18 mars 2008

Det ska böjas i tid...

Detta får mig att tänka på filmen Minority Report från 2002.

Elever i
Brittiska skolor riskerar att hamna i en DNA-databas om de uppför sig så att man befarar, att de senare i livet kommer att bli kriminella.

Gary Pugh, chef för Scotland Yard säger att det är möjligt att identifiera barn så unga som 5 år därför att de uppvisar " utpekande drag".
(Vad kan det vara tro? Tatueringar ? Bakvända basebollmössor?Ingen pappa i familjen?)

Man tror att om man kan identifiera brottslingar på ett tidigt stadium kan man spara massor med pengar och förhindra många brott.
En rapport från Institute for Public Police Research säger att barn mellan 5 och 12 år skall genomgå kognitiv uppförandeterapi , föräldraprogram och intensiv stöttning.
Förebyggande vård måste starta tidigt eftersom lagöverträdare startar sina kriminella aktiviteter mellan 10 och 13 års ålder.

Sedan 2004 har polisen haft rätt att ta DNA prov från alla arresterade över 10 år vare sig de är skyldiga eller inte. Man har nu 1.5 miljoner prov från ungdomar mellan 10 och 18 år som arresterats.

Fyra år...det blir över 1000 arresterade ungar varje dag!

1 Kommentarer:

Anna sa...

Tyvärr så är det nog korrekt att man med ganska stor säkerhet kan förutsäga om ett barn riskerar att bli kriminellt.
Det handlar inte om kepsar eller tatueringar. Det handlar t.ex. om att de tänder eld på saker, plågar djur och mindre barn.
Sen vore det ju fruktansvärt om barn etiketteras och förs in i register om de uppvisar den här typen av avvikande beteende. Helt klart är däremot att de behöver tidig hjälp och behandling.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.