12 mars 2008

Det beror på oljan


Professor Ross vid UCLA har nyligen avslöjat att kvinnor i vissa länder är förtryckta på grund av att landet producerar olja; det har inget med religionen Islam att göra.

Enligt Ross är oljeindustrin orsak till att fler män har arbete och det minskar kvinnors politiska inflytande. Därför har oljeproducerande länder starkare patriarkaliska normer, lagar och regeringar.

Med andra ord "köns o-jämlikhet" har ingenting att göra med Islam, "Fredens Religion.
Den religion som stoppar unga flickor från att fly från en brinnande skolbyggnad bara för att de inte har en tygtrasa runt håret, den religionen ska man inte anklaga.
Den religion som förespråkar att småflickor gifter sig med gubbar och som anser att det är riktigt att lappa till hustrun har inget med saken att göra.

Nej, det är de onda oljebolagen, de onda välståndet skapat av oljeindustrin.
Ross påstår att "förändringar på den globala energimarknaden kommer slutgiltigt att påverka kvinnors status i dussintals oljeproducerande länder."

Alltså: Sluta använd och producera olja annars kommer kvinnor att marginaliseras.

Det finns en anledning till att människor som denne Ross undervisar vid ett universitet, han skulle aldrig få ett jobb på den privata marknaden.

3 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Då kan han komma hit till vårt universitet och tala om det. Denna kursen jag går på ser problemet på ett helt annat sätt, och det är bara att öppna en Koranen så ser man var dessa som ger sig på sina barn och kvinnor får ett överväldigande stöd för det. Jag orkar snart inte bry mig om allt stolligt som sägs om islam, jag ser ju konsekvenserna av den, och ska vi nu bara låtsas att det inte finns, eller?

Berit sa...

Exact Ultra, det är precis vad som förväntas av oss och som också sker överallt. Vi ska blunda!

Knute sa...

De politiskt korrekta förklaringarna till islams kvinnoförtryck blir allt mer absurda.

Det måste vara fruktansvärt svårt att undervisa om islam i skolan numera, lärarna måste akta sig för att inte förnärma de 20 procenten muslimska eleverna.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.