19 mars 2008

100 000 irakier i Sverige och fler på väg!Precis som Kurt Lundgren reagerade jag på uppgifterna i tv-nyheterna om att det finns hundratusen irakier i Sverige.
100 000!

Som Kurt skriver:

"Praktiskt taget alla tar sig hit på förfalskade pass, men samtliga blir ändå fullvärdiga medborgare efter år med rätt att ta hit familjen med åtföljande ekonomiska åtaganden från svensk sida."

Kurt jämför med judiska flyktingar undan nazismen, men dessa var kulturellt inte lika svårintegrerade. De talade tyska precis som många svenskar på den tiden och många var säkerligen flerspråkiga.

De hade ingen hederskultur och var ofta högutbildade. Hur många hamnade i judiska getton i Sverige? Inga. För de var inte lika många. Långt ifrån lika många.

Det finns andra invändningar mot Kurts resonemang:

1) Att hälften återvänder på semester till Irak. Hur många judiska flyktingar semestrade i Nazityskland?

2) Hälften av alla irakier är gifta med en kusin. Detta ingår i hederskulturen. Behöver vi mer hederskultur i det här landet än vad vi redan har?

Personligen anser jag att anhängare av hederskultur saknar moralisk rätt till asyl ens när sådan är påkallad av säkerhetsskäl.

Steve Sailer skrev före Irakinvasionen 2003 om hederskulturen i Irak:

"
I Irak, som i stora delar av regionen, är nästan hälften av alla gifta par första- eller andrakusiner till varandra. En studie 1986 av 4 500 gifta sjukhuspatienter och sjukhuspersonal i Bagdad fann att 46 procent var gifta med en första- eller andrakusin, emedan en mindre studie 1989 fann att 53 procent var gifta med en blodsanförvant.

Det mest framträdande exemplet på irakiska äktenskap med en förstakusin är det mellan Saddam Hussein och hans fru Sajida.

Genom att skapa intensiva släktlojaliteter och starka nepotistiska drifter, försvårar inavel utvecklingen av ett civilsamhälle. Många amerikaner har nu hört att Irak utgörs av tre etniska grupper - kurderna i norr, sunnierna i mitten och shiiterna i söder. Helt klart skulle uppgiften att styra ett reformerat Irak försvåras av dessa etniska rivaliteter.


Men detta är bara en bred summering av Iraks etniska sammansättning [förlåt den taskiga svenskan!]. Var och en av dessa tre etniska grupper är delbara i mindre och mindre stammar, klaner och inavlade släkter - var och en med sina allianser, rivaler och fejder. Och motorn under alla dessa förvillande sociala indelningar är den ofta förbisedda institutionen kusinäktenskap [. . . ]

Muslimska länder är kända för ovanligt varma, hängivna släktrelationer, men också för svag patriotism
."

Med den bilden av Irak i åtanke, så blir jämförelserna mellan judiska flyktingar undan Shoa och irakiska flyktingar missvisande. I alla fall när det gäller antal och möjligheter att smälta in i det svenska samhället.

Just antalet och kostnaderna för uppehälle, sjukvård, skola, utbyggd infrastruktur, gör 100 000 irakier, som senare kan ta hit än fler irakier, till ett nationellt problem.

Kurt inser det, men han vill ändå ta hit dem - om än på vissa villkor:

"
Hur många kan vi då ta emot? En miljon, två miljoner?

Att därför ge permanenta uppehållstillstånd är vettlöst : Tyskland gör det inte, Jordanien gör det inte, ingen annan gör så, blott Sverige. USA,tar inte ens emot irakiska flyktingar.

Varför kan inte de flyende garanteras en fristad här men med tillägget, att när det lugnat ner sig i ert hemland vill vi att ni återvänder och vi skall hjälpa er med ett startbidrag.

Är en sådan hållning rasistisk
?"

Nej, Kurt, men den är orealistisk. Dina förbehåll kommer aldrig att godtas och även om det sker, så kommer det ändå att delas ut permanenta uppehållstillstånd till höger och vänster i framtiden.

Istället måste vi i samarbete med andra länder skapa flyktingläger nära Irak. Vi måste inse att Irak måste delas i tre självständiga stater utan inbördes band. Vi måste sluta kräva demokrati, eftersom demokrati leder till islamistiska valsegrar, sharia och kvinnoförtryck.


Den irakiska massinvandringen till Sverige utgör ett nationellt säkerhetsproblem. Det ökar terroristhotet mot Sverige, det ger ytterligare tyngd åt krav på muslimsk särlagstiftning och det förvandlar Sverige demografiskt till ett nytt land.

Läget är så allvarligt att vi måste bestämma oss: antingen är vi lojala mot våra barn och barnbarn eller så förbereder vi dem för ett liv som dhimmis i en islamisk svensk stat.

23 Kommentarer:

Anonym sa...

Geert Wilders intervjuad i dansk TV 2008-03-18

http://www.youtube.com/watch?v=WGFSlCZyRmo

From Sweden with Grief sa...

Jag delar dina farhågor, jag hoppades länge att jag var rasistisk och allmänt neurotisk. Men då jag går denna universitetskursen om hedersvåld, och lyssnar på forskare så inser jag faktum. Särskilt invandrade forskare som stolt påpekar att vi svenskar är en del av problemet, men inte lösningen för dessa människor. Muslimska kvinnors syn på familjestrukturer, de straff som delas ut för att de inte följer sitt gamla hemlands syn på sexualitet och moral, hur unga somalier lever under sharialagarna i vårt land, och förhandlar sig fram i tillvaron med att själva göra olika dealer, men inte på svenska premisser, utan grundade på sharia...jag vet snart inte hur jag ska tänka.
Jag gör en resa, och som en klok person i min omgivning sa för en tid sedan, "man tycker inte om sig själv under tiden, men man måste vara realist". Dessa ord stöttar mig, jag inser att jag måste vara realist!

Glad Påsk, förresten!

Jean Moulin sa...

Tack både Skånepåg och UltraV.

Som alltid vet vi inte allt, men vi kommer gång på gång att bli chockade över hur illa det verkligen är. Det är ju det normala i vårt national-suicidala samhälle.

Sedan är jag upprörd över att USA inte alls tar emot irakiska flyktingar, om man skall tro Kurt Lundgren.

Före invasionen vet jag att irakier, möjligen kurder, återvände till Irak på semester.
En städare (flykting?) på mitt jobb gjorde det och sedan förstås hedersvåldsoffret Pela. Frågan är om det var sämre under Saddam.

I alla fall var antalet flyktingar färre.

Jämför detta med ointresset för den långvariga svälten och förtrycket i Zimbabwe. Det har länge varit ett mysterium att det inte väckt samma upprördhet som
förtryck i Burma och Tibet!

Varför? Är det ett slags dold rasism bakom? "Africans, what can you do!"

Förr, när jag var för militära interventioner för spridandet av demokrati, etc., så undrade jag över detta.

Nu undrar jag lite förbjudet: hm, kan det bero på att Zimbabwe saknar olja och inte har en mäktig lobby i USA - eller inte har en krigstrummare på DN:s ledarsida à la Per "Numera märkligt tyst" Ahlmark?

Jag är så här fräck därför att jag vill leva i enlighet med George "Flashman" Frasers (stavning?) testamente om att inte vara vara politiskt korrekt.
Att säga och skriva precis vad jag tror och tänker.

Glad påsk till er båda och alla andra läsare!

Knute sa...

11 procent av världens asylsökande kommer till Sverige.

Det är en rätt så intressant siffra med tanke på att Sveriges befolkning utgör mindre än 0,15% av världsbefolkningen.

Swedewatch

Anonym sa...

"många hamnade i judiska getton i Sverige? Inga. För de var inte lika många. Långt ifrån lika många."

Jaha ja, det var ju ett lysande argument. Verkligen. Det var enligt dig utmärkt att Sverige tog emot få judiska flyktingar, eftersom de därmed var enklare att integrera. Att det bara några tiotal mil bort förintades sex miljoner judar får ses som ett mindre ont antar jag.

Det irakiska samhället har kollapsat i över tjugo års tid - mestadels på grund av trycket från USA med sina bombregn, sanktionerna och invasionen. Människor bör inte vistas där. Den lilla rännil av irakiska flyktingar (knappa två procent av det totala antalet) som droppar ner här har vi kapacitet för.

Knute sa...

Bland annat för judarnas skull (och kristnas, och ateisters osv)borde inte Sverige släppa in muslimer och deras jihad.

Svärdversen i Koranen (sura 9:5):

“Döda de vantrogna överallt du träffar på dem!”

I Koranen finns mer än 27 verser som uppmanar muslimer att strida mot icke-muslimer.

Anonym sa...

Det står i blibeln också. Inte fan ger ni er på de kristna.

Knute sa...

“Islam for Pigs, Apes, Mules and Other Beasts: 250 Questions about Islam.”

Brussels Journal

Anonym sa...

Sänd tillbaka muslimerna med ett fraktfartyg och låt de kristna irakerna få skydd här till dess att vi fått ordning på situationen i Irak.

Anonym sa...

Anonym sa...
"Det står i blibeln också. Inte fan ger ni er på de kristna".

Visst, du har helt rätt men vi sk kristna tillämpar ej detta till skillnad från dina älskade muslimer.
Skall detta vara så svårt att förstå--dumd ass!

Jean Moulin sa...

Innan vi ger kristna irakier en temporär fristad bör vi ta reda på om de utövar den i Mellanöstern så utbredda hederskulturen.

Hur förhåller det sig med kvinnlig omskärelse bland kristna i arabvärlden? Någon som vet?

Daniel Pipes

From Sweden with Grief sa...

Vet ej, de frågor du ställer Jean, men jag kan ta som läxa till min kurs om hedersvåldet och ta reda på det om du vill!
Glad Påsk själv!

From Sweden with Grief sa...

Förresten anonym, det står möjligen i Gamla Testamentet det du är ute efter. Det står också att du ska vara vänlig mot främlingen, att man ska ge hjälp till okända, i Gamla Testamentet.

I Nya Testamentet, som är det kristendomen vilar på, finns det inga sådana uppmaningar. Där står att det inte finns någon uppdelning mellan människor, alla har rätt till Gud. Det står tydligt och klart att vi ska ha syskonkärlek, och kärlek, förståelse och tolerans är viktiga delar i kristendomen. Jesus var däremot inte någon mesig individ, inte som jag lärt mig iallafall.

Så jag undrar var anonym har lärt sig om den kristna tron, jag tror att vi bör få tillbaka en genuin religionsundervisning i skolarna, där man verkligen diskuterar skillnader och likheter i religionerna. Det verkar som det finns kunskapsluckor i sådan elementär kunskap, kanske är jag lycklig lottat att ha upplevt en skoltid där man lärde ut kunskaper. Samt att ha fått en gedigen undervisning i kristen tro och i Bibeln under min uppväxt bland "läsarna" inom Pingströrelsen.

Anonym sa...

Vad jag vill säga att Iraq, Saudia Arabient, Turkiet; Syrien var ju kristna (Aurtoduksa och nastoriska) länder. Profeten Mohamad var gift med den kristna 40_åriga Khadiga, hennes morbror var biskop, så kallad Waraka ben_Nawfal.
Mohamed var hotad av Quraish_stammen för han försökte förstöra på något sätt deras religion (gudar) som var då en viktig handel för dem i Macka och vid Al_Kaba.
Khadiga ansåg att han måste fly på något sätt med hans anhängare. Tack vare hennes morbror skickade han dem till den gode kristna kungen Al_Nagashi i Saudia Arabien och de togs emot av de habashierna och behandlades på ett bra sätt .
Till slut när Mohammed ville samla en arme och förena araberna, dödades den gode kungen och hans folk blev tvunget till Islam men en del flydde till Etubia.
Islam gled långsamt till Syrien, Iraq. Ingen vet nog vad som hände på riktigt men det finns 600 kloster och kyrkor bara från Baghdad mot Albasra som är omvandlade till muskeer, många av dem bär kristna namn som T.Ex Bratha muske som innebär Falickans kloster, och många andra kyrkor. Många muslimer är goda människor, jag har många muslimiska kompisar och trivs bra med dem, men ändå vill jag inte att det som hände mitt krisnta land som idag är en bra miljö för de extrem reliogösa muslimiska grupper som har olika inriktingar och ideologier ska hända Sverige, Tyvär är många svenska är blinda för det som kallas Människornas rättigheter ska betala priset snart. Men jag hävdar ändå att de flesta muslimer är inga terrorister men däremot finns det många extrem religösa redikala muslimiska tankar som gömmer sig under Islam. Jag tror som kristen att vi kan vinna muslimer som bröder och samarebeta med varandra för att kunna rita en bättre och klarare bild för framtiden och sparka bort de människor som vill inte leva ett normalt liv. Obs:. Förlåt om det är något som är felstavat för jag har bott i Sverige i två år och jag är en av de irakiska flyktingar som kom till Sverige. M.V.H.

Knute sa...

Anonym, tack för historielektionen och dina kloka varningsord!

Anonym sa...

Det är en enkel ekvation... Sverige säljer vapen till USA och Israel för flera miljarder. Israel och USA ockuperar Palestina, Irak, Libanon etc... Dessa människor flyr hit och möter förvånade svenskar som inte fattar vad som händer.

Skicka inte fler vapen till dessa flykting genererande mördarstater (Israel och USA). Dela istället ut vapnen till befrielsearmén i Palestina, Irak och Libanon. Då flyr de inte till Sverige utan slår tillbaka istället. Alla blir nöjda och glada.

Men detta kommer inte ske, för Sverige är en feg lite lakej åt Israel och USA som inte ens vågar skicka räkningen för flyktinghanteringen till de som orsakar den: Tel Aviv och Washington.

Anonym sa...

Anonyms "enkla ekvation" går inte ihop. Ta reda på vem som började terrorismen. Det var Sovjetunionen, PLO och muslimska brödraskapet.
Massinvandringen till Europa beror på befolkningsexplosionen, att den har blivit så kännbar beror på att muslimerna blivit mer fundamentalistiska och drömmer om ett globalt kalifat.

Anonym sa...

Detta ämne är inte så enkelt som ni fösröker göra den till.

Anonym sa...

Det verkar att denna webb skapades för att visa och skriva sin hat och rasistiska åtsikter mot Irakier och Muslimer....
med korta meningar Ni har det tömt i huvudet som tänker så....Först läs om Islam och Irak, då kanske kan Ni skriva saningen om båda Isalm och Irak.
Att några dumma eller kriminella Irakier eller muslimer begår brott mot lagen är det inte bevis på att alla är Fanatiker eller radikala eller kriminella...
Skaffa Er kunskap istället......Sverige med hela denna välfärden och utveckling är ingeting inför andra länder för att Sverige är en Ö eller en By.
Med stor respekt till De goda Svenskar
En Irakier som bott 20 år i Sverige och väntar på att återvända...för att blev fullmatad av många o kunniga Svenskar

Berit sa...

Anonym, det är inte så lätt att riktigt förstå vad du menar men det är allt ett stort antal muslimer som måste vara både dumma och kriminella.

Anonym sa...

http://www.immi.se/migration/statistik/utrikes-2009-2010.pdf

Just då fanns det 120 000 Irakier i Sverige, sen ska vi komma ihåg dem som redan i Sverige som har blivit medborgare, skulle jag gissa på totalt 250 000!!!! Snart är den mer än finnarna..vilket är en sjuk tanke..

gäster sa...

Det här skrevs för snart fem år sedan, och fortfarande strömmar det in "anhöriga", trots att Irakkriget tog slut för länge sen.

Knute sa...

Nu fem år efter det här inlägget skrevs finns det väl minst en miljon irakier och andra muslimer i Sverige. De som röstade på Fredrik Reinfeldt bedrog sig, han satte foten i botten på den socialistiska gaspedalen. Förmodligen av personliga psykologiska orsaker. En sämre statsman har Sverige inte haft sedan Olof Palme som satte igång 1970-talets propaganda för invandring från tredje världen. I backspegeln ser man att det var ett romantiskt svärmeri för våld och revolution. Vi skulle skämmas för att vi var så ordentliga och hade ett fungerande samhälle.

Det är för övrigt märkligt att Tage Erlander utsåg Palme som sin efterträdare, Erlander som i TV sa att invandring av muslimer till Sverige är otänkbart eftersom vi har en helt annan moral.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.