29 mars 2008

Sahlin månar om luften

Enligt Mona Sahlin ska Sverige ska vara "oljefritt" år 2020, helt utesluta fossila bränslen och enbart förlita sig på förnyelsebara energikällor och dessutom inte bygga några nya kärnkraftverk.
Därför ska hon och Göran Persson resa till Sydpolen och studera issmältning.

Tyvärr kommer inte Sydpolen att samarbeta trots att tusentals websidor hävdar att isen smälter som aldrig förr beroende på utsläppet av växthusgaser.

På dessa web.sidor hittar man bilder av isblock som driver omkring och allra bäst är det om man kan få med en eller annan pingvin också.

IPCC skriver mycket klart och tydligt i sin år 2007-rapport:
" Antarcticas havsis fortsätter att visa årstidsförändringar och lokala förändringar men ingen betydande märkbar trend vilket överensstämmer med bristen på uppvärmning reflekterad i den atmosfäriska medeltemperaturen i regionen."

Dessutom säger IPCC:
"Aktuella globala mönsterstudier visar att det antarktiska islagret kommer att förbli alltför kallt för att en omfattande smältning ska äga rum och man förväntar sig i stället en ökning av ismassan till följd av ökat snöfall."

Det behövs bara några sekunders tillgång till internet för att ta hem en sammanfattning av IPCC web.sida men dessa fakta om vad som egentligen händer vid Sydpolen är alltför olämpliga för att passa uppvärmningsfanatikerna.

Hundratals artiklar, som bekräftar IPCCs resultat och starkt undertrycker att Antarctica INTE blir varmare ( utan kanske tom. kallare), skulle kunna skrivas i morgon dag och ändå, på något underligt vis kommer det att resultera i påståenden som:
"Antarctica blir varmare och smälter".

Sanningen om Sydpolen är hårdsmält för de Troende.

1 Kommentarer:

Jean Moulin sa...

Fyndig rubrik!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.