15 mars 2008

Le Pen fälld igen


Jean-Marie Le Pen får böta 10 000 euro för att ha uppmuntrat till diskriminering, hat och rasvåld.

Vad har han då sagt?

I april 2003 gav Le Pen en intervju för Le Monde i vilken han sade: "Den dag vi inte har 5 miljoner utan 25 miljoner muslimer kommer de att bli våra herrar. ' 'Fransmännen kommer att trycka sig mot väggarna, de kommer att gå på trottoarerna med sänkt blick. Och om inte de gör det, kommer de att stoppas: 'Varför tittar du så där på mig, muckar du gräl?' Och man tvingas fly eller bli slagen'."

2004 dömdes han till böter för de uttalandena.

En månad senare utmanande han igen i en intervju i högertidningen Rivarol:

'Dessutom när jag sade att med 25 miljoner muslimer i Frankrike, så skulle fransmännen trycka sig mot väggarna, så brukade människor i publiken säga till mig, och med all rätt: 'Men herr Le Pen, så är det redan nu."

Brussels Journal

En bekräftelse om detta finner jag via Daniel Pipes hemsida:
JTA

Inte konstigt att många judar röstar på Le Pen: "En judisk läkare i den idylliska franska småstaden sade för några dagar sedan att många av hans vänner avsåg rösta på Le Pen i presidentvalet.

- Naturligtvis, han är den bäste för Frankrikes judar, sade han
."

Haaretz

3 Kommentarer:

Anonym sa...

Det är väl inte bara så att en del judar överväger att rösta på le Pen. Enligt vad jag har läst någonstans så har ju hans parti en del medlemmar som är judar och som ställer upp i valen.
Detta kan man lägga på minnet när man får höra att le Pen är antisemit.

Anonym sa...

"gå på trottoarerna med sänkt blick. Och om inte de gör det, kommer de att stoppas: 'Varför tittar du så där på mig, muckar du gräl?' Och man tvingas fly eller bli slagen'.""
Så säger min 17-åriga son det är i Stockohom i dag.

Jean Moulin sa...

Och i Belgien har judiska rabbiner uttalat stöd för Vlaams Belang.

Filip Dewinter

Think Israel hade en

artikel av Robert Locke (tidigare medarbetare på Frontpage Magazine) som hävdar att British National Party och liknande partier i Europa "släppt judegrejen"
(dropped the Jew thing) och därför blivit acceptabla alternativ till de gamla partierna för filosemiter och pro-israeler.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.