26 mars 2008

Klimat

Bilden föreställer den tornado som drabbade vår stad i förra veckan.

De datorprogram man använt för att förutsäga väder och klimatförändringar har utgått från antagandet att en ökning av koldioxiden resulterar i uppvärmning vilket ger högre avdunstning och därmed en positiv respons.

År 2002 skickade man upp en vädersatellit, "NASA's Aqua satellite", som sedan dess har samlat data om temperatur, molnformation, och vatten ånga.
De data man samlat in visar emellertid på motsatsen till vad de konstruerade modellerna spått.

Vid en liten uppvärmning kompenserar väderprocessen självmant så att växthusgaserna begränsas och effekten blir negativ i stället för positiv.

Det Meteorologiska samhället ifrågasätter inte dessa nya data men har problem att tillgodogöra sig upptäckterna. De bekräftar att informationen från "NASA's Aqua satellite" visar att datormodellerna inte stämmer.
De kommer förmodligen att göra om sina förutsägelser så att de visar betydligt mindre framtida uppvärmning till följd av CO2.

Om man utgår från 1998 och ser på temperaturen fram till i dag har det skett en nedkylning. Om man startar jämförelsen från år 2002 finner man att temperaturkurvan planat ut. Det är ju inte vad Uppvärmningsdyrkarnas skrämselpropaganda basunerat ut när de påstått att ökad koldioxidhalt höjer temperaturen.
Jorden har i själva verket svalnat under de senaste 10 åren.

De politiska konsekvenserna borde bli enorma och en mängd sk. auktoriteter bör bli generade, alltifrån UN, olika regeringar, professorer, industriledare, kommentatorer och journalister.

När detta katastrofmoln lyfter kommer människan att må bättre, åtminstone tills hotet om en ny istid lägrar sig över mänskligheten.

Villfarelsen att recycling och allmänna transportmedel kan rädda planeten kommer snabbt att ses som det barnsliga nonsens det varit hela tiden.

1 Kommentarer:

Anonym sa...

Jaha, åter står de högljudda där med skammen av att ha rumpan bar! Man kan ju bara hoppas att man nu inte försöker införa den s.k. CO2-skatten.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.