13 mars 2008

Tvådagarskurs för vita medelålders män


Man behöver aldrig sakna ämnen att blogga om så länge det finns helvrickade "antirasister" med hjärtat till vänster. Problemet är snarare att man inte hinner blogga om allt.

Favoritfinskan Merit Wager meddelar nu på sin blogg, att Botkyrka Folkhögskola erbjuder "vita medelålders män" en kurs för att komma till rätta med sin "rasism".

"Vita män och rasism

Rasismen ska avskaffas. Hur kan vita medelålders medelklassmän göra om de inte vill spela ut rasistiska mönster längre? Vad gör rasismen med dem? Vad behöver de ändra? I möten med sig själva och andra hittar deltagarna redskap att avskaffa rasismen
."

Alltså - varför just "vita medelålders män"? Begår de flest hatbrott? Kurserbjudandet är så sjukt och fördomsfullt och rasistiskt och ofrivilligt komiskt, att personerna bakom måste dels drivas av hat mot vita medelålders män, dels sakna all självdistans. Hur kan det finnas sådana människor?

"Vita medelålders män" har länge varit en klyscha som företrädesvis klämkäcka kvinnliga vita debattörer använt för att beskriva verkligheten inom t ex bolagsstyrelser och situationen för kvinnliga programledare i tv.

"Vita medelålders män", har det upprepats till leda, förtrycker unga, färgade, invandrare, homosexuella och kvinnor. De är med andra ord mänsklighetens fiender.

Hur är man funtad om man går på det? Hur låg och dum och hatisk och neurotisk är man inte?

Merit vänder på det.

"Alltså: när hålls en kurs som - om man tar texten ovan och 'översätter' den rakt av - riktar sig till:

Svarta män och svennehat
Svennehatet ska avskaffas. Hur kan svarta, medelålders, medelklassmän göra om de inte vill spela ut svennehatiska mönster längre? Vad gör svennehatet med dem? Vad behöver de ändra? I möten med sig själva och andra hittar deltagarna redskap att avskaffa svennehatet
.

Jag tror att hade man utannonserat en sådan kurs, som vände sig till svarta män som vill 'spela ut svennehatiska mönster', så hade den varit anmäld till DO som 'kränkande' och 'diskriminerande' i samma sekund som den var publicerad!"

Men det är klart - har man en statsminister som kallar sig eget folk barbarer, men aldrig verkliga barbarer, såsom hedersmördare och könsstympare för det, så anger ju det tonen för "samhällsdebatten".

Vilken tur för alla "antirasister" och "feminister" att det finns en folkgrupp som man reservationslöst får hata utan att bli åtalad.

Merits blogg

6 Kommentarer:

From Sweden with Grief sa...

Citat från min son då jag läste upp ditt blogginlägg; detta har jag väntat på.
Feminismens manshat är lätt att se igenom, det finns saker som de tidiga feministerna har lyckats bra med, anser jag. Men det vi ser nu, det som F! håller på med är rent patetiskt av precis de skäl du anför här om rasism!

Anmäl detta, var som helst och försök få balans på debatten som är nu. Jag står förmodligen bakom dig till en stor del, även om jag anser att feminismen har gjort bra saker, men inte längre.

Det är sanslöst fräckt detta tilltag i Botkyrka, är de vita medelsålders männen i legio där, är det inte ett ganska invandrartätt område? Som sagt, hatbrotten där ute är nog inte utförda av vita medelsålders män. Det är nog det omvända, men roten till allt ont sitter ju i den vita mannens makt. Numera hör jag nästan till den gruppen eftersom jag är en medelålders vit kvinna, jag får rätt mycket på moppo jag med av invandrare av bägge könen och alla åldrar, det svenska samhället och av F!
Nu blev jag både chockad och arg på samma gång! Jag kan knappt tro det är sant?

From Sweden with Grief sa...

Vill bara säga en sak till; de muslimska männens patriarkat borde skrämma dessa människor mer. De håller sina familjer i järngrepp med våld och isolering och sörjer sina gamla roller som den enväldige i familjen. Där kan man tala om vikten av att ha kurser för att få bort hatet mot hororna; dvs de svenska kvinnorna, mesiga männen som tar hand om sina barn; de svenska männen.

De misshandlar sina barn, både män och kvinnor, och har stöd i det av kvinnor och andra män, det är deras kultur.
Unga killar som misshandlar unga tjejer och skriker hora får i vissa skolor gå i grupper där man försöker tala om respekt för kvinnor, och jämställdhet och om hur Sverige ser ut. Det anses vara rasism av forskare, och av en del av mina kursare.
Ja, jag vet snart inte hur man ska bete sig i dessa frågor.

Jean Moulin sa...

Upptagen med markservicen, tittade in bara som hastigt för att lägga till en blogg i vårt länkarkiv och såg detta.

Hälsa din son och tacka för värmande ord!

Jean Moulin sa...

Hej UltraV,

klar med bäddningen, undanplockandet, dammsugandet och golvsvabbandet, så nu kan jag svara utförligare. (Är jag jämställd eller jämställd!)

"Med begreppet folkgrupp avses enligt justitiekanslern varje existerande etnicitet utom den svenska[1]. Att svenskar undantas förklarar justitiekanslern med att syftet vid tillkomsten av straffstadgandet om hets mot folkgrupp var att tillförsäkra minoritetsgrupper av skilda sammansättningar och bekännare av olika trosuppfattningar ett rättsskydd. Det fallet att någon uttrycker kritik mot svenskar torde inte ha varit avsett att träffas av straffstadgandet."
Wikipedia

Vita medelålders män skyddas inte av lagen om hets mot folkgrupp, som ju även innefattar skydd mot "missaktning". Missaktning? Hur skall man tolka det? Meningen är förstås att det skall hålla en dörr öppen mot det rena godtycket.

En som skrivit bra om yttrandefrihet är nyliberalen
Henrik Alexandersson
. Trots egen homosexualitet har han varit en av de främsta kritikerna av åtalet mot pastor Åke Green. Som liberal har han alltså hög trovärdighet. Precis som en judisk advokat som tar sig an att försvara en nynazists yttrandefrihet.

Det är den sortens inopportuna försvar av de som de flesta föraktar, som visar var man egentligen står ifråga om yttrandefrihet, demokrati och likhet inför lagen.

Att försvara en Greenpeace-medlem eller "anti-rasist", det ger pluspoäng och är inte modigt. Det är när staten slår ned på människor vars åsikter vi föraktar, som vårt demokratiska sinnelag prövas.

Peter Harold

På tal om det du skriver om "hatbrott", en repetition av vad jag tidigare lagt ut:

Aftonbladet

"'Det är inget självändamål att ha svenska vänner eller att uppmuntra barnen att ha det.' Så uttalade sig några turkiska och kurdiska invandrarkvinnor i trettioårsåldern (uppvuxna i Sverige) i en artikel i Dagens Nyheter för några år sedan. 'Jag har en son som är arton, och jag vill helst inte att han umgås med svenskar. Man blir som de man umgås med', förklarade en av dem.
I en annan artikel, i Göteborgs-Posten för två år sedan, gav intervjuade muslimska flickor uttryck för samma avståndstagande från det svenska. Ingen av flickorna kunde tänka sig att gifta sig med en svensk, kristen man. Och svenska tjejer var lösaktiga, tyckte de. Deras egna män ligger med svenska tjejer, men sedan föraktar de dem och gifter sig med muslimska oskulder, kostaterade de. "

Svensk Tidskrift

DN


"Insider" i TV3 berättade om ett afrikanskt gäng som specialiserade sig på att råna svenska (läs vita) kvinnor, och som bad ett offer om ursäkt, när de misstog sig på hennes rastillhörighet/etnicitet.

Påminner om den svarte radikalen Eldridge Cleavers påstående att han såg våldtäkt av vita kvinnor som en politisk handling.

Om inte liberaler kan diskutera sådana "känsliga" saker, så "lämnar det fältet fritt" för rasseparatister att organisera motståndet.

Man kan säga så här: det är nu det står och väger. Klarar inte anhängare av den s.k. liberala demokratin av att försvara den mot urholkning, så är slaget förlorat.

Då kommer vi att uppleva den övergång från romersk civilisation som gradvis inträffade efter 476, till en ny kulturell, religiös och politisk legering. Förmodligen inte så hemsk som i de värsta skräckscenarierna, utan ett slags "bland-demokrati" där olika folkgrupper och olika religioner har olika rättigheter och skyldigheter, vilket för liberaler i din och min generation är något förhatligt. I värsta fall blir det en upprepning av de jugoslaviska inbördeskrigen fast i större skala.

Mark Steyn om Europas framtid i Wall Street Journal:

"Best-case scenario? The Continent winds up as Vienna with Swedish tax rates.
Worst-case scenario: Sharia, circa 2040; semi-Sharia, a lot sooner--and we're already seeing a drift in that direction."

From Sweden with Grief sa...

Ja, du låter som en jämställd man, en man som städar är nog hyfsat jämställd:)

Sedan finns det givetvis strukturer som genom ord uppehålls och bidrar till ökat förtryck, om jag ska tala i allmänna ordalag. Det får man se upp med, men att göra detta utpekade av vita medelsålders män så missar man debatten. Det verkar som de är som F! De tar en diskussion som har en viss kärna och drar den till sin spets, och så tappar man fokus och får slagsida. Den vite mannens skuld kommer från en slags kolonialt tänkande, en patriarkal struktur som kan vara olika stark såklart. Men ibland tröttnar jag på ordet patriarkal struktur, för alla typer av straffande ingår i detta.
Enligt en norsk undersökning anser sociala myndigheter att en kvinna som hindrar sitt barn från att gå ut en kväll genom att blockera ytterdörren med sin kropp har tagit ett patriarkalt beteende. Så får bara män göra eftersom de har en straffande och fostrande roll. Kvinnor har en omhändertagande roll, ska vara mjuka och bara "säga ifrån". Enligt svenska socialsekreterare misshandlar män sina kvinnor om de inte får tillgång till barnen, och främst då på sina egna villkor. Om kvinnan inte låter mannen få byta blöjor, mata och bada barnen då han vill, då börjar han istället misshandla kvinnan.

Anonym sa...

Detta är ett fullständigt logiskt initiativ från Botkyrka folkhögskola. Vita medelålders män är nämligen den grupp som i högsta grad bär upp vårt samhälle. Genom att attackera just den gruppen och misstänkliggöra dess åsikter och syften, kommer man en bit närmare sitt mål, nämligen att bringa vårt samhälle på fall.

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.