24 mars 2008

Orapporterat våld mot judar


"På richterskalan för antisemitism har Frankrike just registrerat en större jordbävning. "

skrev neokonservativa Weekly Standard i oktober 2000 och fortsatte:

"Från första oktober till artonde oktober, under loppet av två och en halv vecka, brändes sex synagogor ned och ytterligare 24 synagogor och judiska skolor blev måltavlor för försök till mordbrand. Stenar kastades mot människor utanför synagogor, och judiska barn jagades och trakasserades på vägen till skolan. Det förekom till och med en enstaka skottlossning: den 19 oktober öppnade en krypskytt eld med ett M16-gevär mot den stora synagogan i Paris under Yom Kippur-gudstjänsten [. . . ]

Nästan alla de här angreppen har utförts av muslimer. Det finns ungefär sju miljoner muslimer i Frankrike - och mindre än 1 miljon judar. De flesta muslimer är första och andra generationsinvandrare från Nordafrika, Västafrika, Centralafrika, eller Turkiet. De flesta är franska medborgare, antingen genom naturalisering eller genom att de är födda på fransk jord. Deras antal växer, tack vare [sic] legal och illegal invandring eller på grund av högre
födelsetal."

I svenska massmedier var det tyst om saken. Inte ens Israelvänner som Per Ahlmark skrev om det. Följaktligen är uppgifterna ovan helt okända för de flesta svenskar.

Judisk Krönika rapporterade 2001 (möjligen 2002) om judehatet bland muslimska elever i svenska skolor i en artikel med rubriken "Judarna skall brinna i Helvetet".

Men i övriga medier var det locket på.

Mångfald är inte bara styrka, det är också muslimsk antisemitism. Ju fler muslimer från Mellanöstern som invandrar, desto mer kommer antisemitismen att breda ut sig.

Inte en enda partiledare - förutom Jimmie Åkesson - har något att säga i ämnet. Om man nu inte skall betrakta folkpartiets förslag om statlig imamutbildning som ett slags motåtgärd.

Läs även Daniel Pipes: "Europeans fleeing Eurabia" och "Jewish Life in an Increasingly Muslim Europe" samt Weekly Standards "Allah Mode" från 2002.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.