09 mars 2008

Charles, Tage och Abe


de Gaulle: "Fagra ord får inte förleda oss! Det är förvisso bra att det finns fransmän med svart hudfärg, fransmän med gul hudfärg och fransmän med brun hudfärg. Det visar att Frankrikes kallelse är universell. Dock på det villkoret att dessa aldrig utgör mer än en liten minoritet av den franska befolkningen. I annat fall vore Frankrike inte längre sig självt. Vi är ju ett europeiskt folk, vita till rasen, grekiska och romerska till kulturen och till religionen kristna."

"Om vi genomförde integrationen [av Algeriet], om varje algerisk arab och berber betraktades som fransmän, hur skulle vi då kunna förhindra dem från att bosätta sig i Frankrike? Min hemby skulle inte längre heta Colombey de tu kyrkorna utan Colombey de tu moskéerna."

Beska DropparSvenske statsministern Tage Erlander:
"Vi svenskar lever ju i en så oändligt mycket lyckligare lottad situation. Vårt lands befolkning är homogen, inte bara i fråga om rasen utan också i många andra avseenden."

Wikiquote


Abraham Lincoln: "Jag är inte, och har aldrig varit för att på något sätt förverkliga samhällig eller politisk jämlikhet mellan de vita och svarta raserna - jag är inte och har aldrig varit för att göra negrer till väljare eller jurymedlemmar, eller att göra dem kvalificerade att inneha politiska ämbeten, inte heller att gifta sig med vita människor. . ."

American Civil War

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Ja, och alla tre var idioter! Bra att du uppmärksammar detta!

Jean Moulin sa...

Tack.

Nu håller jag med de Gaulle och Tage, dock inte Lincoln, förstås.

Var bara en association som fick mig att citera honom och jag tänkte att det kunde vara nyttigt
för svenskar, som ser Lincoln som en gigantisk anti-rasist, att få veta sanningen.

Lincoln ställde till mycket ont, tänker på rekryteringsmetoderna för att fylla leden i nordstatsarmén, över 600 000 unga amerikaner och irländska invandrare dog på slagfälten
(även 3 000 svenska invandrare deltog, de flesta i nordstatsarmén), rika kunde köpa sig fria från militärtjänstgöring, de rika som tjänade pengar på kriget, etc.

Kunde Lincoln ha agerat annorlunda?
Var kriget nödvändigt? Kanske, eftersom slaverifraktionen vill tillåta slaveriet i de nya territorierna.

Dessutom fanns en slaverikonspiration i sällskapet Den Gyllene Cirkeln, som ville erövra Mexiko och Karibien och etablera slaveriet där. Ett slags tidigt North American Union.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.