17 februari 2008

Hederskulturen kommer direkt från islam

Bild: balkongmord

Radioprogrammet Ring P1:s politiskt korrekta programledare Agneta Furvik blev ordentligt paff när en arab bekräftade att hederskulturen kommer direkt ifrån islam:

Det är så, menar du?! Du menar inte istället att det är vad rasisterna brukar påstå…?!

Furvik försöker köra med sitt inlärda propagandistiska mantra.

Azad/Assad Aziz: Varför knyter man det inte till islam? För hedersmorden kommer ifrån islam, inte från någon kurd, arab eller perser. För Muhammed har sagt att den kvinna som blir otrogen ska stenas, eller så ska man stänga in henne så att hon ångrar sig.

Programledaren Agneta Furvik: Ty-tycker… så här själv, eller?!?!?!?! Att det är riktigt?!

Azad/Assad Aziz: Det står i Koranen att om en kvinna blir otrogen ska man fånga henne tills hon dör så att hon betänka det och ångra sig.

Och snart därpå bryts samtalet…

12 Kommentarer:

Anonym sa...

hej
jag håller med, för det står klart och tydligt att man ska stena otrogna kvinnor till döds. Muslimer avgör själv vad som är rätt eller fel, enligt de har man rätt att straffa så fort det är tal om heder.

Anonym sa...

Då är det snack om heder inte islam! I religionen är något sånt förbjudet. Det där med stening kommer från någon kultur. Den muslim som har sakt att det tillhör religionen är i så fall väldigt kulturell.

Anonym sa...

Och en till sak. Bara för att en arab har sakt att hederskultuden kommer direkt från islam, betyder det då att det stämmer? Bedöm inte en efter alla.

Anonym sa...

Finns det islamiska länder utan hederskultur? I
Tjetjeniens president tycker att det var rätt att de sju döda kvinnor som hittades vid vägkanten hade blivit hedersmördade.
I Swatdalen i Pakistan hotar talibanerna att mörda flickor som går i skolan.
Det finns hur många exempel som helst.

Läs Koranen så inser du att islam rättfärdigar hederskulturen.

Självklart finns det hederskultur utan islam, men eftersom islam ger hederskulturen en ideologisk/religiös motivering så försvinner den inte efter ett par generationer, nej det kommer att fortsätta så länge folk tror att man måste tro. För övrigt riskerar de att bli dödade om de ifrågasätter Koranen och de hemska sharialagarna.

Anonym sa...

Läs koranen istället så kanske ni lär er vad islam handlar om. Just detta finns att läsa i sura 24:2! Där står att äktenskapsbrytare och äktenskapsbryterskor ska bli piskade med 100 piskrapp, ingenting annat och framförallt inte bli stenad.
metrobloggen.se/lorena

Ann-Marie sa...

@ sista anonym/metrobloggen.se/lorena
Piskad/stenad = samma elände. Hur kan man ens försvara något så barbariskt??!!
Vi vet vad islam handlar om! Ad nauseam!

Hänglen och livrem sa...

Eftersom skamkulturen och kvinnoförtryckandet verkar kunna komma från antingn islam eller de kulturer där islam är förhärskande, bör man ta de säkra före det osäkra och stoppa invandringen från muslimska länder och arabiska länder.

Linda sa...

Man blir mörkrädd när man läser åsikterna i den här tråden. Det är tragiskt att det finns så mycket okunskap. Kan tipsa er allihop om en bok som heter "Vems Islam?" som redan i första kapitlet ger en historisk förklaring till hur det står till med hederskulturen och varför den ofta återfinns i muslimska länder. Läs på och studera historien innan ni kritiserar alltför mycket. Och efter att ha läst om Europa på 1500-talet så vet jag inte om häxbränning är så mycket bättre. Religion is opium to the people, sa Marx. Religion i alla former handlar i grunden om makt och politik. Lite vidsynthet skulle inte skada varken Sverigedemokrater, praktiserande muslimer eller kristna.

Berit sa...

Linda, spelar det någon roll vems islam det är när kvinnor dödas och förtrycks just nu i kulturer där islam är förhärskande? Leverera din "historiska förklaring' till de kvinnor som våldtas och misshandlas, det skapar säkert förståelse!!

Vad har häxbränning med det att göra?
Läs dagens posting om irakiern som körde ihjäl sin dotter för att hon inte uppförde sig som han ville.

http://everykindapeople.blogspot.com/2011/01/dodar-sin-dotter-for-hederns-skull.html

Ann-Marie sa...

Linda, kristna bränner inte häxor numera etc etc., inte vad jag vet i alla fall. Vi har utvecklats med tiden. Däremot följer muslimer koranen till punkt och pricka än idag. STOOOR skillnad.

Anonym sa...

Ett bra program i SR är Ring P1 där man får ringa och säga vad man tycker ... i nedanstående länk kan ni lyssna på vad en invandrare hade att säga när han ringde Ring P1.

http://www.youtube.com/watch?v=mw5p7cPPsT8

Härligt med spontana människor.

tycker
Beliver

Knute sa...

Anyone who knows about Islam knows that stoning is Islamic law. There are people who call it inhuman, but in doing so, they insult the prophet.

Six months later, there have been no arrests in the stoning death of a young Afghan couple who had eloped. One will recall that this was the case where Afghanistan's president, Hamid Karzai, condemned the execution without trial, but did not say a word about the method of execution.

http://www.jihadwatch.org/2011/01/anyone-who-knows-about-islam-knows-that-stoning-is-islamic-law-there-are-people-who-call-it-inhuman.html

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.