03 mars 2008

Vår hemska värld


Ibland blir det för mycket, när man blickar ut över vår värld från läktaren till den scen på vilken historien utspelar sig.

Här några exempel:

* Läste på Magnus Orerar att en schweizisk medborgare fått tre månaders fängelse för kritik av koscher- och halalslakt. Tyvärr lämnar Magnus ingen länk, men jag utgår från att uppgiften stämmer.

* "Ett danskt tv-program avslöjade i söndags att en klinik i Spanien utför aborter på helt livsdugliga och friska foster så sent som i 32 graviditetsveckan. Kvinnor från olika länder i Europa söker sig till kliniken, och är beredda att betala omkring 35 000 kronor för ingreppet."

Dagen

* "Påtvingade sena aborter och mord på livsdugliga spädbarn. Detta har i många år varit den hemska verkligheten för förlossningsläkare och sjukvårdare i Kina, som ett resultat av landets politik att bara tillåta ett barn per familj."

Missionxp. webblogg

4 Kommentarer:

magnus sa...

Hejsan hoppsan!

Jag ser att du länkar till en post. Jag kollade källan till den uppgiften, och Oriana Fallaci skrev om straffet för en person som "cannot abide the Muslim practice to butcher the lambs like Dracula...". (Sidan 26 i "The Force of Reason", samt nämnt någonstans senare i boken.)

Det var vad jag visste då. Men jag undersökte inte saken så mycket och nu ser jag en uppgift att denne Edwin Kessler i ett nyhetsbrev om att judiska slakten kunde jämföras med Holocaust. Kollade honom någon minut nu, och info finns att han är antisemit, men andra menat att han (främst) är djurrättsaktivist.

Har migrän nu och kollar ite mer... och jag kontrollerade inte det där jag läst i Fallacis bok när jag bloggade.

Fängelsersstraffet var visst två månader, och blev 45 dagar. Han verkar vara ett pucko, men om ett riktat nyhetsbrev med sånt innehåll ger fängelse är det ju ändå tok!

magnus sa...

Jag har migrän och känner mig som en dude!!! ;)

Jean Moulin sa...

Den där Kessler
(namne med
Gestapo-chefen
i tv-serien "Hemliga armén", förresten) verkar vara lika crazy som Birgitta "Abort på export" Ohlsson.

Kul att du uppskattade bildvalet. Alternativet var Edward Hoppers "Nighthawks".

I morgon skall jag, på tal om
"The Dude" och dennes upphovsmän, de formidabla bröderna Coen, se deras senaste mästerverk "No country for old men". Med tanke på min egen ålder (årsbarn med Jeff Bridges) och det land vi befinner oss utövar filmens titel en underlig lockelse.

Jean Moulin sa...

P.S. Jag anser fortfarande att fängelsedomen mot Kessler var fel.

Många djurrättsaktivister jämför med Holocaust.

T ex djurrättsorganisationen

PETA
.

Wikipedia

Holocaust-liknelsen används även av anti-abort-aktivister.

Wikipedia

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.