17 mars 2008

Ge mig...jag har rätt till!


Hela socialbidragssystemet som vi har i USA är upprörande, det är korrupt och det förgiftar sinnet hos de som är inblandade.
Vi har röstat fram dessa program "för barnens skull" och skapat lättja, beroende, oansvar och arrogans hos en stor grupp människor som skriker: "Ge mig... ge mig... jag har rätt till!"

Det finns ett 80-tal olika bidragsprogram varav de största är Matkuponger, Fria bostäder, Sjukvård, Kostråd och Bidrag för uppvärmning.
Kostnaderna uppgår till många miljarder!
Bidragen för en ensamstående mor är så höga att det finns ingen lockelse att i stället försöka hitta ett arbete.
Minst 70 procent av bidragsmottagarna letar inte jobb.
För att finansiera detta enorma karaktärsnedbrytande maskineri tvingar staten varje skattebetalare att försörja oansvariga, lata människor.

I Boca Raton, Florida annonserade man om att dela ut rabattkuponger till bostäder, programmet kallas Section 8 Housing, och mer än 500 personer köade för ansökningsblanketter.
Parkeringsplatsen var fylld av gravida kvinnor och gråtande barn, 25- åriga mödrar med 5 barn som de inte kan försörja och efter några timmars väntan startade slagsmålen. Det urartade så fullständigt att kravallpolis tillkallades för att skingra massorna.
Titta på Special Video Report
på denna sida och försök hitta en kvinna med normal vikt. Försök också hitta några fäder, om ni kan.

Socialhjälpsprogrammet kan inte reformeras, det måste skrotas fullständigt. Ett statligt underhållet bidragssystem som ska hantera fattigdom fungerar inte. Ju mer pengar man slänger in desto mer växer behovet.
Man måste ta bort de lagar och förordningar som skattetrycket orsakar på ekonomin så att den kan växa och därmed erbjuda arbeten.

Privata välgörenhetsorganisationer är mycket effektivare när det gäller att hjälpa dem som inte kan hjälpa sig själva. De kan individualisera sin hjälp och rikta in sig på specifika behov. De är också mycket effektivare när det gäller användandet av pengar.

19 Kommentarer:

Anonym sa...

Kan kanske bero på att jobben är så jävla pissigt betalda.

Anonym sa...

Berit

I princip är väl situationen likartad här i Sverige. Skillnaden är väl bara den att det här sker i en annan "tappning"!

Jag har tillgång till CNN via satellit. Tidigare hade jag även FoxNews, men denna kanal verkar nu omöjlig att få tillgång till (via satellit) här i Sverige.

Hade direktstreaming från en av Fox kanaler från Las Vegas till för några månader sedan via Internet. Sedan upphörde denna möjlighet. Vet inte om det beror på att mitt IP är "svenskregistrerat". Vad jag ville ha sagt är, att jag tycker att jag fick en bättre bild av vardagen i USA via Fox än via CNN och som stämmer mer med vad du beskriver?

Berit sa...

Skånepåg, det skulle inte förvåna mig om det förekommer censur av Fox News i Europa/Sverige.
Fow är den enda kanal som är någorlunda objektiv och som kritiserar Vänstern.

CNN kallar vi Communist News Network

Anonym sa...

Kolla Bill O´Reilly på http://www.foxnews.com/story/0,2933,338488,00.html.

Handlar om Obama och den amerikahatande pastorn. Videonslaget hittar man en bit ner på sidan. Jag gillar Bill O´Reilly för att han är "rakt på sak"! I denna video häcklar han bl.a. andra nyhetskanaler för att de inte berör den aktuella händelsen.

Fröken Sverige sa...

Intressant sida: http://status.st/

Mvh

/FS

Jean Moulin sa...

Den första tanken som jag får av videoklippet är "den svarta familjens sammanbrott". Med alla tonårsgraviditeter och 70 procent av alla afro-amerikanska familjer med en kvinna som överhuvud, så hotas den svarta familjen - kärnan i det svarta samhället - av utplåning.

Detta sammanbrott beror på att svarta ingår äktenskap i mindre utsträckning än vita. Och orsaken till det är bristen på män som svarta kvinnor vill gifta sig med. Arbetslöshet, fängelsevistelse och högre dödlighet bidrar till det.

Beträffande arbetslösheten så har den skjutit i höjden på grund av att okvalificerade jobb flyttar till låglöneländer eller ges till illegala invandrare och legala invandrare som jobbar för löner som amerikaner inte vill arbeta för.

Invandringen har drivit ned reallönerna de senaste trettio åren: ". . . the effects of immigration on wages were most profoundly felt by native-born black and Hispanic Americans who suffered 4.5-5% wage reductions as compared with the 3.5% wage loss felt by native-born white Americans."

NumbersUSA

Statistik visar att unga afro-amerikaner får allt svårare att få jobb. 40 procent av dem är arbetslösa. Ett stort hinder utgör invandrade arbetare. Detta har skapat spänningar inom den svarta folkgruppen (12 procent av USA:s invånare) angående hur man skall se på invandringen och speciellt då den illegala.

Christian Science Monitor

Intressant är att upptäcka samma fenomen inom den svarta gruppen som inom det vita majoritetssamhället: folket mot eliten. Precis som Bush, McCain, Giulliani, med flera, är för invandring och amnestier för illegala invandrare, så vill svarta ledare som Al Sharpton, Maxine Walters och Jesse Jackson göra gemensam sak med de illegalas intresseorganisationer. Undrar vad dessa tre har i årsinkomst?

Sedan tycker jag öknamnet "Communist News Network" inte tar i beaktande det avgörande inflytande CNN:s Lou Dobbs haft för att ge frågan om den illegala invandringen det genombrott som den fått.
Dobbs gillar jag även för att han vågar han ta upp frågan om NAFTA Super Highway, Ameron och The North American Union. Och för att han vågat
kalla ADL för ett skämt.

ADL är organisationen som försökte stoppa Mel Gibbons "The Passion" och om vilken Ann Coulter sagt är för judar vad den amerikanska feministorganisationen National Organization for Women är för kvinnor.

World Net Daily

Jean Moulin sa...

Rättelse: Mel Gibson, inte Gibbons.

Berit sa...

Jag kunde inte klippa och klistra Skånepågs adress trots att alla siffror verkat vara desamma. Testar så

här

Anonym sa...

Jag förstår inte riktigt vad fetma har med saken att göra.

Anonym sa...

Ang anonyms fråga om vad fetma har med saken att göra:
Kan väl bero på att feta mämnniskor har dålig karaktär. Varför skulle de annars vara feta? Alla vet ju att smala människor har god självdisciplin och lägger ner mer tid på sin kropp än de feta figurer som vältrar sig fram på trottoaren.
Det är bara viljan som saknas i dessa äckliga människor som vräker i sig kalorier och sedan belastar sjukvården i t ex USA!

Anonym sa...

Nu har jag lugnat ner mig. Mitt förra inlägg var avsett som sarkasm och jag ville bara med detta säga att feta människor inte nödvändigtvis är sämre människor!

"Jag vill se feta män omkring mig, slätkammat folk som sova gott om natten, ty magra män äro lömska och trakta efter mitt liv".
Shakespears "Julius Caesar"

Berit sa...

Bara lugn Lasse, vi förstår vad du menar!
Vi ställs ständigt inför val i livet, oftast inte så stora men en ständig serie av till synes obetydliga valsituationer som tillsammans avgör var vi står i livet.
Hänga ute med kompisar i stället för att läsa läxor; vilka personer vi umgås med; sluta skolan eller inte; ta en kaka till eller inte; ha sex utan skydd....
Alla dessa val har att göra med disciplin och karaktär och dålig karaktär gör att vi hamnar i dåliga situationer.

Anonym sa...

Berit:
Du gör det väldigt enkelt för dig. När jag var yngre satt jag och mina kompisar och diskuterade hur vi på enklast sätt skulle sno en viss motorcykel som fanns i ett grannkvarter.
Våra planer var ganska långt framskridna när min farsa dök upp och undrade vad vi pratade om.
Plötsligt var det inte min vilja som var viktigast utan det som betydde något var min fars "närvaro".
Inte kunde vi fortsätta prata om ett brott när min pappa så tydligt dominerade situationen!

Naturligtvis blev det ingen motorcykelstöld och jag lärde mig att det viktigaste för en ung människas moral inte är högstämt tal om moral och seder utan istället vuxnas förebilder och närvaro.
Visst hade jag kunnat "välja" att strunta i farsan men det var liksom inte ett bra alternativ just då.
Ibland är det bra att någon annan väljer åt oss.

Berit sa...

Enastående exempel på varför det ska finnas en pappa och mamma i ett barns liv.
Det är också därför som vi ska välja när vi ska bli föräldrar och inte låta slumpen avgöra.
Då hamnar man i situationer som dessa som visas på videon.

Anonym sa...

Nu fick Berit chansen att slänga in några skopor ovett mot flator, bögar och andra icke heteronormativa.

Enkla sinnen, enkla lösningar.

Anonym sa...

Anonym

"Enkla sinnen, enkla lösningar"

Bättre klyscha än så borde du väl ändå klara av, så "djupsinnig" som du tror dig vara!

Anonym sa...

Att hitta på djupsinnigare saker är som att kasta pärlor till svin. De förstår inte ändå.

Anonym sa...

Anonym

Tack, då hamnade vi ytterligare en nivå ner i ditt floskelträsk.

Och vad har då då mer att bjuda på?

Berit sa...

Jag kommer inte att publicera fler av Anonyms floskler. De är bara meningslösheter från en mentalt störd person.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.