14 mars 2008

Låt maten tysta mun!


Interner i Storbritannien var upprörda över att de erbjudits skinksmörgås på "halal" menyn som en av rätterna under Ramadan och vissa av dem har hotat med stämning eftersom de anser sig vara offer för rasistiska trakasserier och felbehandling.
De hävdar att det finns bevis för "underliggande okänslighet" från fängelsets sida.

Justitieministern har bett om ursäkt till de 200 muslimska internerna och skyller på ett administrativt misstag. Han har också lovat att återigen träna vaktmanskapet vad gäller fångarnas kulturella och religiösa behov. Dessutom ska man införa mer kontroll av de anställda innan Ramadan börjar.

Fångvården erbjuder redan 11 olika religiösa och kulturella menyer anpassade till fångarnas krav. Nationella muslimska ledare och organisationer som Halal Food Authority konsulteras redan när det gäller matsedeln. Imamer inbjuds för att försäkra att maten prepareras och förvaras i enlighet med Islams religiösa kod.


Tala om att det är patienterna som driver mentalsjukhuset!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.