10 mars 2008

Fler krav från islam"Radikal islam blir aldrig anklagad, vad som än händer. Till exempel när den danska pressen nyligen publicerade Muhammed-karikatyrerna åtföljdes det av en vecka av kravaller från muslimska ungdomar. Köpenhamns polischef vägrade att erkänna att det hade något att göra med karikatyrerna. Han sa att det var för att de var uttråkade. Ja det är rätt, de rusade ut och satte eld på stan under en vecka för att ha något att göra. Om de bara hade haft en bordtennisklubb. Det hela hände därför att tre islamiska fanatiker blev fångade som planerade att mörda tecknaren. Föreställ er hur uttråkade de måste ha varit."

Citat ur
Pat Condells senaste video. Tack för tipset Leif!

8 Kommentarer:

Anonym sa...

pat condell är alltid lika bra och säger vad som borde sägas av alla, speciellt av politiker,
någon?

Men det där är inte den senaste eller bästa, för den är här

Viktigaste orden:
Vår demokrati är något vi ärvt av våra förfäder som offrade livet för den.
Den kan inte ges bort utan ska föras vidare till våra barn och barnbarn..
o.s.v

lyssna, lär och viktigast,
..för vidare
//Leif

P.s Läser eran blogg dagligen, hinner nästan aldrig kommentera..
Men jag finns där ute ;-)

Berit sa...

Tack Leif!
Du har rätt, den du tipsar om är den bästa videon.

Anonym sa...

Bølgen af bilafbrændinger på Nørrebro, som faldt sammen med vinterferien, blev ikke udløst af offentliggørelsen af Kurt Westergaards tegning i de danske aviser, for urolighederne startede tidligere, så det er ikke nogen specielt interessant analyse, Pat Condell fremlægger.

Knute sa...

Var det inte så att bränderna tog ordentlig fart efter publiceringen av Muhammedbilden, och efter imamernas fredagsbön?

Anonym sa...

Nej, Knute, de sammenhænge er lidt svære at få øje på, og imamerne har næppe opildnet til bilafbrændinger. Jeg tror de unge snotunger inspirerede hinanden. Men vi mennesker kræver forklaringer, der skal passe i størrelsen: Jo højere flammer, jo bedre skal forklaringen være, men der gælder samme forklaringer og bortforklaringe som ved alt muligt andet hærværk.

Så er der så et fællespræg for disse gerningsmænd, der gør, at man kan tale om en særlig socialisationstype, som man med et vist belæg kunne kalde muslimsk.

Jean Moulin sa...

Tack till Leif.

Pat Condell är väldigt brittiskt ironisk, påminnande mig om Michael Palin.

Hans bästa argument: de som förolämpar islam är inte sådana som han själv utan de som spänner på sig ett bombbälte eller
kastar sten på någon för dennes privatliv.


Vad jag saknar på den här bloggen är ett länkarkiv. Inte för läsarnas skull så mycket som för min egen, så att jag inte glömmer att besöka de bra hemsidor som jag brukade besöka när jag hade en egen blogg.

Hade jag haft det, så hade jag haft Pat Condells hemsida i mitt länkarkiv!

Knute sa...

Jean, god idé med ett länkarkiv! Har du lust att göra det?

Jean Moulin sa...

Count on me. Börjar i denna vecka.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.