30 mars 2008

Vakna Henrik Alexandersson!


"Sverigedemokrater, nationalister, rasister, nynassar och olika slags främlingsfientliga krafter vill inte ha muslimer i Sverige. De påstår att deras religion hotar våra grundläggande värderingar och rättigheter.

För det första är det fel att tro att alla muslimer är islamister. De flesta muslimer som lever här är inte mer religiösa än vi kristna. Och jag är övertygad om att de flesta som flyttat hit inte gjort det av skälet att de vill leva under sharialagar
."

"Mörkermän och islamister"

Ärligt, Henrik, hur vet du bättre än Sverigedemokraterna hur det står till med attityderna bland våra muslimer? Vad har du för specialkunskaper?

En av de mest förvånande sakerna med Sverige är att vi vet så lite. Vi vet inte hur många muslimer som ville förbjuda utgivningen av Salman Rushdies "Satansverserna" på svenska. Vi vet inte hur många som stöder Mahmoud och Ebtisam Aldebes (c) krav på sharia för muslimsk familjerätt. Vi vet inte hur många som sympatiserar med London-bombarna den 7/7 2005 (bland brittiska muslimer 13 procent!) eller med attackerna på World Trade Center 11 september 2001. Vi vet inte för våra myndigheter och massmedier vågar inte ställa frågorna.

Man måste gå till Storbritannien för att få ett indirekt svar på dessa frågor, för det förefaller osannolikt att Sverige skulle ha lyckats bättre med integrationen av muslimer än ett land som tillåter poliser att bära turban och slöja till uniform.

Orsaken till att Sverige hittills förskonats från terrordåd är att vi är en bas för olika utländska gerillaorganisationer och har varit så i fyrtio år och vem kackar i eget bo? Det är emot allt logistiskt förnuft!

Vi vet att ca 100 000 invandrartjejer lever under hedersförtryck. Visst - alla hedersförtryckare är inte muslimer, några är kristna assyrier, men det stora flertalet!

Faktum är att de flesta invandrare från länder som skiljer sig betydligt från Sverige är "mörkermän" vad gäller bögar, judar, vad du vill. Ja, och går du till serbiska invandrare, så stöter du på en islamofobi som inte går av för hackor. Det kan jag lova dig!

Menar du att de flesta muslimer är för homoäktenskap? Att de flesta inte är antisemiter eller åtminstone Israelfientliga? Att de flesta struntar i Muhammedteckningar och rondellhundar? Att de flesta struntar i slöjor, i omskärelse och halalmat?

Här en blänkare om 45 muslimska läkare som planerade terrorattacker. I Storbritannien förstås. Var annars? O, ja, visst är det britternas eget fel. De är så elaka mot sina muslimer. Så terrordåd är en fullkomligt begriplig reaktion. (Ironi)

Daily Telegraph

Men när doktorn inte är upptagen av att tillverka bomber, så har han synpunkter på patienternas privatliv om de har ådragit sig veneriska sjukdomar eller alkoholskador. Detta gäller förstås inte merparten muslimska läkare (får vi hoppas), men Brittiska Läkarförbundet har upptäckt att det finns muslimska läkarstudenter som, på religiösa grunder, vägrar sig befatta sig med patienter med dessa problem.

Daily Telegraph

Bådar inte gott för framtiden.

Sedan har vi lite solskenshistorier från Norge. Muslimska taxichaffisar som vägrar köra blind med blindhund, enär jyckar, enligt Islam, är orena djur. Trevlig inställning. Frågan är varför vi inte har motsvarande problem i Sverige? Kan det ha att göra med detta svenska särdrag som uttrycks i begreppet "locket på"?

Så, käre Henrik, saker är inte så enkla som du tycks tro. Här lite ytterligare länkar med artiklar som är värda att begrunda.

Daniel Pipes

Rod Liddle i Spectator

The Sun

Daily Mail

Daniel Pipes


P.S. Pär Ström undrar säkert om det inte finns några "mörkerkvinnor".

Tipstack Odens Hundar

P.P.S. Ursprungstexten ovan lätt redigerad. Se det kursiva!

8 Kommentarer:

Anonym sa...

"...men Brittiska Läkarförbundet har upptäckt att det finns muslimska läkarstudenter som, på religiösa grunder, vägrar sig befatta sig med patienter med dessa problem..."

Om sådant förekommer i Sverige, så är de väl bara att behandla dessa läkarstuderande på samma sätt som man behandlar t.ex. präststuderande i Sverige. D.v.s. Om du inte accepterar vissa saker så får du inte ut någon läkarlegitimation/examen.För prästerna gäller ju detta kvinnoprästmotståndare.

Anonym sa...

"Vi vet att ca 100 000 invandrartjejer lever under hedersförtryck."

och du grundar det på?

Jean Moulin sa...

Jag tvivlar på att sådana läkarstuderande skulle avstängas.
Tyvärr.

Som bekant har Socialstyrelsen enorma svårigheter att avstänga "läkare" som inte är läkare och läkare som begår tjänstefel och förfalskar sin meritförteckning etc.
SvT

Plus allt annat mygel i det här landet, så varför skulle man
ha vett nog i skallen att avstänga islamistiska läkare som vägrar befatta sig med patienter med alkoholskador eller könssjukdomar?

Jean Moulin sa...

"Enligt en avhandling vid Stockholm universitet 2007 kan det vara så många som 100000 flickor i Sverige som har restriktioner som kan kopplas till hedersrelaterat förtryck. Detta kan ta sig uttryck i att flickorna inte får klä sig hur de vill, välja sin partner eller ens vara med på simundervisningen i skolan."

Folkpartiet.se

"En studie vid Stockholms universitet visar att 100 000 unga kvinnors handlingsutrymme idag regleras av deras pappor eller bröder."
ETC

Pelafadime.se

Anonym sa...

Förlåt en gammal besserwisser, men isbjörnar finns bara på arktis och pingviner finns bara på antarktis.

:-D

Anonym sa...

..."En av de mest förvånande sakerna med Sverige är att vi vet så lite." Ja. Vad vet man väl på DN om tillvaron i Fittja eller Tensta, för att inte tala om Rosengård. -- Mitt exempel på särskilt kultursidornas okunnighet är när Lena Anderssons (riktigt bra) roman "Var det bra så?" om livet i Tensta-trakten kom ut 1999. Den beskriver läget ca 1985, alltså innan "flyktinginvandringen" börjat märkas, och är sakligt sett inte särskilt märklig. Livet i förorten var sådant! Men redan detta var helt tydligt något nytt för redaktörerna, som blev alldeles till sig över att få läsa om denna okända värld. DN till och med grejade till en förortsredaktion i Skärholmen ett tag, med Lena Andersson som medarbetare, för att utnyttja hennes kunskap.

Man vet alltså ingenting på redaktionerna om livet i invandrarförorterna! Och det är knappast fel att hävda att särskilt ledar- och kulturredaktionerna rör sig i en helt annan värld. Överklassen har aldrig frotterat sig med proletärerna.

Även nominellt proletära Aftonbladet hör till överklassen i detta sammanhang! Expo? Vet inte riktigt -- men inte är det väl några invandrarproletärer som skriver där?

De som åsiktsmässigt styr vårt land är alltså, vill jag hävda, nästan helt okunniga om hur man har det inom de folkgrupper som växer snabbast idag!

Då kan det bli stollerier som när libertarianen Hax Alexandersson intensivt försvarar de muslimska jihadisterna mot Geert Wilders 'gemena angrepp' -- och lite ovanför sparkar mot, som det heter, de kristna fundamentalisterna. Eller hur? Videon "George Carlin om de tio budorden ;-) " kan väl inte vara annat än just en attack mot kristna kufar som tror på sjätte budet och annat sådant som Hax avskyr? (Nej, jag har inte sett efter. Kommer inte att göra det heller.)

Anonym sa...

30 mars frågade jag här "Vad vet man väl på DN om Fittja och Tensta". 2 april skriver DN Kultur om "Två exotiska förorter: Tensta och Djursholm". Och idag 4 april skriver Lena Andersson i SvD om "Tensta som hembygd övning i utanförskap". Det handlar om boken "I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra" - Pontus Herin, journalist på Veckans Affärer, som flyttar till Tensta för att se hur folk har det.
-- Och allt går ganska väl, fast när en bil brinner i garaget skadas även Herins bil, han ser en "kulturbetingad misshandel" (dvs av en kvinna, förmodar jag) från balkongen, och flera gånger rycker någon i dörrhandtaget på natten när bara sambon är hemma. Riktigt så var det nog inte när Lena Andersson bodde där på 80-talet.
-- Efter ett och ett halvt år tycker Herins ändå att man måste flytta. Man vill att sonen "ska få umgås även med barn som ser på svensk tv, har svenska referenser och deltar i den svenska kulturen".
-- Lena Andersson uppfattar situationen klarast, vill jag påstå. "Fienderna finns i (Herins) inre - de är hans egna fördomar", säger DN helt pk. Lena Andersson traskar inte ner sig i det fördomsträsket, det där "som alla andra har hamnat i, men naturligtvis inte vi på kultursidorna". Att man själv skulle bo i, eller känna någon som bor i Tensta eller Rinkeby -- omöjligt. Inte i våra kretsar.

Anonym sa...

Inledningen till Pontus Herin's bok "I Djursholm och Tensta kindpussar vi varandra", tror jag det är man kan läsa hos Dagens Story. 8100 ord, 17 sidor ungefär. "Djursholmare goes slumming" blir rubriken; välvalt, tycker jag. En författare måste ju ta ut svängarna lite, men fullt så skrämmande är väl inte Tensta ens idag. Fullt så nervös borde man väl inte behöva vara för att flytta dit.
...Det vill säga -- det kan jag som ensamstående man säga. Jag behöver ju inte frottera mig med omgivningen. Men om man som Herin har hustru och tvåårig son blir förstås läget annorlunda: "Ska han gå där på dagis bland alla Muhammed och Ahmed."
..."Just språket är något som oroar [kvinnan på kommunen], trots att det kan vara andra eller till och med tredje generationens invandrare på förskolorna lär de sig inte längre svenska naturligt. Hon berättar om de helt muslimska förskolorna som börjar bli vanligare i Tensta. 'Där går barn med föräldrar som inte vill att de ska kunna svenska.' "
...Tag och läs!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.