12 mars 2008

En studie i härskarteknik


Suck. Varför råkade jag läsa Ann-Charlotte Marteus' "Lägg ner P1:s rasistradio"? Antagligen på grund av den förbryllande rubriken.

Nu undrar jag om skribenten är så dumdryg som hon verkar eller om hon medvetet blundar för verkligheten.

Citat:

"Tjugo över nio på morgnarna, efter Ekot, drar den intoleranta tokvinden in i min lägenhet. Då börjar 'Ring P1'." (Jag blir irriterad av prefixet "tok", eftersom det är ämnat att skicka ett slags signal om generationstillhörighet .)

"I går handlade tjugotre av tjugofem minuter om invandring och invandrare. Främst var det mediernas 'censurering' av nyheter om brott som upprörde medborgarna. Folk som kontaktar 'Ring P1' tycker nämligen att det är mycket viktigt att få veta vilken etnisk bakgrund brottslingar har.

När medierna avstår ifrån att mäta skallarna på eller färgbestämma förbrytare känner sig dessa människor förda bakom ljuset
."

Men vad tusan har massmediernas censur av brottslingars signalement med skallmätning att göra? Ingenting.

Utan Marteus skriver så där för att hon är lika medveten om verkligheten som alla andra. Och vill förbjuda all diskussion om den. För då förlorar hennes sida.

Hon vill helt enkelt förbjuda diskussioner om dels brottslighetens etniska sida, dels att man kritiserar hennes yrkeskår för att ägna sig åt censur- vilket den ju gör.

Marteus begagnar en typisk härskarteknik: hon förminskar de vars åsikter hon ogillar! Men inte bara det, hon förminskar de som befinner sig i ett underläge när det gäller politiskt inflytande.

Först kallar hon vanligt folk, som inte har hennes och hennes gelikars tillgång till massmedia att propagera via, för "skallmätare" (läs kryptonazister). För att variera sig kallar hon dem även "pensionärer":

"Pensionärer är oöverträffat ivriga deltagare i 'Ring P1' och för den som bär på illusionen att ålderdom automatiskt leder till visdom och klokskap är 'Ring P1' en rejäl väckarklocka.

Tant efter gubbe bluddrar på om invandringens kostnader och vi som byggde landet och all denna brottslighet – som de aldrig själva har
råkat ut för, nota bene, de har bara läst om den i tidningarna eller lagt ihop ett och ett utifrån rykten och fantasier
."

Så vi bör inte diskutera invandringens kostnader? Och brottsligheten har inte ökat? Och den har inget med invandringen att göra? DN

10 Kommentarer:

Anonym sa...

Man blir trött av alla dessa foliehattar som konsekvent vägrar att ta vanligt folks åsikter på allvar. Dessutom sker det mot bättre vetande eftersom tillståndet i dagens Sverige knappast kan ha undgått någon.

Tobias Struck sa...

Jag håller med om att det är helt fel strategi att förminska invandringskritiker på det sättet. Det finns naturligtvis stora utmaningar för ett land om vill vara modernt. Dock tror jag inte längre på att hämma invandringen. Men det vore onekligen konstruktivt om samtalet kunde föras på en högre nivå med mer respekt och empati från alla sidor.

Anonym sa...

Dick Erixson skriver också helt excellent i ämnet. Läs honom idag!
Ang A-C Marteus, om hon bor där jag tror (sök själv!) så ser hon inte många nysvenskar per dag!
Antingen är hon bara mer än ordinärt PK eller dum/blind för verkligheten.
Hon borde ta en promenad, ensam, genom kvarteren där "de nya" bor en fredag/lördagkväll på sommaren och SE..

Anonym sa...

SVT morgonsoffa diskuterar Marteus med Hiba Daniel, programledare för Ring P1.

Marteus är verklighetsfrånvänd, milt uttryckt.

Se och rys..
http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=259342

Knute sa...

Erixon citerar Jean Moulin:

http://erixon.com/blogg/?p=370

From Sweden with Grief sa...

En invandrad forskare, från Iran om jag inte missminner mig, föreläste för oss och berättade att barnen till invandrare ser sina svenska vänner ha saker de själva aldrig kommer att få, eftersom föräldrarna bor i dåliga miljöer och är arbetslösa. De ser ner på sina föräldrar och kan inte bryta sig loss från föräldrarna som vanliga svenska ungdomar gör, eftersom de invandrade föräldrarna inte utgör en norm för dessa unga. Alltså måste de göra revolt mot det svenska samhället, och det är förklaringen till våldet, kriminaliteten och annat vi ser. Vi är också en del av problemet men inte lösningen för dessa invandrare, sa han också. Men vi ska ge dessa människor bra, välbetalda jobb så barnen kan se upp till dem.
Jag blev så arg att jag nästan blev sjuk. Dj... snorungar som är avundsjuka och aggressiva och slår sönder vårt land för att de inte orkar respektera sina föräldrar. Om de hade någon skam i kroppen skulle de väl värna och ta hand om de föräldrar som satt dem till världen, och inte håna dem för att de blivit utan jobb efter den förfärliga tid de levt i krigstillstånd.
Istället för att bry sig om sina anhöriga så hånar de dem, hånar dem för att de inte kan språket och ger sig på de svenskar som de anser, (uppenbarligen är det så normalt för dessa att en forskare inte ens problematiserar dessa, utan oss svenskar) stör dem så mycket. Vi skulle bara förstå att de blir frusterade.

En socionom sa till mig att det går att förstå att om man har en hög utbildning och är van att arbeta som läkare i sitt hemland, så blir man bitter. Herreminje, jag fattar inget. Det är enkelt för läkare att komplettera sin utbildning, det är bara så att det vad jag vet, inte är läkarbrist i Sverige. Sedan sa denna kvinna socionom också att dessa får inte anställning för att de är invandrare. Det enda hinder jag känner till är just att de inte kan språket, och att utbildningen måste kompletteras. Någon som vet mer?
Hur det är med andra högre utbildningar vet jag inte, men jag undrar om de är kompetenta med den utbildning de har från sitt land. Det varierar ju givetvis det fattar jag också!Men ska vi sänka eller förändra kraven på arbetena nu bara för att människor från hela världen kommer med en mängd olika utbildningar? Då är det väl knappt lönt idag att studera på ett svenskt universitet, det kvittar ju lika vilken utbildning man har, man ska ha ett bra jobb, punkt slut!

Dessutom sa denna socionom att det kommer bara välutbildat folk till Sverige. Hur orkar de med sig själva? Har de ingen koll på vad invandringen handlar om. Jag blir så trött på detta ämne eftersom många dessutom passar på att gasta rasism så fort de anser att de har rätt, så också bland mina kursare på universitetet!

Berit sa...

Stå på Dig, Ultra!

Jean Moulin sa...

Knute,

Jag har alltid sagt att Erixon är en hedersknyffel. (Host, host.) Men denna underliga tilldragelse, att just jag citeras av Erixon, tyder antingen på en sällsynt förmåga till ödmjukhet eller på ren förbannad okunnighet. Så vad säger monsignore Aloysius över på Beska Droppar?

Skall jag säga till Dicken: "Dominus noster Jesus Christus te absolvat; et ego auctoritate ipsius te absolvo ab omni vinculo excommunicationis et interdicti in quantum possum et tu indiges. Deinde, ego te absolvo a peccatis tuis in nomine Patris, et Filii, et Spiritus Sancti. Amen"? Typ?

Likt en värsta camorrista bär jag en medaljong med en bild av Padre Pio. Kan det vara det?

Anonym sa...

Ann-Charlotte Marteus - en stor dum ful hund.

Men hon är etablissemangets stora dumma fula hund så så hon får nog fortsätta bita brevbäraren ett tag till...

Carl T sa...

Bäste Jean Moulin,

Till följd av Eder hälsning, har monsignore Aloysius i Sin godhet bett undertecknad meddela att Han framgent förbehåller sig rätten att ogiltigförklara varje avlösning förmedlad till en dumliberal utan Hans särskilda tillgift - av en lekman till på köpet.

Msgr Aloysius önskar härjämte uttrycka sin tacksamhet över Eder hälsning. Icke desto mindre anser msgr Aloysius i Sin visdom, att herr Erixons nyvunna förmåga att länka aningen mindre sektärt föga har att skaffa med de frågor, för vilka sagde herr Erixon å Beska droppar kritiserats. En omprövning måste därför obönhörligen vänta.

Högaktningsfullt,

Simplicissimus, msgr Aloysii privatsekreterare

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.