13 mars 2008

Burka-bluff i holländsk TV

Tack till Skjoldungen på Hodjas blog för avslöjandet om hur holländsk TV överträffar både DanMarx Radio och Sveriges RÖDio:

När man är i färd med att nedsvärta den vadmalsklädda allmogen - den med den uppskakande människosynen - bör man säkra sig mot konkurrenter.

Följande TV-inslag producerades av Hollands 101TV. Det skulle illustrera den vanliga holländarens “islamophobi”. Det visar hur en burka-klädd person (kvinna?) tappar en påse apelsiner på trottoaren, varefter ingen - INGEN - hjälper till att samla upp dem. Inne i burkan var det naturligtvis en journalist. Inslaget kom i kassen och sändes, och således kunde vanligt folk tydligt se, hur främlingsfientliga de verkligen är.

Om det inte varit för en liten detalj: Medan de är fullt upptagna av sitt filmande, blev de samtidigt filmade av en konkurrerande TV-station. Här såg man hur den ena holländaren efter den andra ilade till hjälp och började plocka upp apelsinerna åt den stackars “muslimen”, men strax blev bortjagade av det första TV-teamet. - “Håll er borta, vi filmar!” - “Det är en TV-upptagning, håll er utanför! “ ...

Inslaget här är med lokalt tal, men bilderna ensamma visar tydligt att holländsk TV har drivit disciplinen “selektiv vox-pop” upp i en klass där till och med (D)DR inte kan följa med – ännu vill säga ...


12 Kommentarer:

Jah Hollis sa...

Dumma holländare som går på sådana enkla trix. Tur att vi har smartingar som kallar sig Every Kinda People. Väldigt svenskt!

Knute sa...

Jag håller med om att namnet på bloggen borde varit svenskt. Eftersom vi skriver på svenska, och översätter de texter på engelska, danska osv som vi citerar till svenska, vilket jag tycker är schysst mot läsarna. Så varför ett engelskt namn?

Jag började blogga på engelska faktiskt, bloggen hette Spiritual Defence. Sen bytte jag namn till det nuvarande men efter ett tag insåg jag mina begränsningar på det engelska språket och raderade alla inläggen och började skriva på svenska. Kanske jag borde ha ändrat titeln också, men jag var väl för förtjust i den, namnet på en gammal låt från 70-talet för övrigt.

Varjager sa...

Strålande inlägg. Samt behåll namnet!

Jean Moulin sa...

Hej Jah,

tack för IQ-berömmet.;-)

Låt mig gengälda med att berömma din musiksmak. Warren Zevon, speciellt.

Jean Moulin sa...

Knute,

tack för avslöjandet.

Man får sig en tankeställare: hur ofta blir man inte lurad av journalister med en "agenda"?

Anonym sa...

Bra jobbat! Men sånt här händer inte i Sverige, här kan man nog lita på att media talar sanning.

Anonym sa...

En av mina vändpunkter betr journalister kom när jag för länge sen var säkerhetsansvarig vid en stor "händelse" i mellansverige, Kungen vad med (inte knugen, GA VI) massor av industrifolk och ett stort antal andra inbjudna.
Mängden journalister var hm.. stor..
Vad jag dagen efter fick läsa i tidningarna fick mig att undra om vi varit på samma plats??
Sen dess så tror jag nästan inte på nåt i tidningarna.

Anonym sa...

Kanske det är läge att fråga vad bloggnamnet "Every Kinda People" betyder egentligen?
"every" tror jag betyder varje? "people" skall nog vara folk? men "kinda" vad är det?
Det kan ju också vara så att "every kinda people" är ett talesätt som t.ex. "ha torrt på fötterna" eller liknande. I vart fall så är jag nyfiken på vad det betyder.

Anonym sa...

Reportrarna går emot sitt eget folk bara för att tjäna pengar. Jag önskar att de som arrangerar de här filmerna skulle råka ut för muslimernas behandling, så de fattade vad islam innebär.

Jean Moulin sa...

Rune, frågan borde eg. besvaras av bloggens pappa, men jag tar mig friheten att göra det i hans ställe.

Knute gillar en låt med avlidne popsångaren Robert Palmer som heter just "Every Kinda People".

Sedan tror jag väl att det skall översättas ungefär till "alla slags människor".

Knute, Berit och jag är ju inga kloner direkt, utan har delvis olika åsikter, t ex i klimatfrågan och om USA:s Irak-politik, varför vi kan sägas leva upp till uttrycket "alla slags människor".

För det mesta är vi dock rörande eniga.

Anonym sa...

Jag gissade lite löst på "Alla trevliga människor".
"Kind" är ju annars ett gammalt germanskt ord, har jag läst någonstans, som skall betyda, släkt, bekant eller dylikt. Vi har ju ett härad som heter "kinds härad" och dessutom finns ju "Kinda kanal" som förmodligen ligger i detta härad.
Popsångaren Robert Palmer är för mig svagt bekant från någon tidningsartikel. Jag har ju knappast lyssnat på pop sedan början på sjuttiotalet (Jag står inte ut med olåten). I den mån jag lyssnar på musik numera så är det klassiskt eller 30- 40-talsschlager som är njutbart. Dagens popartister ser jag bara i tidningarna.

Jean Moulin sa...

Snabbis: tack för rolig kommentar, Rune.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.