26 mars 2008

Pengarna rullar


Det finns många anledningar till den försvagade dollarn och en av de största är den vansinniga utlåningspolitik som bedrivits på husmarknaden.

"Huslån, utan att man behöver satsa eget kapital i botten och utan att behöva bevisa att man verkligen klarar avbetalningarna. Provision till banken som ger lånet."

Spindeln i nätet är naturligtvis politiker i Washington vars huvuduppgift tycks vara att stjäla pengar från den hårt arbetande amerikanen.

Förra veckan tyckte man synd om Bear Stern, ett globalt investmentföretag, som gjort urusla bedömningar och därför gått under. Federal Reserve beslutade att gå in och ta smällen och organiserade en utförsäljning med skattebetalarnas pengar.
Bear Stern är ett företag där genomsnittslönen ligger runt 300,000 dollar per anställd och man tog 30 miljarder dollar och arrangerade ett övertagande för JP Morgan.
Vi skattebetalare drar lasset och JP Morgan tar fördelarna.

Bear Stern gör inte affärer direkt med allmänheten men de är inflytelserika i Washington och har bidragit med mycket pengar till olika politikers kampanjer.

I samma anda föreslår nu Senator Clinton att "Staten" ska gå in med 30 miljarder dollar och betala husen för de som inte kan betala sina lån. Hennes argument är att om vi kan köpa ut "höjdarna" så bör vi kunna rädda vanligt folk också. Det betyder att man måste ta ytterligare pengar från de som sparar och sköter sina avbetalningar.

Det sägs att vi lever i en fri marknadsekonomi men i stället strör man pengar omkring sig till höger och vänster beroende på vem som har mest inflytande i Washington.

Nu när det är valår är det mycket troligt att Clintons förslag går igenom.
De allra flesta amerikaner betalar sina avbetalningar varje månad men ska också tvingas att betala för andra som gjort felaktiga bedömningar!

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.