06 februari 2008

Fega politiker i ett fegt samhälle


Rädda Barnen försvarar att de i sin egen forskningsrapport censurerade bort förklaringar om att våld och och sexuella övergrepp mot barn kunde bero på hederskultur. I en artikel skriver de "En folkgrupp kan aldrig hållas ansvarig".

Men en religion borde kunna hållas ansvarig! Vi är ju inte sena att fördöma kommunismens och nazismens brott, varför då inte islamismens?

Så länge det är tabu att diskutera hur islam sanktionerar och legitimerar hedersvåld går det inte att lösa problemet. Som den censurerade författaren skriver: "En religiös sexualmoral kan missbrukas för att legitimera våldet."

Swedewatch berättar:

"Det var en arab i dagens Ring P1 09.20 (tid 34.00–36.45) som bekräftade att hederskulturen kommer direkt ifrån islam. Ring P1:s PK-programledare Agneta Furvik blev ordentligt paff:

Det är så, menar du?! Du menar inte istället att det är vad rasisterna brukar påstå…?!

Furvik försöker köra med sitt inlärda propagandistiska mantra.

Azad/Assad Aziz: Varför knyter man det inte till islam? För hedersmorden kommer ifrån islam, inte från någon kurd, arab eller perser. För Muhammed har sagt att den kvinna som blir otrogen ska stenas, eller så ska man stänga in henne så att hon ångrar sig.

Programledaren Agneta Furvik: Ty-tycker… så här själv, eller?!?!?!?! Att det är riktigt?!

Azad/Assad Aziz: Det står i Koranen att om en kvinna blir otrogen ska man fånga henne tills hon dör så att hon betänka det och ångra sig.

Och snart därpå bryts samtalet…"

Hederskulturen kommer direkt från islam. Kommer ungdomsgängens våld därifrån likaså?
40 nerbrunna skolor under julhelgen talar sitt tydliga språk. Liksom nerbrunna kyrkor, kyrkoinbrott och vandalisering av kyrkogårdar. Eller är det satanistiska svartrockare som är i farten? Vilka det nu än är, kan vi skåda samma mönster i hela Europa, men nästan värst i Sverige.

Ungdomsgängen kanske inbillar sig att de håller på med jihad? Det vore intressant att veta var de hämtar sin enorma aggressivitet ifrån. Videovåld? Snarare parabolvåld. Arabiska TV-program frossar i timslånga uppvisningar av döda människor och begravningsprocessioner. Avsikten är naturligtvis att göra tittarna upprörda.

Någon vill säkert invända att det finns sociala orsaker, att andra generationens invandrare är missnöjda därför att de jämför sig med alla lyckliga svenskar som har saker som de inte har. Men att ge sig till att råna en människa... men det är klart, Muhammed överföll och rånade karavaner, det står ju i Koranen.

Läste just i
Sydsvenskan följande:

MALMÖ. Kvinnan hade precis avslutat jobbpasset i hemtjänsten och väntade på bussen på Agnesfridsvägen vid 20.40-tiden på tisdagen. Då slog de tre tonårsrånarna till.

De överföll kvinnan och slog ner henne. Våldsamheterna fortsatte med slag och sparkar när kvinnan låg på marken, innan de tre killarna sprang iväg på en cykelbana i riktning mot Botildenborgsvägen.

I föregående inlägg skrev jag att politikernas förnekelse av problemen med islam börjar bli farlig för medborgarna. Det var händelser som dessa jag syftade på.

1 Kommentarer:

Johan-Erik sa...

Hej!

Jag lyssnade inte på programmet direkt när det sändes, men dock på "reprisen" från SR P1:s hemsida.

http://www.sr.se/webbradio/webbradio.asp?type=broadcast&Id=997777

Du skriver att progamledaren sa följande: "Det är så, menar du?! Du menar inte istället att det är vad rasisterna brukar påstå…?!"

Detta är ingenting som jag kan höra från reprisen, så jag undrar, fanns det bara med i det direktsända programmet?

Du skriver också att samtalet med Aziz bröts, men det är ingenting heller som jag har hört eller uppfattat när jag lyssnade på reprisen.

Jag hör dock att programledaren blir väldigt häpen under programmet, särskillt när Aziz säger att hedersmorden kommer från Islam och att Muhammed har sagt att den kvinna som blir otrogen ska stenas osv.

Hon gör först ett desperat försök att avsluta samtalet men Aziz har någoting mer att säga, vilket han också får sagt, om det där med att Lars Leijonborg, vill införa imamutbildningar på högskolan som finansieras av staten.

Han säger inte allt detta uttryckligen men det är ju detta han syftar på och kritiserar för han undrar, varför ska vi ha det?

Det kommer bara leda till ökade hedersmord om man uppmuntrar islam, menar han.

Jag håller med honom.

I slutet hör jag att programledaren Agneta Furvik avslutar det "politiskt obekväma" samtalet med Aziz illa kvickt!

Men däremot om inringarna talar om andra ämnen som miljön eller dans så kan de få hålla på nästan hur länge som helst.

Detta var i alla fall ett bra tillfälle som man inte får låta gå förbi, tänkte jag, och gjorde därför en kortversion av programmet som finns på Youtube:

http://www.youtube.com/watch?v=04QG91LIdLU

Jag vill avsluta med att hälsa till Aziz som ringde direkt in till programmet, om du läser detta, du är en hjälte!

Mvh

Johan-Erik

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.