25 april 2008

Anti-vita pogromer


Läser en artikel i amerikanska Weekly Standard från april 2005 om den anti-vita rasismen i Frankrike. Även kallad "francofobin".

Den 8 mars 2005 marcherade tiotusentals studerande genom centrala Paris för att protestera mot regeringens utbildningsreformer. Vid upprepade tillfällen angreps de fredliga demonstranterna av afrikanska och arabiska ungdomar - ett tusental allt som allt, enligt polisens beräkningar.

Ögonvittnesskildringar av offren, lärare och angriparna själva samlade av vänstertidningen Le Monde bekräftar att motivet var rasism. En del angripare uttryckte öppet sitt hat mot "de små fransmännen".

En artonåring vid namn Heikel, utrustad med både franskt och tunisiskt medborgarskap, var stolt över sina handlingar. Han hade anslutit sig bara för att misshandla människor, speciellt "små fransmän som ser ut som offer". Han tillade att han hade ett trevligt minne av att upprepade gånger ha sparkat en student, som redan låg försvarslös på marken.

En annan angripare förklarade våldet med att de "små vita" inte vet hur man skall slåss och att de är fega. (I Gallia Watch läste jag att det var en anledning som gavs för att man hellre rånar fransmän än invandrare, eftersom invandrarna, till skillnad från fransmännen, gör motstånd!)

En lärare som deltog i demonstrationen blev så upprörd över våldet, att han sov illa i flera dagar. Han såg hur studenter slogs ned och drogs i håret. Han betonade att angripare som stal mobiltelefoner slog sönder dem framför offren. "Det var en lek. Hat och skoj."

En del av offren fick föras till sjukhus. De som intervjuades bekräftade att de hamnat i ett anti-vitt upplopp och att polisen inte gjorde någonting för att skydda dem.

Som svar på denna händelse publicerade ledande offentliga personer, tillsammans med tusen högskolestuderande, ett fördömande av de "anti-vita" pogromerna.

Bland dessa återfanns filosofen Alain Finkielkraut, journalisten Jaques Julliard från Le Nouvel Observateur, förre hälsovårdsministern och grundaren av Läkare utan gränser, Bernard Kouchner, den framgångsrike iranskfödde författaren Chahdorrt Javann, journalisten Ghaleb Bencheikh, och filmregissören Elie Chouraqui. På en presskonferens fördömde de "francofobi" och "judeofobi".

Julliard uttryckte bestörtning över frånvaron av en reaktion från allmänheten på denna uppvisning i rashat.

Det finns även en vardagsrasism mot vita fransmän.

Weekly Standard nämner hur en fransyska med barnvagn knuffades åt sidan i ett varuhus av en välklädd, förmögen arabisk kvinna med orden "smutsiga fransyska". Ockupantbeteende, med andra ord!

Hat mot judar har nu utvidgats till hat mot vita. Detta borde stämma till eftertanke. Vad är det för värld som väntar våra barn och barnbarn? Kommer de att falla offer för den anti-vita rasismen/svenskfientligheten?

Mot vilka har vi störst ansvar?

Situationen i Frankrike påminner om judeförföljelserna i Nazityskland. Kristallnatten och allt det där. Redan hösten 2000 meddelade Weekly Standard att åtta synagogor utsatts för mordbrand i Frankrike, och att förövarna var arabiska muslimer. Så kom inte och snacka om "relativisering av Förintelsen" mot den bakgrunden!

Ingenstans är spänningarna större än i de franska skolorna, enligt Weekly Standard. När muslimska elever tillfrågas om sin nationalitet, svarar de "muslim" istället för fransman. Detta beror på att extremistgrupper arbetar för att testa republikens styrka och få unga människor att förkasta Frankrike och dess värderingar.

Fredric Encel, professor i internationella relationer vid det prestigefulla Ecole Nationale d'Administration i Paris, och en man som inte är känd för att ropa varg, har sagt att Frankrike förvandlats till ett nytt Libanon. Undermeningen, hur långsökt den än kan tyckas, var att det kanske bara är några år kvar till samhällets sammanbrott, utlöst av en växande etnisk och religiös polarisering.

Pågår en liknande utveckling i Sverige? Visst gör det det.(Se min förra postning "Omvänd rasism? Svenskfientlighet är ett bättre ord"!)

Kanske det är lika bra att vi inte utbildar fler till stridspiloter, om ni förstår vad jag menar. Tänk er en andlig kusin till självmordsbombarna i London 2005 bakom spakarna på ett Jas-plan!

Ni bör betänka att frågan om islamistisk infiltration av det militära tas på största allvar i Holland.

För en initierad inblick i den svenska skolans vardag bör ni läsa denna artikel på
Skymningszonen.

Läs mer på dessa länkar:

Weekly Standard , Every Kinda People, Haaretz, Every Kinda People, GalliaWatch


6 Kommentarer:

Anonym sa...

Interiör från tyg-rea på Ikea i Malmö: ett antal somaliska tältklädda kvinnor spärrar vägen för alla som vill komma åt tygerna.

Ockupantbeteende, kombinerat med desperation över att inte vara tillräckligt heltäckande. De behöver mycket tyg till sina slöjor och burkor.

Jean Moulin sa...

Intressant.

Anonym sa...

Nu är det ju inte alla som är våldsamma (och inte alltid) ...och den kommentaren har jag bara som "ingress" för ett tips om en bloggpost om att kanske hälften av ett fredligt firande studenttåg i Paris nyligen bestod av svarta/invandrare, och där hela första sektionen av tåget ska ha varit invandrade afrikaner som viftade med flaggor med islams halvmåne.

Se Population Replacement på bloggen Gallia Watch. Kommentaren är att detta är Frankrike av i morgon.

Anonym sa...

Problemet med svenska skolan är att det är konflikträdda medelklasstanter som står för undervisningen.

Jean Moulin sa...

Undrar vad den etniska och religiösa förändringen i det senare demonstrationståget beror på.

Det kan inte ha med en demografisk förändring att göra på bara tre år, utan måste bero på något annat.

If you can't beat them join them?
Eller: let them join us, so they won't beat us?

Anonym sa...

Här är ett exempel på den islamistiska krigföringen:

http://jp.dk/indland/krimi/article1328783.ece

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.