21 mars 2008

KulturkampDen holländske politikern Geert Wilders har uttryckt sin stora beundran för Danmarks statsminister Anders Fogh Rasmussens försvar av yttrandefriheten under muhammedkrisen. Ett beröm Fogh inte vill veta av. Wilders är inte rumsren därför att han sagt att Koranen är en fascistisk bok. Men sanningen blir inte mindre sann för att man säger den högt och tydligt.

"Jag tycker att han (Fogh) sticker huvudet i busken och inte törs se sanningen i ögonen. Jag tycker att ... han skulle våga fasthålla den kulturkamp vi står i gentemot ett totalitärt islam som är ett hot mot hela Europa - för att inte säga Väst," menar Søren Krarup från Dansk Folkeparti.

Bild: Stormuftin i samtal med Hitler 1941. Det är inte bara judehatet som förenar islam och nazism, det finns fler likheter, till exempel kravet på ”Lebensraum” för muslimer. I januari i år hotade Stormuftin av Syrien med våld från Hollands muslimska invandrare när Wilders islamkritiska film visas. I ett tal i Köln förbjöd Turkiets islamiske premiärminister Erdogan Tysklands tio miljoner turkar att blanda sig med tyskarna: "Assimilering är en förbrytelse". Erdogans rasism påminner om Hitlers.

* * *

Nu har Fogh fått beröm av Muslimernes Fællesråd för att han tog avstånd från Wilders, vilket ger upphov till följande kommentar på Avisen.dk:

"Det är inte lätt att vara Fogh. Han avvärjde just den blonda holländska dödskyssen, till gengäld kommer det så en svartskäggig fundamentalist hoppande med tungan ut ur halsen och "om du inte älskar honom, så måste du älska mig."

En nederländsk domstol har sagt ja till att behandla en anmälan från muslimska grupper mot politikern Geert Wilders islamkritiska film om Koranen. Aftenposten

”Om Holland är ett demokratiskt land med yttrandefrihet, borde de avvisa en sådan rättssak ögonblickligen. Det tyder på ugglor i mossen." Hodja


5 Kommentarer:

Anonym sa...

Koranen ÄR en fascistisk bok!

Tänk att när det är svårt att tänka och säga i Danmark..
Hur långt har inte Sverige att gå på vägen mot uppriktighet.

Koranen borde bara förbjudas, rakt av.

Vissa, som vill "alla" så gott, brukar hänvisa till att det står hemskheter i bibeln ochså.

Skillnaden är 100 mot 1 och kristna brukar inte ha för vana att ha hemskheterna som rättesnöre.

Jag gillar inte förbud och normalt är det förkastligt i en demokrati, men koranen är ett instrument i kampen mot demokrati och frihet, så..

Förbjud den fascistisk boken. Den propagerar mot allt vi står för.
//Leif

Anonym sa...

Kanske det inte blir några upplopp när Wilders film visas. Muhammedanerna tycker kanske att beskylla islam för fascism är rena berömmet.

Anonym sa...

Snälla nån. Har ni ens läst koranen?

Carl T sa...

"Fascistisk" är i sammanhanget i bästa fall en bild, i värsta fall bokstavligt menat. Olyckligt är det oavsett. Varför? Jo, därför att oskicket att kalla dem man ogillar och så småningom allt förtryck för "fascism" oktat idéinnehållet är ett av extremvänsterns mest framgångsrika propagandaknep.

Därmed utmålas Den Enda Absoluta Ondskan som ett högerproblem. Islams problem har dock inget med höger och vänster att skaffa (dessa begrepp saknar vanligtvis innebörd utanför ett västerländskt sammanhang). Och totalitarism är ingen specifik högerföreteelse. Snarare tvärtom.

Islams och koranens problem är enkla, skrämmande och har inget med fascism att göra. Även om man förstår vad Wilders menar.

Anonym sa...

Jimmy Asklund - Jag har läst koranen och en hel del av haditherna. Är det något speciellt du vill veta?

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.