12 januari 2008

Syftet med Guillous historieförfalskning

Ända sedan Gijå gick med i Palestinarörelsen på 1960-talet har han varit riddaren som kämpar för arabernas goda rykte. Det märks att hans böcker och filmer har haft effekt, för frågar du vem som helst: Vad vet du om araberna på medeltiden? så nog sjutton får du svaret att de var ädla och kultiverade till skillnad mot oss här i Norden.

Som jag skrev i en kommentar till en av alla dessa Guillou-fans: Det där är en falsk myt. Det indiska decimalsystemet och de kinesiska uppfinningarna (papperet t ex) kom till Europa via araberna men i övrigt är arabernas roll som kulturförmedlare till Europa överskattad. Framstegen från antikens greker och romare levde främst kvar i spridda små kloster, de flesta och viktigaste manuskripten räddades faktiskt genom klostren.

Araberna hade en blomstringstid men kom aldrig på någon tidpunkt till samma nivå som Europa. År 1000 fanns det fler kvarnar i England än i hela den muslimska världen. Känns mönstret igen? Under de senaste 20 åren anmäldes i arabvärlden endast 370 patent. Jämför med Sydkorea, där skapades 16 000 patent.


Bild: Holger var en dansk hjälte som var med i slaget vid Poitiers år 732 då muhammedanerna blev stoppade i sitt försök att erövra Frankerriket. Nu sover han i ett valv under Kronborgs slott för att rycka ut och rädda sitt land när det är i nöd.

Uppdatering. Ur en kommentar till detta inlägg: "Att tala om en arabisk islamisk 'blomstringstid' är som att tala om tredje rikets 'blomstringstid' dvs det får en slags propagandaeffekt."

I själva verket innebar arabernas erövringar från år 630 och framåt en enorm kulturförstörelse, för att inte tala om alla människor som fick sätta livet till. När islam svepte fram över Mellanöstern och Nordafrika dödades tiotals miljoner kristna. Detta var orsaken till korstågen; inte USA-imperialismen som Guillou & Co verkar inbilla sig i sina mest svagsinta stunder.

Det var helt enkelt så att Europa var hotat, Påven insåg det och gick till motattack. Det första korståget anlände år 1099 till Jerusalem. Ett viktigt år för Guillou, det är nämligen då historien börjar för honom, vad som hände innan har han inte brytt sig om att ta reda på.

Om vi inte hade haft korstågen, skulle vi vara muslimer i dag i stället för upplysta kristna. Men Guillou och "sextioåttorna" (40-årsjubileum i år) jobbar ihärdigt på att rätta till detta historiens misstag. De resonerar som förre ministern Orback: "Och så ska vi vara snälla mot muslimerna för då blir dom snälla mot oss när dom tar över."Ur Expressens ledare 2006-02-08: "Problemet med Jan Guillous omdömen om vad som är rasism är hans dubbla agendor... enligt Guillou är rapporterna om ökande attentat mot judiska personer och egendom bara ett listigt sätt att bortförklara israelisk ockupationspolitik."

Genom att blunda för islamisternas terror och hat låter sig Guillou och vänstern och många fler utnyttjas. Till exempel Statens kulturråd som ger pengar till Mana, en tidsskrift som "innehåller en uppskruvad retorik och glider mellan Israelkritik och antisemitism". Göteborgs stadsteater utnyttjas till pro-palestinsk propaganda hela våren, något som kallas "Heta samtal", för skattepengar. Och så vidare.

20 Kommentarer:

Anonym sa...

God artikel her:

http://www.ninevehsoft.com/fiorina.htm

Knute sa...

Tack Universalgeniet, jag lägger till den bland länkarna!

Citat från artikeln:

When Arabs and Islam swept through the Middle East in 630 A.D., they encountered 600 YEARS OF ASSYRIAN CHRISTIAN CIVILIZATION, with a rich heritage, a highly developed culture, and advanced learning institutions. It is this civilization that became the foundation of the Arab civilization.

The Christian Assyrian community was drained of its population through forced conversion to Islam (by the Jizzya), and once the community had dwindled below a critical threshold, it ceased producing the scholars that were the intellectual driving force of the Islamic civilization, and that is when the so called "Golden Age of Islam" came to an end (about 850 A.D.).

Wherever Arab/Muslim civilization encounters a non-Arab/Muslim one, it attempts to destroy it (as the Buddhist statues in Afghanistan were destroyed, as Persepolis was destroyed by the Ayotollah Khomeini). This is a pattern that has been recurring since the advent of Islam, 1400 years ago, and is amply substantiated by the historical record. If the "foreign" culture cannot be destroyed, then it is expropriated, and revisionist historians claim that it is and was Arab, as is the case of most of the Arab "accomplishments".

What Arab Civilization?

Knute sa...

Enligt en annan källa slutade "The Golden Age of Islam" omkring år 1250:

...the end of enlightenment during 13th century and subsequently rise of Islamic devoutness (darkness of close minds and superstitions) in the Islamic world, which ended the so called Islamic Golden Age for good.

Nostalgia of Islamic Golden Age

Anonym sa...

Jag skrattar åt snacket om "upplysta kristna." Kristendomen har varit den största pesten i Europa, som har hindrat vår utveckling och banat väg för massinvandring. Så det här är en blog för en älskare av neokonservativa, som förhärligar korstågen i syfte att rättfärdiga invasionerna av Israels fiender. Och du låtsas vara anti-PK. Du är lika politiskt korrekt som massmedia, du följer bara eliten på ett annat sätt. Araberna har en lägre IQ än germaner, men det har också elitens lakejer. Ut med er allihop.

Knute sa...

Ventrue,

jag låter din kommentar stå kvar ett tag, så jag får tid att läsa den några gånger och försöka begripa vad du menar, om det går. Men sen åker den "ut", för att använda ditt ordval.

Knute sa...

Jag vill påpeka att vi som skriver på bloggen inte har identiska åsikter.

Det finns förmodligen bättre uttryck än "Upplysta kristna" som täcker vad jag är ute efter, nämligen att man omfattar det västerländska samhällets värderingar, som ju bland annat bygger på KRISTENDOMEN och "UPPLYSNINGEN".

Man behöver inte nödvändigtvis uppleva sig själv som kristen, men man bör väl rimligen ha så mycket begrepp att man inser att den här civilisationen till ganska nyligen har haft kristna värderingar som ideal. Jesus och prästerna pratar mycket om kärlek och medkänsla. Ouppnåeliga mål men värda att sträva efter.

Wikipedia:

Upplysningen, kulturhistorisk rörelse i Europa, från 1600-talets slut till omkring 1800. Kulmen nåddes i 1700-talets Frankrike.

Upplysningens viktigaste idé var tron på människans förnuft. "Alla människor är kapabla att tänka själva", menade man. Därför ska man inte okritiskt tro på sådant som makthavare och andra auktoriteter hävdar. Man behöver inte ens tro på det som olika kyrkor lär ut och det som prästerna predikar.

Upplysningen - Wikipediaa

Anonym sa...

Nu skulle ju folk faktiskt kunna resonera om att vi är lika goda kålsupare allihopa. Människor har i alla tider utfört illdåd i religionens namn. Kristendomen var förmodligen inte alls trevlig att möta här i Sverge när vi kristnades. Likaså så slaktade ju Cortez ett "par" stycken indianer i sydamerika sen har vi ju inkvisitationen och häxjakter. Om man nu ska förtjänas att kallas religiös eller för den delen människa så varför inte följa uppmaningarna som ALLA av de största religiösa texterna förespråkar(Oavsett större religion). VAR SNÄLL, VISA FÖRSTÅELSE OCH TA HAND OM DINA MEDMÄNNISKOR!

Knute sa...

Svar:

Kristendomen har en föreställning om personlig skuld och ansvar. Som medborgare i ett protestantiskt land lär vi att våra fel i grund och botten beror på oss själva, och vi måste därför också själva ta ansvaret för våra fel. Därmed är vi i stånd att utveckla en kultur där vi utövar självkritik, söker förlåtelse och försöker att förbättra oss.

Den motsatta uppfattningen: att vi är offer för andras undertryckande, främjar däremot en kultur dominerad av konspirationsteorier. Den uppfattningen präglar i hög grad de islamiska länderna, som därför hänger fast i armod och ofrihet. Man når aldrig fram till en insikt i sin egen kulturs fel, utan far i stället fram aggressivt mot det ”undertryckande Väst”.

Kasper Stövring

Anonym sa...

Guillou har totalt förträngt Runstenarna i Mälardalen och alla hällristningar som vi har från söder till norr! Han har totalt snöat in på sin lille Arn och hans muslimpolare i Vättern och Vänernlandland... Han har tutat in sig skälv att det är muslimerna som har tagit hit civilisationen till oss! Går det att ha mer fel? Tack ännu en gång för en utmärkt blogg.

Anonym sa...

Guillou är en quisling

Anonym sa...

Guillou är inte en PK-it som bara löper med flocken mot bättre vett. Han och hans KFML (r)-kompisar bestämde sig redan -68 för att ta sig in i de största medieföretagen för att undergräva "det gamla ruttna kälkborgerliga" Sverige inifrån. Efter kommunismens fall fanna han en ny idealisk partner i islamismen.

Anonym sa...

Tack för ett välskrivet inlägg. Jag är invandrare från Nordafrika och jag vill säga att detta var ett utmärkt inlägg. Det uppskattar att författaren tänker igenom sina texter. Vänstern har alltid romantiserat diktaturer men detta med islam är nytt. Jag kan inte hålla med om att det är korrekt att att använda ord som som "blomstringstid" när man tidskutera islams historia. Jag anser att sådana ord är förskönande omskrivningar av en totalitär rörelse. Arabo-civilisationen är trots allt en religionsbaserad imperialistisk slavkultur som alltid har strävat efter att utplåna förislamiska ursprungskulturer, bland annat många av oss västvänliga invandrares hemländers kulturer. Att tala om en arabisk islamisk "blomstringstid" är som att tala om tredje rikets "blomstringstid" dvs det får en slags propagandaeffekt. Även om jag vet att du inte avser av att göra den kopplingen. Ända sen dag ett har det existerat grundläggande problem med den individfientliga slavmoral som arabisk imperialistkultur vilar på. Jag tycker att detta borde belysas av er svenskar som kritiserar islamfascismen.

Knute sa...

Tusen tack! Invandrare som älskar Sverige,
fantastiskt att få stöd för att inte jag inte har fel i det jag skriver.
Mycket kloka ord: "Att tala om en arabisk islamisk "blomstringstid" är som att tala om tredje rikets "blomstringstid" dvs det får en slags propagandaeffekt."

Anonym sa...

Jag skulle vilja tipsa dig om boken "Identitet och våld" av nobelpristagaren Amartya Sen. När du läst den skriver du ett nytt blogginlägg, då kan vi diskutera. Som det ser ut nu, med tanke på din skrattretande historeförfalskningstes verkar det lönlöst att föra en vettig debatt med dig. Post Scriptum. Judarna styr världen .Deinde Scriptum.

Anonym sa...

"...ALLA av de största religiösa texterna förespråkar(Oavsett större religion). VAR SNÄLL, VISA FÖRSTÅELSE OCH TA HAND OM DINA MEDMÄNNISKOR!"

Islam uppmanar inte till att ta hand om dina medmänniskor Islam uppmanar till att omvända alla till Islam, tills det inte finns något motstånd kvar.

Skära av halsen på folk för att dom gjort något fel kan väl inte kallas "VAR SNÄLL, VISA FÖRSTÅELSE OCH TA HAND OM DINA MEDMÄNNISKOR!".

http://se.youtube.com/watch?v=Qw6rFwFQb2o titta på den, men jag varnar för mycket starka bilder som får en mycket illa till mods. sic!

Anonym sa...

Guillou kan förfalska historia, men gud nåde dem som skickar iväg terrormisstänkta och "ljuger" om det. Dagens AB med Guillou, han är arg på Bodström.

LP sa...

De monoteistiska religionerna har och har haft problem med oliktänkande, det är ett faktum.

Med detta i medvetandet kan man betrakta hur situationen ser ut idag och jämföra de effekter de tre stora religionerna har i de kulturer de påverkar.

Jag är inte troende, men jag kan inte förneka att den slags kristendom vi har i Sverige och flera andra länder i väst, tillåter sådana som jag, och har visat sig kunna samverka, frivilligt och ibland med tvång, med andra sätt att se på hur vi människor skall få leva.

Detta är en slags "negativ positivitet" som finns i stora delar av kristendomen. Fungerar islam lika bra avseende detta? Nej, åtminstone så som det ser ut nu. De reaktionära och fundamentalistiska krafterna, de som inte tolererar andra idéer än de egna konsekventa islamska, har medvind. Islam lämpar sig utmärkt väl för detta tack vare sin relativa enkelhet som ideologi.

Eftersom jag inte är troende är det inte min uppgift att forma och uttolka religionerna. Det enda jag kan göra är att avfärda alla anspråk på världslig makt i guds namn. Jag förhandlar bara med människor, och hänvisningar till något annat betyder inget för mig eftersom jag inte förstår vad det skulle vara man hänvisar till.

Allt ansvar faller på människorna i detta liv.

Knute sa...

Länkar till inlägget:

En krigserklæring mod Europa´s befolkning

Instruktøren til filmen ‘Arn’ går ind for historieforfalskning

What Arab Civilization?

Domesday Book

The Age of the Cathedrals

Paper History

Historiska felaktigheter i Arn

The Golden Age of Islam is a Myth

Fred i Mellanöstern

Mana kan mista sitt stöd

Anonym sa...

Jesus sa: "Ge kejsaren vad kejsaren tillhör och Gud vad Gud tillhör". Med andra ord, blanda inte ihop religion och politik.

Muslimerna säger: "Alla måste underkasta sig den muslimska staten". Med andra ord, alla måste med svärd tvingas böja knä för belätet.

Slutsats: Kristendomen sätter människans fria vilja högre än Gud. Islam ser människorna som viljelösa slavar.

Knute sa...

Araberne uppfann inte 10-talssystemet. De lånade tanken om nollan från Indien.

"For cirka 2500 år siden reflekterede filosoffer i Indien over tid, rum, død, liv, reinkarnation, kosmologi og så videre. En sekt blev oprettet af en vis Mahavira ( betyder " stor mand"). Den kaldtes " de sejrende", Jain. Blandt jainister og de samtidige buddhister drøftedes fænomenernes opståen og forsvinden, og jainisterne lancerede tanken om "det kreative tomrum", som ikke er udslettelse eller "intet", men et potentiale.

Tanken findes også i buddhismen.

Jainisterne overførte nu deres opfattelse af et kreativt tomrum til deres forretninger, og de anvendte et tegn for det, et tegn, perserne senere betegnede cefr. Jainkøbmændene talte deres penge og flyttede rundt med cefr, så der kan regnes med decimaler. Hermed er nullet opfundet! 1000 år senere sejler arabiske købmænd over Det Indiske Ocean og får kontakt med de regnskabskyndige jainister.

Araberne ser fordelen i dette talsystem, som de selv overtager og derfor kalder "indiske tal".

Omkring år 1000 stifter italienske handlende bekendtskab med arabernes anvendelse af decimaler. Pave Sylvester anbefaler, at romertallene udskiftes med de "indiske tal". Det sker nogle generationer senere - især på initiativ af den italienske matematiker kendt under navnet Fibonacci ( cirka 1175-1250).

På dette tidspunkt er der kommet gang i pengestrømmen gennem Venezia, Amalfi, Genova og andre selvstyrende italienske republikker.

Verdens første bank oprettes i Siena cirka i år 1320, og så er vi ved Vestens middelalder."

http://www.kristeligt-dagblad.dk/artikel/532327:Debat--Araberne-opfandt-ikke-10-talssystemet--de-laante-tanken-om-nullet-fra-Indien

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.