var inte italiensk fascism antisemitisk eller anti-sionistisk, vilket är fallet med nazismen och kommunismen.

Wikipedia

Knute sa...

Då var tydligen de svenska socialdemokraterna mer antisemitiska än de italienska fascisterna. Fjordman skriver i artikeln jag länkade till:

In 1937, the Swedish government was controlled by the Social Democrats, yet despite this evidence that they applied Nazi race laws, party members still get away with denouncing critics of their immigration policies as neo-Nazis, racists or Fascists.

Staffan sa...

Judiska grupper ville ju också ha ett samarbete med nazityskalnd. De hade ju gemensamma intressen som att båda kämpade mot britterna och båda ville ha ut judar från Tyskland.

Knute sa...

Hitler ville ha ut judarna ur Tyskland och Europa. Ett av flera alternativ för judarna var att emigrera till Palestina, det man brukar kalla sionism. Därför blev de tvungna att samarbeta med nazisterna för att komma ut ur landet. På så sätt räddade 50 000 sina liv.

Knute sa...

En komplikation var att araberna inte ville att judarna skulle bosätta sig i Palestina. Stormuftin av Jerusalem satt i Berlin och var kompis med Hitler. Annars kunde fler ha sluppit gaskammaren.

Knute sa...

Jag glömde engelsmännen, som ju var Palestinas styresmän. De ville liksom tyskarna hålla sig väl med araberna, och gjorde det svårt för judar att komma in i landet.

Anonym sa...

Att ingen har parafraserat uttrycket "Där man bränner böcker bränner man snart människor" med "Där man bränner skolor bränner man snart människor". Islamisternas attacker mot just förskolor och skolor skulle ha haft ett otroligt högt symbolvärde och alltid varit förstasidesnyheter om det hade varit svenska högerextremister som låg bakom dem, men nu när det handlar om islamister kallas de för "pojkstreck som går snett" och hamnar på sista sidan.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.