04 mars 2008

Ett slags kommentar till det ryska valet

Freud uttryckte det fyndigt: vi vantrivs i kulturen ("Das Unbehagen in der Kultur")!

Därför roas vi av politiskt inkorrekta människor som den ryske ultra-nationalisten och pajasen
Zhirinovsky, som slänger den civiliserade masken och ryter "skjut honom" om en journalist, eller i en tv-debatt kastar ett glas vatten i ansiktet på en meddebattör.

Zhirinovsky går utan att skämmas på nattklubbar med strip-tease och precis som Clinton kommer han undan med ett beteende som skulle vara socialt självmord för vilken annan man som helst. Kanske för att han inte ber om ursäkt. För att han inte mesar sig och uttrycker ånger utan anser sig vara i sin fulla rätt.

Det finns en gyllene regel: never apologize, never explain.

Vlad (Vladimir Zhironovsky) filosoferar: "I sexuellt aktiv ålder röstar kvinnor på mig. Och kvinnor i - vad heter det, menopausen? Kvinnor i menopausen röstar på Jeltsin." Sådant får mig att skratta.

Men ibland kittlas kräkreflexerna av ondskan i den oförklariga kvinnliga uppvaktning som bestås t ex en kvinno- och barnamördare som Juha eller O.J. Simpson. Det måste väl ändå röra sig om perverterade kvinnor? Men varför är de perverterade? Kan det ha att göra med att det finns för få manliga män i nutidens jämställda samhälle? Kan till och med en sådana slemproppar som Juha och O.J. framstå som manliga jämfört med snälla, dagishämtande småbarnspappor?

Hitlers kvinnotycke är omvittnat.

Förklaringen är maktens lockelse. Mäktig man lika med alfa-hanne.

New York Times

Nature rules!

2 Kommentarer:

Berit sa...

Kvinnor (generellt) styrs av känslor, inte rationellt tänkande. Kriminella och kvinnotjusare är spännande och mystiska. Det är enkelt att försöka förklara det med att vissa kvinnor är perversa men det är att göra det mer komplicerat än det är.
Intresset för "fel män" är underhållning på samma sätt som skvallertidningar och såpor.
Försök inte inbilla mig att de kvinnor som lever med män som misshandlar dem inte såg varningssignaler på ett tidigt stadium. Våldsamt uppförande uppstår inte plötsligt som en blixt från en klar himmel.
Ett vanligt dumt resonemang är: "Bara vi blir gifta så blir det bättre..... min kärlek kommer att förändra honom..."
Vanliga, snälla män skrapar sedan upp spillrorna av en trasig kvinna , försörjer och ta ansvar för barn som inte är hans och får sällan egna biologiska barn eftersom kvinnan vid det laget inte längre är så fertil.

Anonym sa...

Tänk om alla kvinnor var lika smarta och förutsende som du Berit! Tack ännu en gång för alla bra inlägg som du har skrivit!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.