05 februari 2008

Thomas Sowell om invandring


"Jag häpnar när de talar om gästarbetarprogrammen i Europa. Ingen frågar sig någonsin 'Vad har hänt med Europas gästarbetarprogram?' Vad som hänt är att de tagit in människor som hatar dem innerligt. Det är därför man har terrorism i London och Madrid och upplopp i Paris och andra franska städer av människor utan någon som helst önskan att assimilera sig och som hatar värderingarna i det land som de bor i. [. . .]

Sedan har vi andragenerationsfenomenet. Vi har människor som flyttar in från ett fattigt land - Mellanöstern, Mexiko, och så vidare. Dessa människor är tacksamma för att befinna sig i USA eller Storbritannien eller var de nu råkar befinna sig. Men de har barn. Och deras barn har aldrig sett dessa andra platser; de har aldrig levt i fattigdom.

Allt de vet är att människorna runt om dem är så mycket rikare än de själva. Och det finns alla sorters ideologer och bluffmakare som är villiga att tala om för dem att det är samhällets fel att de inte har vad andra har. Så skapar man människor som hatar det land de bor i [. . . ]

[Människor] älskar att säga saker som 'de påstod att irländarna och judarna var oassimilerbara, se på dem nu etc'. Nå, omständigheterna för irländarna och judarna var radikalt annorlunda än omständigheterna för de som kommer hit från Centralamerika.

För det första var tiderna annorlunda. För det första, irländarna och judarna och även de svarta, som flyttade från Södern, hade ledare och organisationer som gjorde sitt yttersta för att få dem att assimilera sig till de normer och det samhälle de flyttade till.

Idag har vi motsatsen. Vi har inte bara grupper inom dessa grupper som försöker förhindra assimilering och fylla dem med hat. Vi har också människor utanför denna grupp, inklusive politiker men även ideologer och intellektuella, som säger att ingen kultur är bättre än någon annan och varför skall vi förvänta oss att de anpassar sig till vår kultur. Nå, det är underbart. Försök att flytta till Kina och bo där utan att lära sig kinesiska."


Tack till Vdare

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Vem är Thomas Sowell?

Jean Moulin sa...

Googla!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.