03 april 2008

Fransk studie: invandring en förlustaffär


Genom brittiska överhusets rapport om kostnaderna för invandringen till Storbritannien, vet vi att den innebär en förlustaffär för det brittiska folket.

På andra sidan kanalen ger en studie av Skattebetalarnas Förening (Contribuales Associes) en likartad bild.

Ett litet sammandrag ur GalliaWatch (i snabböversättning):

"Vi påminns ständigt om att invandringen är en fördel för Frankrike. Det förefaller vara förbjudet att ifrågasätta vad som presenteras som ett ideologiskt imperativ.
De 'intelligenta' blir omedelbart förolämpade när vi vågar ifrågasätta deras dogmer. Vi behandlas som efterblivna, passé, till och med som 'rasister', enbart för att vi vågar ställa frågor om invandringens verkliga inverkan på vårt lands ekonomi, vår tillväxt och våra trygghetssystem.

Vad som redan vid en första anblick är uppenbart är att ingen seriös studie har företagits. De större samhällsinstitutionerna och de ultra-liberala tankesmedjorna VILL INTE veta.

Idag sluts fällan om oss. Invandrarna är så många att det är politiskt farligt att ställa ens de enklaste frågor. Den nya mångfaldsreligionen - vilket är en blygsam term för tillbakagången för vår kultur och livsstil i vårt eget land - gör all seriös analys av dessa frågor omöjlig. Istället måste vi uthärda upprepade lögner så stinkande att även intelligenta barn skulle vifta bort dem med sina händer. Till exempel att 'invandringen är nödvändig för att betala för vår pensioner'. Detta är ett löjligt argument, nästan förolämpande, men man återfinner det i pseudo-ekonomiska tidskrifter. I verkligheten så betalar 'invandrarna', som har samma rättigheter som vi, en summa som inte täcker det underskott som de själva hjälpt till att skapa.

Detta för oss till den excellenta studie som företagit av Contribuables Associes (Skattebetalarans förening) och som citeras av Le Salon Beige, om invandringens verkliga kostnader."

Här nämner Tiberge på GalliaWatch (som gjort översättningen från franska till engelska) att studien visar, att under de tre första decennierna efter andra världskriget, så var invandringen en vinst för franska staten. Men när man ändrade invandringslagarna så att de tillät anhöriginvandring och politisk och ekonomisk asyl, så förvandlades vinsten till förlust.

Precis det som professor Bo Södersten skrev om svensk invandringspolitik i DN för några år sedan. Fram tills tidigt 90-tal var invandringen en ekonomisk vinst för folkhushållet, men efter det så har den inneburit en förlust på ca 40-50 miljarder per år. Den exakta siffran är dock svår att få veta, eftersom riksdagen 2001 avslog en motion om att utreda invandringens kostnader. Motionen lämnades in av Sten Andersson, dåvarande moderat, som numera återfinns i Sverigedemokraterna.

Söderstens artikel går ej längre att uppbringa via DN:s server, men har kopierats och bevarats på Invandring.se.

Contribuables Associes studie visar följande:

* Frankrike har 6,868,000 invandrare, eller 11 procent av befolkningen.

* Invandringen minskar tillväxten av BNP med två tredjedelar.

* Kostnaden för invandringen är 71,76 miljarder euro.

* Intäkterna från invandringen till Frankrike är på 45,57 miljarder euro.

* Franska skattebetalare betalar 26,19 miljarder euro av det underskott som invandringen skapar.


Läs resten av texten här på GalliaWatch!

2 Kommentarer:

Knute sa...

Ett afrikanskt ordspråk: ”Riv inte ner ett stängsel, förrän du vet varför det en gång sattes upp”.

Världen idag

Jean Moulin sa...

Mycket tänkvärt faktiskt!

Skicka en kommentar

Vi uppskattar dina kommentarer men kan bara publicera dem om du skriver namn eller signatur! Det går annars inte att veta vilken Anonym man diskuterar med.