11 mars 2008

Sanningen om isbjörnar

Miljöaktivister har beslutat att göra isbjörnen till sin symbol i kampen mot kapitalism. Man stämmer nu Bush-regeringen och påstår att de avsiktligt förhalar ett beslut att deklarera den vita nallen en utrotningshotad art.

Dessa "aktivister" bryr sig inte ett dugg om björnar, de är bara något att gömma sig bakom eftersom de är s
å gulliga på bild.

Ordförande för Biologisk Diversity!!! säger:" I sju år har de förnekat eller bagatelliserat global uppvärmning. Denna fråga (om björnar) har målat in dem i ett hörn. Antingen förlorar de i en rättegång eller också erkänner de att växthusgaserna utrotar björnarna ."

Det är sant att man fördröjer att ta ett beslut eftersom de visat sig att antalet björnar inte alls är utrotningshotade,
de har ökat avsevärt sedan 1972 och man beräknar att det finns 20,000 fler björnar nu.

Aktivisterna stöder sig på spekulationer och antaganden om vad som kanske kan hända om 45 år om verkligheten följer deras datamodeller. Ett sätt att använda skräp-vetenskap för egen vinnings skull.

Man vill att Bush ska ta ett beslut därför att det innebär att man erkänner "fakta
om klimatförändringen".

Det handlar inte om klimat, det handlar om olja och kapitalism.

För eskimåerna i Alaska, där de flesta björnar finns, skulle fridlysning innebära en katastrof. De är beroende av isbjörnen för föda, kläder och inkomst och så har det varit i århundraden.
Om man förklarar isbjörnen utrotningshotad förstör man ett helt folks kultur och möjlighet till försörjning.

Var finns förespråkarna för mångkulturen nu?

De infödda i Alaska ifrågasätter verkligen spådomarna om ett varmare klimat i den norra hemisfären och kom ihåg att dessa björnar har funnits i 200,000 år. De har överlevt både istider och den senaste interglaciala perioden.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.