08 mars 2008

Till alla er som förstår terroristerna


Efter terror-massakern i Jerusalem torsdag 6 mars skriver Bradley Burston en hälsning till alla i Väst som "förstår" terroristerna. Burston är journalist i den israeliska tidningen Ha'aretz, en tidning som generellt stöder vänstersidan i israelsk politik.

"När en beväpnad man går in i en judisk skola vid huvudingången till den del av Jerusalem som har varit judisk sedan 1948, och som inte är stulen från någon, måste ni följa med.

När han öppnar eld mot religiösa studenter som sitter böjda över böckerna i biblioteket, och skjuter och skjuter tills blodet flyter över heliga böcker, öppna Talmud-sidor och hela golvet, måste ni lägga märke till reaktionerna hos Hamas-ledarna.

Ni vill gärna dra slutsatsen att Hamas huvudmotiv för att döda judar, och deras uppmaning till andra om att göra det samma, är att tvinga Israel till att ingå en vapenvila. Bespara oss dylika konklusioner.

Bespara oss läxorna om att "Israels politik är orsaken till blodsutgjutelserna", "skolan är en ideologisk bastion och symbolen för den religiösa högersidan" och alla de andra akademiska, arroganta, nedsättande och omoraliska sätten ni säger att "de [judarna] förtjänade det".

Spara oss från att visa förståelse för motivationen hos massmördare som dödar med Guds namn på sina läppar. Spara oss från att visa förståelse för orden från Hamas-ledare som säger att efter Israels dödande av palestinier är Jerusalem-morden "vår enda glädje".

Spara oss från synen av tackbönerna efter den stora segern, bönerna som började i Gaza stads moskéer direkt efter slakten av judarna. Spara oss från synen av sötsaker som delas ut av små barn till bilister på Gaza-remsan, sötsaker som firar unga judar som ligger mördade på golvet, unga judar döda över skolbänken, judar mördade för den förbrytelsen det är att vara jude på ett ställe för studier och bön."

Haaretz, YouTube, miff.no, document.no


Ett flertal av de israeliska judarna är flyktingar från arabiska och muslimska länder.

14 Kommentarer:

Anonym sa...

Hej
Detta är ett av de bästa inläggen, i blog debatten om israel.
Kommunistbloggarna och de andra skitblogarna som skriver massa vänsterromantik om hamas. Har inte förstått sanningen. De måste ha svårt att ta in information.
De blogar som uppmuntrar palestinier till kamp och ger dem nästan rätt att hämnas borde anmälas. Vi har massa anmälningslagar, då kan vi väl utnytja dem. Istället för att massa halvkränkta människor ska uttnytja dem. Detta är ett utmärkt tillfälle att åtala hetsblogarna för hets mot folkgrupp.

Anonym sa...

Tja, massmord kallas det när folk med automatgevär manglar civila men när det sker med raketer från helikoptrar så är det krig...

Som man bäddar får man ligga. Ett ordstäv som passar konflikten som handen i handsken.

ProfessorPelotard sa...

Föstår att "anonym" i inlägg två kallar sig just anonym. Att terrororganisationer som Hamas och Hezbollah medvetet och ständigt använder sig av sin egen civilbefolkning som gisslan är något som personer som "anonym" aldrig vare sig vill eller kan fås att inse.

Mental blindhet är tyvärr en mycket allvarlig och alltför frekvent sjukdom i vissa läger.

Anonym sa...

Som man sår får man skörda. Ni "Israel-vänner" borde läsa på historien ( se länk )
Man kan bara inte fördriva ett folk utan att det blir en motreaktion, palestinierna har väntat på en rättvisa nu i 60 år.
FN borde ha ställt krav på Israel efter kriget 1948,som man nu ställer på Hamas ( att avstå från terror och följa FN-beslut ). Hade så mycket lidande undvikts. Men USA har hela tiden lagts sitt veto när man ställer krav på Israel

Anonym sa...

Ja, Egon, Som man sår får man skörda. Eftersom du har övergett din Gud och gått över till guden Allah så får vi se hur kristendomens Gud, YHWH, tar det.

"FN borde ha ställt krav på Israel efter kriget 1948,som man nu ställer på Hamas ( att avstå från terror och följa FN-beslut )."

Det känns ganska märkligt att du menar att Judarna var terrorister, men du menar säkert att dom är det fortfarande. Ställer krav på Hamas? Va fan, UNITED ABOMINATIONS vill inte ens fördömma en blodtörstig attack mot civila skolbarn. FN är ett skämt!

Synd att det inte står i din "historiska fakta" varför 6-dagars-kriget startade och vad muslimera höll på med i sin plan om den ultimata fredslösning, tillsammans med Hitler. Och vad som står i muslimers heliga skrifter om Judar och hur dom måste utrotas ur världens yta innan den slutgiltiga freden kommer - Domedagen.

Tur att USA lägger in sitt veto annars skulle det inte funnits mycket kvar av Judarna i deras egna land sedan tusentals år tillbaka. Araberna fick tillbaka Gaza och tackade med att skjuta raketer och missiler in i Israel mot civila, dagligen. Sen börjar dom gnälla på Israel när dom till slut inte orkar med skiten och börjar försvara sig. Ockupation är laglig om man är under hot från ett folk och det är dom garanterat när inte ens Israel finns med på arabernas kartor i Gaza och Västbanken, så enkelt är det.

Du, Egon, terrorvännen, borde läsa historia och religion.

Berit sa...

Egon, det har aldrig funnits en stat som kallats Palestina. Läs
här!

Anonym sa...

Ja ni Sk. "Israel-vänner" är bara att beklaga, Tony läs krönikan i tidningen Dagen av Magnus Malms,För­fattare, teolog, retreat­ledare
.............Vad jag har svårare att fördra är föreställningen att Guds kallelse utgör ett slags etisk amnesti. Resonemanget går ungefär så: eftersom Gud ligger bakom Israel, kan inte Israel göra fel och får absolut inte kritiseras. Om någon exempelvis skulle göra sig till tolk för de raskt krympande kristna församlingarna på palestinskt område, finns det direkt en ursäkt och förklaring till varje form av israeliskt övergrepp. Att sätta frågetecken kring detta uppfattas som anti-israeliskt och till och med antisemitiskt.............se länk:
Har även han övergivit kristendommens Gud? nej vår Jesus stod alltid på de små människornas sida.

Knute sa...

Egon Berglund, kom inte dragande med Jesus för att försvara islamisterna.

Hur är det möjligt att vara så ologisk? att man kan tro, att Kristi befallning: "Älska din nästa" kan betyda det samma som Allahs "Döda din nästa, om han inte är muslim"?

http://euro-med.dk/?p=593

Anonym sa...

”Egon Berglund, kom inte dragande med Jesus för att försvara islamisterna.” Jag försvarar inte islamisterna, jag försvarar de vanliga små palestinska människorna som vill leva i fred och frihet, det är den rättigheten har de har förvägrats från 1948. Nu är de utsatta för en blockad från hela västvärlden och USA, vem står på deras sida? Iran , detta är tragiskt, vi i väst borde har gjort det istället, nu drivs de i famnen på islamisterna.
Men det finns vettiga kristna jag citerar: Genom det Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel kommer människor från olika delar av världen som ekumeniska följeslagare till Palestina och Israel för att stödja de som arbetar för en rättvis fred. Syftet med närvaron är att dämpa våld, att främja respekten för folkrätten samt att genom praktisk solidaritet stödja utsatta grupper — såväl palestinier som israeler. Ekumeniska följeslagarprogrammet i Palestina och Israel (EAPPI) är ett internationellt projekt som drivs av Kyrkornas Världsråd. Initiativet till programmet kom ursprungligen som en förfrågan från kyrkoledare i Jerusalem. I ett brev till Kyrkornas Världsråd bad de om en internationell närvaro i området. Jag länkar dit.

Sanningen sa...

Väldigt klokt sagt;
-Knute säger:"Jerusalem som har varit judisk sedan 1948, och som inte är stulen". Vilken logik! Vems var den innan 1948? var den tom i väntan på judars återvändande efter 4000 år, Bravo Knute.
-tony säger: ”märkligt att du menar att judarna var terrorister”. Judar som befunnits sedan 1948 är 1948 är jo terrorister. De skapade sin stat med hjälp av palestinskt blod från DerYasin, Kufur Qasem ……via……Sabra & Shatila …..tills Jenin …sist…Gaza. Undrar vilken historia du läst. Bravo tony.
-Berit säger:”det har aldrig funnits Palestina”. Vilken kunskap! Berit påstår också att muslimska civilisationen i Spanien aldrig funnits. Bravo Berit.
-Knute säger igen:”Allahs befallning: Döda din nästa”. Plötsligt är även Knute expert i Islam & Koranen. Lyssna då om vad Allah swt. Säger om icke troende:” Gud förbjuder er inte att visa godhet mot dem som inte bekämpar er på grund av [er] tro och inte driver ut er ur era hem, och [Han förbjuder er inte] att bemöta dem med rättvisa och opartiskhet, Gud älskar de opartiska” Koranen 60:8-9. Bravo & Lycka till. Sanningen

Anonym sa...

Vilken jäkla folkrätt? Den att Israel inte ska få försvara sig, det är den du, Egon, förespråkar?!

Iran står på Hamas sida, dom står på Islamismens sida, att Islam ska dominera, att Israel inte ska existera. Inte med "de vanliga små palestinska människorna som vill leva i fred". Israel är på deras sida.

Jag måste säga att jag har aldrig hört det resonemanget som du visar från någon person: "Resonemanget går ungefär så: eftersom Gud ligger bakom Israel, kan inte Israel göra fel och får absolut inte kritiseras."

Givetvis får man kritisera Israel, dom gör fel som alla andra, men du kritiserar deras försvar av civilbefolkningen. Men målet, Egon, Är olika hos Araberna och Israelerna. Utrotning kontra Försvar.

"Jesus stod alltid på de små människornas sida."

Jo visst gjorde han det. Men han stod inte på någons sida om dom ville utrota ett folkslag.

Och slutligen vill jag också ha en rättvis fred och en rättvis fred är inte och kommer inte ur att fördömma ett lands försvar mot en fiende som har utrotning som sitt mål. Det går inte, Egon, just därför har muslimer dödat judar för att dom är judar sedan 600-talet.

Jag länkar till en blogg i ämnet, trevlig läsning.

Anonym sa...

"var den tom i väntan på judars återvändande efter 4000 år"

Oj! Vilken sanning.

Faktum är att Judar och Araber fanns där 1948. Israel är inte och har aldrig varit en palestinsk stat eller land.

Menar du att koranen säger emot sig själv? Men det är klart när man inte får ta judar och kristna till sina vänner, när man är muslim, så blir det lite jobbigt.

Bravo?

Berit sa...

Ja Sanningen, det är klokt sagt att Palestina aldrig varit vare sig en nation eller en stat och det är klokare människor än jag som påstår det.
Jag kan däremot inte erinra mig att jag uttalat mig om Spanien.
Om du har några bevis för att Palestina verkligen varit en stat med givna gränser som erkänts av andra stater vill jag att du presenterar det i stället för att räkna upp namn på flyktingläger.
"Palestinier" är araber varav de flesta levt i områden kontrollerade av Jordanien, Gaza har varit under Egyptiskt kontroll.


För den som verkligen vill informeras (Sanningen???)läs denna utmärkta artikel:
But What Can I Do About the Crisis Facing Israel and the Jewish People?
By Rachel Neuwirth

Jacobssons tankar sa...

Berit, så bra att du klargör för dom som inte fattat att landremsorna som palestinaarberna bebor är inte alls ockuperade av Israel utan av Jordanien och Egypten. Dessa två länder lade under sig dessa markområden då England lämnade mandatet. Sedan kommer vi till namnet Palestina. Orden som är latin kommer ur Filisté ett folk som bebodde Gaza och som var i ständig fejd med judarna. För att förnedra det judiska folket så kallade rommarna landet för just Palestina. Det har bevisligen bott judar där i mer än 3000 år, araberna kom dig för ca 1000 år sedan. Så landet har aldrig varit utan en judisk population. Hade araberna låtit bli att gå till anfall 48 så hade den av FN sanktionerade planen med två nationer varit genomförd. När araberna gick til anfall propagerade man för att de araber som bodde där skulle lämna landet, för att sedan få återkomma när judarna kastats havet. Nu blev det ju inte så, så flyktingarna samlades i läger i Egypten (Gaza) Och Jordanien (Västbanken) Eftersom flyktingarna är araber så borde ju en assimilering ha kunnat ske ganska smärtfritt. Men i stället så valde man att låta människorna få lida i sina läger. Samtidigt som dettaa pågick så deporterades och utvandrade massor av judar (fler än araberna) ut ur arabiska länder. När dom kom till Israel så samlade man dom inte i eviga läger, utan dom införlivades direkt i samhället. Lita annorlunda människosyn. Om araberna hade haft viljan så hade det inte funnits något arabiskt flyktingproblem i Mellanöstern. Sedan slutligen Jesus var Jude av födsel och religion. Tro aldrig något annat. Kristendomen är en judiskt sekt.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.