18 mars 2008

En framtidsanalys


På grund av textens längd, publicerar jag den i sin helhet på min kladdblogg
"Backlash". Här bara ett smakprov:

"Inte ens CIA kunde förutse Berlinmurens fall. Alla blev tagna på sängen. Så oberäknelig kan den historiska utvecklingen vara.Men om vi skall se på dagens värld och försöka förutse de närmaste tio-femton åren: vilka slutsatser kan vi dra? Vi kan se en växande klyfta mellan USA och Ryssland, men också mellan EU och USA.

Men inte bara mellan EU och USA utan även mellan europeiska nationalstatsbevarare och USA samt en orientering hos dem mot Ryssland, som den stora nya förkämpen mot de internationella krafter som vill upplösa nationerna. "

Ta mig till Backlash >>

2 Kommentarer:

Anonym sa...

Hoppas inte för mycket på Ryssland som något slags bålverk mot islam. För varje år växer andelen muslimer där borta, vilket främst beror på den katastrofala demografiska situationen för de etniska ryssarna. I Ryssland beräknas det dessutom finnas mellan 5 och 14 miljoner illegala immigranter. Smaka på de siffrorna! Av dessa är viss del kineser, i övrigt nästan enbart från centralasien och kaukasus - dvs nästan enbart muslimer...

Både Putin och Medvedev har uttalat sig undfallande mot muslimer (vilket västmedia skiter i - man visar ju bara det som är spektakulärt). Vanligt folk är fortfarande inte så "pk" men det blir mer och mer för varje år, snart får inte ordet neger användas där borta heller.

Jean Moulin sa...

Tack för - vad jag antar är - en initierad kommentar.

Människan spår, men Gud rår.

Hoppas och hoppas. Min gissning om framtiden innehåller både hopp och rädsla. Jag vill inte att Sverige eller Europa skall bli "finlandiserat".

Läser man mycket historia, så påverkas ens syn på nuet. Paralleller anmäler sig spontant. Det är lätt att se motsvarigheter i nuet till personer och förhållanden i det förflutna.

Vem är vår tids Churchill? Vår tids Mussolini? Etc.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.